Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
boomstam

Belastingvrij schenken aan Trees for All

Wil je structureel bijdragen aan een bosrijke wereld? Kies dan voor een periodieke schenking aan Trees for All. Jouw periodieke gift is aftrekbaar van de belasting.

Maak meer impact met een periodieke schenking

Met een periodieke schenking steun je Trees for All voor een langere tijd. Dankzij jou kunnen we dus nog meer bomen planten voor een bosrijke wereld. Zo draag je heel concreet bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en een gezonde leefomgeving. En het mooiste is: het kost jou niets extra’s.

We zijn een erkende stichting met een ANBI-status. Dat betekent dat jouw schenking geheel aftrekbaar is van je belastingaangifte. Op deze pagina lees je hoe je eenvoudig een gift met belastingvoordeel kunt doen.

CBF-logo ANBI-logo

Belastingvrij schenken

De voordelen van een periodieke schenkingsovereenkomst:

  • Jouw gift is 100% aftrekbaar
  • Meer impact met jouw vaste bijdrage
  • Binnen 5 minuten geregeld
Doneer periodiek

Bereken jouw voordeel

Vul hier het bedrag in wat je aan Trees for All wilt geven en bereken hoe groot de donatie kan worden na belastingteruggave.        

Belastingvoordeel

Je krijgt terug van de Belastingdienst**
€ 0,00

Jaarlijkse donatie aan Trees for All (op overeenkomst)
€ 0,00

*Je verzamelinkomen is de som van het jaarlijkse belastbare Nederlandse inkomen van jou en jouw fiscale partner.

**Het belastingvoordeel is mede afhankelijk van je verzamelinkomen. Het voordeel dat de rekenmodule op onze website toont is slechts een indicatie.

Deze rekenmodule is ontwikkeld in samenwerking met ANBIgift.nl. Hoewel de rekenmodule met grote zorgvuldigheid is gemaakt, zijn ANBIgift en Trees for All niet aansprakelijk voor eventuele fouten.

Wat is een periodieke schenking?

Een periodieke schenking of een periodieke gift is een vast bedrag dat je jaarlijks aan een goed doel schenkt. In dit geval aan Trees for All, zodat we meer bossen kunnen planten. Leg je jouw bedrag voor minimaal vijf jaar vast als een periodieke schenking? Dan kun je dit bedrag geheel aftrekken van je belasting. Je komt in aanmerking voor belastingvoordeel als je aan deze drie voorwaarden voldoet:

  • De periodieke schenking is schriftelijk vastgelegd in een schenkingsovereenkomst

  • Jouw donatie loopt 5 jaar (of langer)

  • Je gift is elk jaar hetzelfde bedrag. Daarom kun je het beste voor een jaarlijkse donatie kiezen.

Zo werkt belastingvrij schenken aan Trees for All

Een periodieke gift overmaken aan Trees for All werkt heel eenvoudig.

Stap 1. Vul het formulier in om een periodieke donatie te doen.

Stap 2. Laat jouw partner (indien van toepassing) de schenkingsovereenkomst digitaal ondertekenen.

Stap 3. Na ondertekening ontvang je automatisch een getekend exemplaar retour. Geregeld!

Kies je voor een maandelijkse donatie? Controleer dan zelf of je vijf jaar lang hetzelfde bedrag per jaar naar ons overmaakt. Mogelijk is het nodig om een aanvullende donatie te doen in het jaar van de ondertekening en/of in het laatste jaar van de overeenkomst. Bijvoorbeeld omdat jouw overeenkomst pas later in een jaar start of al eerder in een jaar eindigt.

aletta-janssen

Persoonlijk contact

Wil je een periodieke schenking vastleggen voor een hoger bedrag dan €1.000,- per maand? Geweldig! Onze relatiemanager Aletta Janssen helpt je graag om dit goed te regelen. Stuur hiervoor een mail naar aletta.janssen@treesforall.nl of bel naar 030-2040744.

Trees for All: een goed doel voor een bosrijke wereld

Trees for All zet zich al 25 jaar in voor een bosrijke wereld. Als goed doel planten we bomen in Nederland en in het buitenland via verschillende bosprojecten. Daarnaast maken we mensen bewust van het belang van bomen. Onze projecten dragen altijd bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en een gezonde leefomgeving. Met jouw gift maak je dus écht een verschil, zowel dicht bij huis als verder weg.

Liever eenmalig doneren aan Trees for All? Dat kan ook. Doneer direct.

opmeer-ghana-bomen-planten
plant_een_boom
boomplantdag-trees-for-all
Bolivia-Verdolago
Costa-rica-jaguar
baby-orang-oetan-borneo
De orang-oetan

Veelgestelde vragen

Wat is schenken met belastingvoordeel?

Schenken met belastingvoordeel noemen wel ook wel periodiek schenken. Dit houdt in dat je jouw donatie in een overeenkomst vastlegt, en je minimaal 5 jaar dat bedrag doneert aan Trees for All.  Je kunt op deze manier tot bijna 40% van je gift terugkrijgen van de Belastingdienst. Op deze manier kun je meer geven, zonder dat je meer kost.

Wat is het verschil tussen een ‘gewone’ periodieke donatie en een periodieke schenking?

Gewone periodieke donaties (per maand of jaar) worden niet vastgelegd in een overeenkomst. Periodieke schenkingen met een schenkingsovereenkomst wel. Een periodieke schenking is altijd aftrekbaar. Andere donaties kunnen ook aftrekbaar zijn als je voldoet aan de voorwaarden (een drempel- en maximumbedrag). Meer weten? Kijk op de website van de Belastingdienst.

Ik ben al donateur. Hoe werkt periodiek schenken met mijn andere giften aan Trees for All?

Als je besluit om een periodieke schenking aan te gaan, zal je huidige lopende donatie automatisch worden beëindigd. 

Tellen donaties van voor de overeenkomst mee voor het belastingvoordeel?

Donaties die je deed vóór het tekenen van de overeenkomst tellen niet mee als periodieke schenking. De overeenkomst is uitsluitend van toepassing op toekomstige giften.

Moet ik na 5 jaar weer een nieuwe overeenkomst aanvragen?

 Je kunt de overeenkomst aangaan voor onbepaalde tijd, of voor de minimale looptijd van vijf jaar, waarna deze automatisch afloopt. De meeste donateurs kiezen voor onbepaalde tijd. Dan hoef je de overeenkomst niet steeds te verlengen. Na vijf jaar kun je op ieder gewenst moment je overeenkomst beëindigen door ons hierover te informeren via het online contactformulier of per post. Vermeld hierbij je volledige naam, woonplaats en het machtigingskenmerk als dit bekend is.  

Kan ik de overeenkomst eerder beëindigen?

De overeenkomst kan beëindigt worden in het geval van het overlijden van de schenker en/of partner, het verlies van een baan, arbeidsongeschiktheid, of het vervallen van de ANBI-status van Trees for All. In andere gevallen kan je de overeenkomst vroegtijdig beëindigen, maar zul je niet profiteren van het bijbehorende belastingvoordeel. Neem hiervoor contact op met de Belastingdienst.

Ik wil mijn periodieke donatie stopzetten, hoe doe ik dat?

Je kunt dit doen door ons hierover te informeren via het online contactformulier of per post. Vermeld hierbij je volledige naam, woonplaats en het machtigingskenmerk als dit bekend is.

Hoe wordt mijn donatie besteed?

We werken zo efficiënt en effectief mogelijk en zijn er trots op dat we met een relatief klein team, zulke mooie resultaten behalen. In ons jaarverslag communiceren we ieder jaar over de besteding van de aan ons toevertrouwde donaties.

Is het nodig om een transactienummer op te geven bij de belastingaangifte?

Ja, bij de bevestiging van de overeenkomst ontvang je van ons een specifiek transactienummer. Dit unieke nummer moet je doorgeven aan de Belastingdienst.  

Welk bedrag van mijn donatie krijg ik terug van de Belastingdienst?

De overheid heeft besloten om de giftenaftrek geleidelijk te verlagen tot een maximumtarief van 37,05% (in plaats van 52%) in de komende jaren. Met een periodieke schenkingsovereenkomst kun je dus maximaal 37,05% van het jaarlijkse bedrag terugkrijgen. Het exacte percentage is afhankelijk van je inkomen. Wil je weten hoeveel aftrek je krijgt? Kijk op de website van de belastingdienst.

Wanneer ontvang ik de teruggave van de Belastingdienst?

Als je je aangifte indient in maart, ontvang je vóór 1 juli bericht van de Belastingdienst over de teruggave.

Hebben jullie een ANBI status en CBF-keurmerk? 

Ja, Trees for All heeft zowel de ANBI status als het CBF-keurmerk. In Nederland zijn er ruim 40.000 stichtingen met een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling), maar daarvan hebben slechts een paar honderd een CBF-erkenning. Trees for All is één van deze erkende stichtingen. Het CBF toetst of goede doelen aan strenge kwaliteitseisen voldoen waardoor je verzekerd bent dat jouw donatie bijdraagt aan een betere wereld. 

Nalaten aan Trees for All

Overweeg je om Trees for All op te nemen in jouw testament? Dan draag je ook na jouw overlijden bij aan een groene en gezonde wereld. We denken graag met je mee.

Meer lezen over nalatenschappen