Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
CO2-aankopen

Je aankopen compenseren

Het kopen van nieuwe spullen heeft een grote impact op het milieu. Compenseer jij ook de CO2-uitstoot van jouw jaarlijkse aankopen?

Een nieuwe trui, wasmachine of lamp? Vergeet niet te compenseren

Het kopen van nieuwe spullen heeft een grote impact op het milieu. De productie van een nieuw product, zoals een kledingstuk, elektrisch apparaat of meubel, kost namelijk veel energie. En ook bij het vervoer van het product wordt er CO2 uitgestoten. Van de totale CO2-uitstoot van je huishouden wordt gemiddeld maar liefst één derde veroorzaakt door nieuwe spullen!

consumptie_compenseren

De CO2-uitstoot van jouw jaarlijkse aankopen

Wat is precies de impact van jouw favoriete items op het milieu? Er zijn verschillende factoren die hierbij een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan het type product, de materialen waar het van gemaakt is en de locatie waar het geproduceerd wordt.

Milieu Centraal heeft de gemiddelde CO2-uitstoot voor jaarlijkse aankopen berekend: 2.59 ton CO2 per persoon per jaar. Deze gemiddelde uitstoot van je jaarlijkse aankopen kun je gemakkelijk bij ons compenseren via gecertificeerde projecten.

Compenseer direct

Compenseer 2.59 ton CO2 voor een bedrag van €51,82 voor het gehele jaar. Wil je maandelijks of eenmalig betalen?

Direct een jaar compenseren Maandelijks compenseren

Wat gebeurt er met jouw donatie?

De donatie die je doet voor CO2-compensatie, investeren wij in sociale herbebossingsprojecten met brede impact. De bomen die geplant worden, halen CO2 uit de atmosfeer, zorgen voor meer biodiversiteit en werkgelegenheid. De boeren krijgen training in duurzaam landgebruik en combineren inheemse bomen met andere gewassen, ook wel agroforestry genoemd. Goed dus voor het klimaat, de natuur én de lokale bevolking. Zo planten wij bijvoorbeeld in Bolivia.

koffieoogst-bolivia
arbolivia
Bolivia-palo-maria
arbolivia-koffie
Bolivia-agroforestry
Bekijk ons project in Bolivia

Gecertificeerde bosprojecten

Onze projecten zijn Plan Vivo gecertificeerd. Dit is een internationale standaard voor CO2-compensatie die zich richt op lokale gemeenschappen en niet alleen de koolstofopslag garandeert, maar ook verbeterde leefomstandigheden, duurzaam landbeheer en behoud van biodiversiteit. Via diverse onafhankelijke controles wordt aantoonbaar gemaakt dat jouw CO2-uitstoot daadwerkelijk is vastgelegd.

Plan-vivo-logo