Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
header-banner-for-blog-2

Projectaanvraag GroenDoen Fonds via Vandebron

Heb jij een goed idee om jouw leefomgeving te vergroenen? Als Vandebron-klant kun je aanspraak maken op een financiële bijdrage vanuit het GroenDoen Fonds voor de aanplant van bomen en struiken. Zo werken we samen aan een groener Nederland!

Bomen planten als Vandebron-klant

Vandebron zet vol in op de verduurzaming van Nederland. Net als Trees for All. En voor een groene en duurzame wereld is het belangrijk dat we sámen in actie komen!

Daarom krijg jij als Vandebron-klant de mogelijkheid om je eigen omgeving te verduurzamen. Hoe? Via het GroenDoen fonds van Trees for All kun je een financiële bijdrage ontvangen voor een lokaal initiatief om bomen te planten. Bijvoorbeeld voor het vergroenen van een plein in jouw buurt, de aanleg van een dorpspark of de aanplant van een voedselbos.

Dat noemen we nou lokaal impact maken!

Het GroenDoen Fonds wordt mogelijk gemaakt door:

logo-vandebron
vandebron
bomen-planten-bosrijk-nederland
bosaanplant
bomen-planten
groendoen-fonds

Wat is het GroenDoen Fonds?

Het GroenDoen Fonds is bedoeld voor lokale initiatiefnemers die samen hun leefomgeving willen vergroenen. Juist dat samenwerken vinden we belangrijk. Uit ervaring weten we namelijk dat mensen beter voor bomen en struiken zorgen als ze die samen planten en er samen verantwoordelijk voor zijn.

Als Vandebron-klant kun je aanspraak maken op een bedrag tussen de € 500 tot € 5.000 uit het GroenDoen Fonds. Het is de bedoeling dat je deze financiële bijdrage gebruikt voor de aanplant van inheemse bomen en struiken in jouw omgeving. Je kunt in aanmerking komen voor een bedrag als er minimaal tien mensen betrokken zijn bij je initiatief.

Verder is het belangrijk dat jouw project openbaar is, zodat ook andere mensen kunnen genieten van de bomen en struiken die je plant. Zo wordt Nederland niet alleen groener, maar maken we samen ook meer mensen bewust van het belang van bomen!

Naar alle criteria

Zo doe je een aanvraag

Een aanvraag doe je vanuit een lokale stichting of (buurt)vereniging. Heb je een goed idee als individu? Vraag dan of een lokale stichting of vereniging de aanvraag namens jou indient.

Een volledige aanvraag bestaat uit:

 • Een ingevuld aanvraagformulier met bijlagen.
 • Een ondertekende Green Pledge. Dit is een document waarin je samen met nog 9 anderen verklaart goed voor de bomen en struiken te zorgen: tijdens én na de aanplant.

Deze documenten mail je naar groendoenfonds@treesforall.nl. Vervolgens wordt je aanvraag beoordeeld en hoor je binnen zes weken of je project in aanmerking komt voor een financiële bijdrage vanuit het GroenDoen Fonds. Wij kijken uit naar jouw plan!

bomen-planten
schoppen
samen-bomen-planten
green-friday-forest
bomen-planten
groendoen-fonds

Aan deze criteria moet je aanvraag voldoen:

 • De aanvrager is een stichting of vereniging uit Nederland. Heb je een goed idee als individu? Vraag dan of een stichting of vereniging de aanvraag namens jou wil indienen.

 • De aanvrager is klant van Vandebron.

 • In jullie plan staat de aanplant van één of meer inheemse bomen en struiken centraal.

 • Jullie project is toegankelijk voor het grotere publiek.

 • Jullie project vindt plaats in Nederland of in het Caribisch deel van het Nederlands Koninkrijk.

 • Minimaal 10 personen ondertekenen de Green Plegde.

 • De grondeigenaar geeft toestemming voor het project en voor de aanplant van bomen en struiken.

 • Wij verstrekken een donatie van € 500 tot maximaal € 5.000.

 • Is er een vergunning nodig om jullie werkzaamheden uit te voeren? Dan ontvangen wij hier graag een afschrift van.

 • Jullie activiteiten zijn nog niet gerealiseerd of gestart vóórdat de subsidie is aangevraagd.

 • De aanplant is binnen 12 maanden ná de aanvraag gerealiseerd.

 • Is het project afgerond? Dan ontvangen wij graag een update via het formulier dat jullie van ons ontvangen.

Lees de uitgebreide criteria

Deze initiatiefnemers gingen je al voor

Een nieuw voedselbos, dorpspark of educatieve natuurboerderij: deze initiatiefnemers gingen je voor om hun buurt groener te maken.

Trees for All en Vandebron

Stichting Trees for All zet zich in voor een bosrijke wereld. We planten bomen in Nederland en in het buitenland en maken mensen bewust van het belang van bomen. Onze bosprojecten hebben altijd brede impact: ze dragen bij aan een beter klimaat, aan het leefgebied van planten en dieren én aan gezonde leefomstandigheden.

Voor een bosrijke wereld is het belangrijk dat we samen in actie komen. Het GroenDoen Fonds is een van de manieren waarmee we dat stimuleren. Vandebron maakt dit fonds mede mogelijk. Hierdoor kan iedereen met een goed vergroeningsplan aan de slag met het planten van bomen. Zo werken we samen aan een groene en gezonde wereld voor iedereen!