Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
Bieslandse-bos-luchtfoto

Zakelijk CO2 compenseren

Zet jij stappen naar een duurzamere bedrijfsvoering door je CO2-uitstoot te reduceren? Goed bezig. Daarnaast kun je bij ons de onvermijdelijke CO2-uitstoot van jouw organisatie op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier compenseren.

Trees for All is al 25 jaar actief op het gebied van CO2-compensatie. Daarbij is onze visie: eerst reduceren, dan pas compenseren. Voor een duurzame wereld is het belangrijk dat we onze CO2-uitstoot drastisch omlaag brengen. De uitstoot die je als bedrijf (nog) niet kunt vermijden, kun je bij ons compenseren.

Voor iedere uitgestoten ton CO2 kun je bij ons een donatie doen. Wij zorgen ervoor dat deze uitstoot wordt vastgelegd in onze gecertificeerde bosprojecten. Als bewijs hiervoor ontvang je van ons een certificaat met daarop jouw bedrijfsnaam en de hoeveelheid uitgestoten CO2.

icon-vliegen-wit Compenseer zakelijke vliegreizen

Compenseer zakelijke vliegreizen

Voor een beter klimaat is het belangrijk om zo min mogelijk te vliegen. Zijn er binnen jouw organisatie toch vliegreizen gemaakt? Dan kun je de CO2-uitstoot compenseren van de gemaakte vlucht(en).

Compenseer je zakelijke vliegreizen
icon-auto-wit Compenseer autoritten

Compenseer autoritten

Is reizen met de auto noodzakelijk voor woon-werkverkeer of zakelijke afspraken? Verklein dan jouw impact op het milieu en compenseer de CO2-uitstoot van autoritten.

Compenseer je zakelijke autoritten
icon-huis-wit Compenseer energieverbruik

Compenseer energieverbruik

Gebruikt jouw organisatie nog grijze stroom of gas? Compenseer dan de CO2-uitstoot van het energieverbruik van jouw kantoor of werkplek.

Compenseer je zakelijke energieverbruik
icon-footprint-wit Bereken de CO2-uitstoot van jouw bedrijf

Bereken de CO2-uitstoot van jouw bedrijf

Met onze calculator breng je jouw totale zakelijke CO2-uitstoot in kaart. Denk daarbij aan energieverbruik, woon-werkverkeer of transport. De uitstoot kun je compenseren via onze gecertificeerde projecten.

Download calculator

Direct je zakelijke CO2-uitstoot compenseren

Heb jij de CO2-uitstoot van jouw bedrijf al berekend? Vul het aantal ton in en start met compenseren.

Compenseer direct

Waarom CO2 compenseren via Trees for All?

  • We hebben al 25 jaar ervaring met herbebossingsprojecten.

  • Onze compensatieprojecten zijn gecertificeerd volgens de internationale Plan Vivo standaard. Deze projecten garanderen dat de hoeveelheid uitgestoten CO2 daadwerkelijk wordt vastgelegd met de aanplant van bomen.

  • Onze projecten hebben bewezen sociale, economische én ecologische impact. Ze dragen bij aan CO2-opslag en zorgen daarnaast voor meer biodiversiteit en werkgelegenheid voor lokale gemeenschappen.

  • Trees for All is een non-profitorganisatie zonder winstoogmerk.

icon-co2-vastleggen

CO2-partner worden

Wil je meer dan 250 ton CO2 compenseren? Dan is een CO2-partnerschap iets voor jouw organisatie!

Word CO2-partner

Wat gebeurt er met jouw donatie?

De impact van onze CO2-compensatieprojecten gaat veel verder dan alleen het opslaan van CO2. Door bomen te planten werken we aan een beter klimaat. We herstellen ecosystemen en vergroten we het leefgebied van planten en dieren. En we kiezen bewust voor projecten in ontwikkelingslanden, zodat we ook kunnen bijdragen aan betere leefomstandigheden van de lokale bevolking. Onze projecten zorgen namelijk voor meer werkgelegenheid en voor extra inkomsten voor de lokale gemeenschappen. Daar komt bij dat bomen in de tropen sneller groeien en meer CO2 opslaan. Daarom spelen onze compensatieprojecten zich bijvoorbeeld af in Bolivia en in Mexico.

koffieoogst-bolivia

Plan Vivo gecertificeerde projecten

Onze CO2-projecten zijn allemaal gecertificeerd door Plan Vivo. Dit is een internationale standaard voor CO2-compensatie die zich richt op lokale gemeenschappen. Projecten met een Plan Vivo certificering garanderen de koolstofopslag. Maar dat niet alleen: ze dragen ook bij aan betere leefomstandigheden, duurzaam landbeheer en het behoud van biodiversiteit. Er vinden verschillende onafhankelijke controles plaats die aantonen dat jouw CO2-uitstoot daadwerkelijk is vastgelegd.

Plan Vivo bestaat al sinds 1994. Het oudste CO2-compensatieproject is het AMBIO-project in Mexico. Vanuit dit project krijgen lokale dorpelingen ondersteuning om nieuw bos aan te planten. Trees for All steunt dit project ook. Als donateur kun jij je CO2-uitstoot in Mexico compenseren. Deze donaties gebruiken we om nog meer lokale dorpelingen bij het project te betrekken en zo hun omstandigheden, het klimaat en de biodiversiteit verder te verbeteren.

Plan-vivo-logo

Certificeringseisen

Een project krijgt niet zomaar een certificering van Plan Vivo. Er vindt eerst een uitgebreid voortraject plaats, waarvan het Project Development Plan (PDD) een cruciaal onderdeel is. In dit plan staat gedetailleerd beschreven hoe het project wordt uitgevoerd, wat de beoogde resultaten zijn en hoe er met eventuele risico’s wordt omgegaan.

Plan Vivo keurt een project goed op basis van het PDD. Daarnaast wordt het project uitgebreid getoetst aan de hand van een lijst met indicatoren. Denk hierbij aan eisen rondom sociale zekerheden, landrechten, legaliteit en biodiversiteit. Ook ziet Plan Vivo erop toe dat een groot deel van de CO2-inkomsten rechtstreeks terecht komt bij de betrokken gemeenschappen.

Kwekerij Mexico
zakelijk co2 compenseren
Mexicaans dorp projectgebied
zakelijk co2 compenseren
Vlinder Mexico
zakelijk co2 compenseren
Projectgebied Mexico
zakelijk co2 compenseren