Blaadjes

Projectaanvraag GroenDoen Fonds

Heb jij een goed idee om in jouw omgeving bomen te planten en Nederland een beetje groener te maken? Dan helpen wij jou graag om jouw plan te realiseren. Met het GroenDoen Fonds inspireren we mensen om in actie te komen om met elkaar bomen te planten.

 

Samen voor groen

Wil jij samen met een aantal andere natuurliefhebbers de lokale boer helpen om een houtwal aan te leggen voor meer biodiversiteit? Of heb jij samen met een aantal andere vrijwilligers een plan gemaakt om een pluktuin aan te leggen of een stukje land om te vormen naar een minibos? Dit soort initiatieven ondersteunen we graag.

Het GroenDoen fonds is voor initiatiefnemers die samen hun omgeving willen vergroenen. En juist dat samen vinden wij belangrijk. Want uit ervaring weten we dat wanneer er meer mensen een boom of struik planten, er beter voor wordt gezorgd. Daarom kunnen initiatieven waarbij minimaal 10 mensen betrokken zijn, aanspraak maken op een financiële bijdrage van 500 tot 5000 euro uit ons GroenDoen Fonds. Zo maken we samen Nederland een beetje groener. Het GroenDoen Fonds wordt mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

>> Download de brochure van het GroenDoen Fonds

bomen-planten

Zo doe je een aanvraag

De aanvraag dient gedaan te worden door een lokale stichting of (buurt)vereniging. Als aanvrager onderteken je samen met minimaal 9 andere mensen een zogenaamde ‘Green Pledge’. Hierin verklaar je dat je goed voor de aanplant zult zorgen, tijdens en na de aanplant.

Een volledige aanvraag bestaat uit een ingevuld aanvraagformulier en een ondertekende Green Pledge. Stuur deze op naar groendoenfonds@treesforall.nl. Wij zullen de aanvraag beoordelen en binnen een maand krijg je te horen of jouw project in aanmerking komt voor een bijdrage.

 

Criteria projectaanvraag

Dit zijn de criteria waaraan jouw aanvraag moet voldoen:

stichting-woudwerk

Eerste bijdrage toegekend aan Trees for the Commons

Op boerderij de Meent (Commons in English) in Amstelveen wordt hard gewerkt aan een aantal sociale projecten. Op de boerderij wordt voedsel verbouwd voor maatschappelijke eetprojecten (inloophuizen, buurttafels etc.) in Amsterdam en omstreken. Daarnaast is het een leer- werkboerderij voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen vinden op de boerderij niet alleen een nuttige daginvulling, maar leren tevens een vak in de veehouderij, tuinderij, houtzagerij, autowerkplaats, gaarkeuken of creatieve broedplaats.

Om van de Meent een gezonde omgeving te maken kan een bos natuurlijk niet ontbreken. Stichting Woudwerk heeft daarom een plan opgesteld om 24 fruitbomen en 750 struiken op het terrein te planten. Trees for All geeft hiervoor een financiële bijdrage uit het GroenDoen Fonds. Naast de positieve impact op de biodiversiteit en koolstofopslag wordt het bosje vooral aangelegd zodat mensen hiervan kunnen genieten en er samen zorg voor dragen.

 

Grootschalige boomplant projecten

Voor grotere (bos)projecten in Nederland die buiten het GroenDoen Fonds vallen, kun je hier een projectaanvraag doen.

schop-groene-aarde

Vragen

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met ons op via groendoenfonds@treesforall.nl.

editicon twitter twitter linkedin linkedin facebook facebook instagram icon_add icon_arrow-button icon_calculator icon_check icon_close icon_delete icon_download icon_faq-close icon_faq-open icon_info icon_input-select icon_marker-googlemaps icon_marker icon_phone icon_play-button icon_search icon_tree logo_footer logo_menu TON-CO2 arrow-left-carousel arrow-right-carousel