Compenseer je CO2-uitstoot

Jouw CO2-uitstoot kun je bij ons op een duurzame en impactvolle manier compenseren via onze bosprojecten in het buitenland.

icon-footprint-wit Je totale CO2-footprint

Je totale CO2-footprint

Bereken en compenseer eenvoudig de jaarlijkse CO2-footprint van jezelf of jouw huishouden.

Je totale footprint compenseren
icon-vliegen-wit Je vliegreis

Je vliegreis

Ben je op vakantie geweest met het vliegtuig? Bereken en compenseer dan de CO2-uitstoot van je vlucht.

Je vliegreis compenseren
icon-auto-wit Je autorit

Je autorit

Verklein jouw impact op het milieu: compenseer de CO2-uitstoot van je autovakantie of woon-werkverkeer.

Je autorit compenseren
icon-huis-wit Je energieverbruik

Je energieverbruik

Gebruik jij nog grijze stroom of verbruik je gas? Compenseer deze CO2-uitstoot eenmalig voor het hele jaar, of doe dit maandelijks.

Je energieverbruik compenseren
icon-consumptie-wit Aankoop van spullen

Aankoop van spullen

Het kopen van nieuwe spullen heeft een grote impact op het milieu. Compenseer de CO2-uitstoot van jouw jaarlijkse aankopen.

Aankoop van spullen compenseren

Direct je CO2-uitstoot compenseren

Heb jij je CO2-uitstoot al berekend? Vul het aantal ton in en start met compenseren.

Compenseer direct

Waarom CO2 compenseren via Trees for All?

  • We hebben ruim 20 jaar ervaring met herbebossingsprojecten

  • Onze compensatieprojecten zijn gecertificeerd volgens de internationale Plan Vivo standaard en garanderen de hoeveelheid vastgelegde CO2

  • Onze projecten hebben bewezen impact op sociale, economische én ecologische omstandigheden

  • We zijn een non-profit organisatie zonder winstoogmerk

Hoe werkt CO2-opname?

co2_opname_web-2 co2_opname_tablet-3 co2_opname_mob-3

Wat gebeurt er met jouw donatie?

Wij investeren jouw donatie voor CO2-compensatie in sociale herbebossingsprojecten in het buitenland. Bijvoorbeeld in Bolivia en in Mexico. De bomen die we hier planten, hebben brede impact. Ze halen niet alleen CO2 uit de atmosfeer, maar zorgen ook voor meer biodiversiteit en voor werkgelegenheid voor lokale gemeenschappen.

Zo krijgen lokale boeren in Bolivia training om hun land duurzaam te gebruiken. Ze planten nieuw inheems bos op hun land in combinatie met gewassen zoals koffie en cacao. De boeren kunnen de producten verkopen op lokale markten, waardoor hun inkomsten stijgen en hun leefomstandigheden verbeteren. Daarnaast trekken de bomen allerlei planten en dieren aan, waardoor de biodiversiteit toeneemt. Goed voor het klimaat, de natuur én de mensen zelf!

koffieoogst-bolivia
arbolivia
Zaailingen-kwekerij-arbolivia
arbolivia-koffie
Bolivia-agroforestry
Bekijk ons project in Bolivia

Plan Vivo gecertificeerde projecten

Onze CO2-projecten zijn allemaal gecertificeerd door Plan Vivo. Dit is een internationale standaard voor CO2-compensatie die zich richt op lokale gemeenschappen. Projecten met een Plan Vivo certificering garanderen de koolstofopslag. Maar dat niet alleen: ze dragen ook bij aan betere leefomstandigheden, duurzaam landbeheer en het behoud van biodiversiteit. Er vinden verschillende onafhankelijke controles plaats die aantonen dat jouw CO2-uitstoot daadwerkelijk is vastgelegd.

Plan Vivo bestaat al sinds 1994. Het oudste CO2-compensatieproject is het AMBIO-project in Mexico. Vanuit dit project krijgen lokale dorpelingen ondersteuning om nieuw bos aan te planten. Trees for All steunt dit project ook. Als donateur kun jij je CO2-uitstoot in Mexico compenseren. Deze donaties gebruiken we om nog meer lokale dorpelingen bij het project te betrekken en zo hun omstandigheden, het klimaat en de biodiversiteit verder te verbeteren.

Plan-vivo-logo

Hoe werkt CO2-certificering?

co2_certificering_web-2 co2_certificering_tablet-3 co2_certificering_mob-3

Strenge eisen

Een project krijgt niet zomaar een certificering van Plan Vivo. Er vindt eerst een uitgebreid voortraject plaats, waarvan het Project Development Plan (PDD) een cruciaal onderdeel is. In dit plan staat gedetailleerd beschreven hoe het project wordt uitgevoerd, wat de beoogde resultaten zijn en hoe er met eventuele risico’s wordt omgegaan.

Plan Vivo keurt een project goed op basis van het PDD. Daarnaast wordt het project uitgebreid getoetst aan de hand van een lijst met indicatoren. Denk hierbij aan eisen rondom sociale zekerheden, landrechten, legaliteit en biodiversiteit. Ook ziet Plan Vivo erop toe dat een groot deel van de CO2-inkomsten rechtstreeks terecht komt bij de betrokken gemeenschappen in bijvoorbeeld Mexico.

Kwekerij Mexico
Mexicaans dorp projectgebied
Vlinder Mexico
Projectgebied Mexico

Wil je ook jouw CO2 footprint verkleinen via onze duurzame bosprojecten?

Start met compenseren