Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.

Compenseer je CO2-uitstoot

Voor een beter klimaat is het belangrijk dat we onze CO2-uitstoot drastisch omlaag brengen. Wil je daarnaast iets extra's doen? Dan kun je jouw overige CO2-uitstoot compenseren via onze gecertificeerde bosprojecten in het buitenland.

icon-footprint-wit Je totale CO2-uitstoot

Je totale CO2-uitstoot

Met onze rekentool bereken je eenvoudig hoeveel CO2 jij jaarlijks uitstoot. Dit kun je vervolgens bij ons compenseren. Daarnaast geeft de tool inzicht in hoe je jouw CO2-uitstoot kunt verminderen.

Compenseer je totale CO2-uitstoot
icon-vliegen-wit Vliegen en CO2-uitstoot

Vliegen en CO2-uitstoot

Voor een beter klimaat is het belangrijk om zo min mogelijk te vliegen. Heb je toch een vliegreis gemaakt? Dan kun je de CO2-uitstoot compenseren van de vlucht(en) die je hebt gemaakt.

Compenseer je vliegreis
icon-auto-wit Autorijden en CO2-uitstoot

Autorijden en CO2-uitstoot

Autoritten zorgen voor CO2-uitstoot. Kies daarom voor duurzaam vervoer en laat de auto vaker staan. De uitstoot die je nog niet kan vermijden, kun je bij ons compenseren.

Compenseer je autorit
icon-huis-wit Energieverbruik en CO2-uitstoot

Energieverbruik en CO2-uitstoot

Ben je al zuinig met jouw gas- en energieverbruik? Goed bezig! Als aanvulling hierop kun je de overige CO2-uitstoot jaarlijks of maandelijks compenseren.

Compenseer je energieverbruik
icon-consumptie-wit Aankopen en CO2-uitstoot

Aankopen en CO2-uitstoot

Van kleding tot huishoudelijke spullen: onze aankopen zorgen voor CO2-uitstoot. Koop daarom niet meer dan je nodig hebt en compenseer de CO2-uitstoot van jouw aankopen.

Compenseer je aankopen

Direct CO2 compenseren

Heb jij je CO2-uitstoot al berekend? Dan kun je meteen starten met CO2 compenseren via onze gecertificeerde bosprojecten.

Compenseer direct

Eerst reduceren, dan pas CO2 compenseren

Autorijden, de verwarming aanzetten of eten koken: bijna al onze activiteiten zorgen voor de uitstoot van CO2. Teveel CO2 in de lucht zorgt ervoor dat de aarde sneller opwarmt, met klimaatverandering als gevolg. Daarom is het belangrijk dat we onze CO2-uitstoot drastisch omlaag brengen. Minder vliegen, minder autorijden, minder vlees eten en minder nieuwe spullen kopen: het helpt allemaal om onze CO2-uitstoot te reduceren. Impact-expert Babette Porcelijn heeft zelfs nog meer tips om jouw negatieve klimaatimpact te verkleinen.

De CO2-uitstoot die je (nog) niet kunt vermijden, kun je via Trees for All compenseren. Maar ons motto blijft: eerst reduceren, dan pas compenseren. Wij zien CO2-compensatie als een middel om de overgang naar een klimaatvriendelijke wereld te versnellen en niet als een doel. Als dat zo was, zou je het idee kunnen krijgen dat je dankzij CO2-compensatie door kan gaan met het uitstoten van dezelfde hoeveelheden CO2 als dat we nu doen. En daar wordt het klimaat niet beter van.

Onze visie op CO2-compensatie

Waarom zou ik CO2 compenseren via Trees for All?

  • Onze CO2-compensatieprojecten hebben brede impact. De bomen die we planten, slaan niet alleen CO2 op, maar zorgen ook voor meer biodiversiteit en werkgelegenheid voor de lokale bevolking.

  • Onze compensatieprojecten zijn gecertificeerd door Plan Vivo. Dit is een gerenommeerde, internationale standaard voor CO2-compensatie. Plan Vivo houdt toezicht op de kwaliteit en de impact van onze projecten. Ook garandeert Plan Vivo dat de CO2-uitstoot die jij compenseert daadwerkelijk door bomen wordt vastgelegd.

  • We hebben bijna 25 jaar ervaring met het duurzaam aanplanten van bomen en bossen wereldwijd.

  • Trees for All is een non-profitorganisatie zonder winstoogmerk. We willen zoveel mogelijk impact maken met onze projecten voor een bosrijke wereld. Met jouw donatie draag je daar een extra steentje aan bij.

Hoe werkt CO2-opname?

co2_opname_web-2 co2_opname_tablet-3 co2_opname_mob-3

Wat gebeurt er met jouw donatie voor CO2-uitstoot?

Kies je voor CO2 compenseren bij Trees for All? Dan gebruiken wij jouw donatie voor onze gecertificeerde bosprojecten in het buitenland. In Bolivia bijvoorbeeld, ondersteunen we lokale boeren bij de overstap op duurzame landbouw. Boeren krijgen een training om nieuw inheems bos op hun land te planten, in combinatie met gewassen zoals koffie en cacao. De boeren kunnen de producten verkopen op lokale markten, waardoor hun inkomsten stijgen en hun leefomstandigheden verbeteren. De bomen slaan CO2 op en trekken allerlei planten en dieren aan. Zo krijgt de biodiversiteit een boost. Goed voor het klimaat, de natuur én de mensen zelf!

koffieoogst-bolivia
Zaailingen-kwekerij-arbolivia
arbolivia-koffie
Bolivia-agroforestry
arbolivia
Lees meer over ons project in Bolivia

Plan Vivo gecertificeerde projecten

Onze CO2-projecten zijn allemaal gecertificeerd door Plan Vivo. Dit is een internationale standaard voor CO2-compensatie die zich richt op lokale gemeenschappen. Projecten met een Plan Vivo certificering garanderen de koolstofopslag. Maar dat niet alleen: ze dragen ook bij aan betere leefomstandigheden, duurzaam landbeheer en het behoud van biodiversiteit. Er vinden verschillende onafhankelijke controles plaats die aantonen dat jouw CO2-uitstoot daadwerkelijk is vastgelegd.

Plan Vivo bestaat al sinds 1994. Het oudste CO2-compensatieproject is het AMBIO-project in Mexico. Vanuit dit project krijgen lokale dorpelingen ondersteuning om nieuw bos aan te planten. Trees for All steunt dit project ook. Als donateur kun jij je CO2-uitstoot in Mexico compenseren. Deze donaties gebruiken we om nog meer lokale dorpelingen bij het project te betrekken en zo hun omstandigheden, het klimaat en de biodiversiteit verder te verbeteren.

Plan-vivo-logo

Strenge eisen voor CO2-compensatieprojecten

Een project krijgt niet zomaar een certificering van Plan Vivo. Er vindt eerst een uitgebreid voortraject plaats, waarvan het Project Development Plan (PDD) een cruciaal onderdeel is. In dit plan staat gedetailleerd beschreven hoe het project wordt uitgevoerd, wat de beoogde resultaten zijn en hoe er met eventuele risico’s wordt omgegaan.

Plan Vivo keurt een project goed op basis van het PDD. Daarnaast wordt het project uitgebreid getoetst aan de hand van een lijst met indicatoren. Denk hierbij aan eisen rondom sociale zekerheden, landrechten, legaliteit en biodiversiteit. Ook ziet Plan Vivo erop toe dat een groot deel van de CO2-inkomsten rechtstreeks terecht komt bij de betrokken gemeenschappen in bijvoorbeeld Bolivia en Mexico.

Hoe werkt CO2-certificering?

co2_certificering_web-2 co2_certificering_tablet-3 co2_certificering_mob-3

Start met CO2 compenseren

Heb je jouw CO2-uitstoot al drastisch verminderd? Dan kun je jouw onvermijdelijke uitstoot compenseren via onze gecertificeerde bosprojecten.

Compenseer direct