Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
TfA-bomen-planten

Vergroen je buurt met hulp van het GroenDoen Fonds

Heb jij een goed idee om jouw leefomgeving groener te maken door bomen en struiken te planten? Wij helpen je graag jouw plan waar te maken! Vanuit ons GroenDoen Fonds bieden we financiële steun voor lokale, groene initiatieven.

Een financieel duwtje in de rug voor lokale, groene initiatieven

Werken aan een groene en gezonde leefomgeving doen we samen! Dus heb jij een goed idee om in jouw buurt bomen en struiken te planten? Wil je bijvoorbeeld samen met andere natuurliefhebbers een dorpspark aanleggen? Of een openbare plukboomgaard of minibos? Dan kun je een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage vanuit ons GroenDoen Fonds.

icon-aanplant
Dien hier jouw aanvraag in

Het GroenDoen Fonds wordt mogelijk gemaakt door Vandebron en het Univé Buurtfonds

vandebron

Voor wie is het GroenDoen Fonds?

Het GroenDoen Fonds is bedoeld voor lokale initiatiefnemers die samen hun leefomgeving willen vergroenen. Juist die samenwerking vinden wij heel belangrijk. Uit ervaring weten we namelijk dat mensen beter voor bomen en struiken zorgen als ze die samen planten en er samen verantwoordelijk voor zijn.

Je kunt aanspraak maken op een bedrag tussen de € 500 tot € 5.000. Deze bijdrage gebruik je vervolgens om inheemse bomen en struiken te planten in jouw omgeving. Dit zijn bomen en struiken die van nature in Nederland voorkomen. Je kunt in aanmerking komen voor een bedrag als er minimaal tien mensen betrokken zijn bij je initiatief.

Verder is het belangrijk dat jouw project openbaar is, zodat ook andere mensen kunnen genieten van de bomen en struiken die je plant. Zo wordt Nederland niet alleen groener, maar maken we samen ook meer mensen bewust van het belang van bomen!

Bekijk alle criteria

Laat je inspireren door deze GroenDoeners

Al tientallen projecten hebben een bijdrage vanuit ons GroenDoen Fonds ontvangen. We merken dat dit vaak het laatste financiële duwtje in de rug is om een project rond te krijgen. Of juist het eerste zetje om andere partijen bereid te vinden een lokaal initiatief te steunen. Bekijk hier een aantal projecten die zijn gerealiseerd dankzij het GroenDoen Fonds.

Nieuws over het GroenDoen Fonds

Groen verbindt: buurtbewoners Haaksbergen planten samen een belevingsbos

Groen verbindt: buurtbewoners Haaksbergen planten samen een belevingsbos

Univé Buurtfonds is partner van Trees for All en steunt het GroenDoen Fonds voor kleinschalige buurtinitiatieven Het GroenDoen Fonds van stichting Trees for All heeft er een nieuwe partner bij: het Univé Buurtfonds. Samen zetten we ons in om nog meer Nederlandse buurten te vergroenen. Om onze samenwerking te…

Lees het verhaal
rolinde

Vragen over het GroenDoen Fonds?

Neem dan contact op met projectmanager Rolinde de Haan via groendoenfonds@treesforall.nl.

Een grootschalig project starten?

Voor steun voor grotere (bos)projecten in Nederland kun je een aparte projectaanvraag doen.