Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.

Periodiek schenken aan Trees for All

Wil je een structurele bijdrage leveren aan een bosrijke wereld, met belastingvoordeel? Word een periodieke schenker van Trees for All en help mee met herstellen en beschermen van bossen wereldwijd.

Maak meer impact met jouw gift

Trees for All plant nieuwe bossen en herstelt bestaande bossen in Nederland en in het buitenland. Voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. En we maken mensen bewust maken van het belang van bos en bomen. Dat kunnen we niet zonder jou.

Met een periodieke schenking steun je ons werk voor een langere tijd, waarmee we samen meer impact kunnen maken. Zonder dat het je extra geld kost. Omdat wij een erkende stichting zijn met een ANBI-status is jouw schenking geheel aftrekbaar in de belastingaangifte. We leggen je hier uit hoe je eenvoudig een periodieke gift kunt doen.

CBF-logo
ANBI-logo

Doneer aan Trees for All

  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in

Hoe werkt periodiek schenken?

Een periodieke gift of schenking is een vast bedrag per jaar aan een goed doel. Wanneer je dit bedrag voor minimaal vijf jaar vastlegt als periodieke schenking, kun je deze geheel aftrekken van de belasting. Je komt in aanmerking voor belastingvoordeel als je aan deze drie voorwaarden voldoet:

  • De periodieke schenking is schriftelijk vastgelegd in een schenkingsovereenkomst

  • Jouw donatie loopt 5 jaar (of langer)

  • Je gift is elk jaar hetzelfde bedrag. Daarom kun je het beste voor een jaarlijkse donatie kiezen.

Zo kun je ons eenvoudig steunen met een periodieke schenking:

Stap 1. Doe een periodieke donatie (maandelijks of jaarlijks) via dit formulier.

Kies je voor een maandelijkse donatie? Controleer dan zelf of je vijf jaar lang hetzelfde bedrag per jaar naar ons overmaakt. Mogelijk is het nodig om een aanvullende donatie te doen in het jaar van de ondertekening en/of in het laatste jaar van de overeenkomst. Bijvoorbeeld omdat jouw overeenkomst pas later in een jaar start of al eerder in een jaar eindigt.

Stap 2. Je ontvangt een bevestigingsmail met referentienummer. Dit nummer heb je nodig voor het invullen van de schenkingsovereenkomst.

Stap 3. Download hier de schenkingsovereenkomst en vul deze (digitaal) in.

Stap 4. Onderteken het formulier en stuur deze digitaal naar ons toe via donateurs@treesforall.nl. Wij sturen een getekend exemplaar retour. Geregeld!

Tip: Onderteken de schenkingsovereenkomst digitaal via een PDF-viewer. Wel zo duurzaam! Zakelijke (periodieke) donaties hoeven niet op basis van een 5-jarige overeenkomst.

aletta-janssen

Persoonlijk contact

Wil je een periodieke schenking vastleggen voor een hoger bedrag dan €1.000,- per maand? Onze relatiemanager Aletta Janssen denkt graag met je mee.

Je kunt Aletta mailen op aletta.janssen@treesforall.nl of bellen op 030-2040744.

Wij planten bomen voor het leven

Bomen zijn onmisbaar voor al het leven op aarde. Ze geven ons zuurstof, schone lucht, voedsel, bescherming, verkoeling en water. Bossen zijn belangrijk voor de biodiversiteit en bieden een leefomgeving voor ontelbaar veel planten en dieren. En bossen spelen een belangrijke rol in het tegengaan van klimaatverandering. Daarom is het belangrijk dat we de bossen die er zijn beschermen en herstellen en dat we samen meer bos planten.

Ook jij kunt het verschil maken. Met een periodieke schenking aan Trees for All draag je slim en voordelig bij aan een bosrijke wereld. Daar zijn wij heel blij mee en jij krijgt (een deel van) je gift terug van de Belastingdienst!

Wil je liever eenmalig doneren aan Trees for All? Doneer direct.

opmeer-ghana-bomen-planten
Kwekerij Mexico
plant_een_boom
Bolivia-Verdolago
Vietnam-kustherstel
boomplantdag-trees-for-all
Costa-rica-jaguar
baby-orang-oetan-borneo

Veelgestelde vragen

Wat doet Trees for All?

Trees for All zet zich al bijna 25 jaar in voor een bosrijke wereld. Het is onze missie om wereldwijd nieuwe bossen te planten en bestaande bossen te herstellen. We planten bomen in Nederland en het buitenland en maken mensen bewust van het belang van bomen. We gaan daarbij voor brede impact. Onze duurzame bosprojecten dragen niet alleen bij aan een beter klimaat, maar zorgen ook voor meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. Zo investeren we samen met onze donateurs en partners in een groene en gezonde aarde voor iedereen.

Hoe kan ik het werk van Trees for All steunen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om ons te steunen. Je kunt bomen planten, je kunt CO2-compenseren en je kunt ons steunen met een algemene donatie. Je kunt kiezen of je dit structureel wilt doen of eenmalig. In alle gevallen help je ons om onze missie mogelijk te maken: een groene en gezonde wereld voor iedereen.

Is mijn donatie fiscaal aftrekbaar?

Trees for All heeft een ANBI-status. Dit houdt in dat Trees for All door de Belastingdienst is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit brengt fiscale voordelen met zich mee voor particuliere of zakelijke donateurs.

Een privé donatie kan fiscaal aftrekbaar zijn binnen de daarvoor geldende regelgeving. Voor deze giften bestaat een ‘drempel’. Je moet in één jaar eerst een bepaald bedrag – afhankelijk van je inkomen – hebben geschonken voordat je in aanmerking komt voor belastingaftrek. En die aftrek is weer aan een maximum verbonden. Wil je weten hoeveel aftrek je krijgt? Kijk op de website van de belastingdienst.

Voor een eenmanszaak, CV, VOF gelden de regels van particuliere giften. Als je een BV hebt, zijn de giften voor de vennootschapsbelasting aftrekbaar. Hiervoor geldt dat het totaal aan aftrekbare giften 50% van de winst bedragen tot maximaal €100.000.

Wil je meer weten over hoe jij fiscaal aantrekkelijk kunt schenken aan Trees for All? Neem dan contact op met jouw accountant en/of de Belastingdienst. Zakelijk of privé doneren? Je kunt zelf ook hier berekenen wat het voordeligste is.

Betaal ik BTW over mijn donatie?

Stichting Trees for All is een erkend goed doel zonder winstoogmerk. Bedrijfspartners van Trees for All zijn geen BTW verschuldigd over het donatiebedrag.

Kan ik een periodieke donatie of schenking doen aan Trees for All?

Dat kan zeker en daar zijn we zeer mee geholpen! Op onze website kun je kiezen om per maand of jaar te doneren. Je kunt er ook voor kiezen om een periodieke schenking te doen op basis van een overeenkomst. Hierbij geldt dat gedurende minimaal 5 jaar hetzelfde bedrag wordt geschonken en dat de schenking is vastgelegd in een overeenkomst. Als aan deze voorwaarden wordt voldaan, is het hele bedrag van de gift fiscaal aftrekbaar. Lees meer over periodiek schenken.

Wat is het verschil tussen een ‘gewone’ periodieke donatie en een periodieke schenking?

Gewone periodieke donaties (per maand of jaar) worden niet vastgelegd in een overeenkomst. Periodieke schenkingen met een schenkingsovereenkomst wel. Een periodieke schenking is altijd aftrekbaar. Andere donaties kunnen ook aftrekbaar zijn als je voldoet aan de voorwaarden (een drempel- en maximumbedrag). Meer weten? Kijk op de website van de Belastingdienst.

Is mijn gift fiscaal aftrekbaar?

Trees for All heeft een ANBI-status. Dit houdt in dat Trees for All door de Belastingdienst is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling. Donaties aan Trees for All zijn hierdoor fiscaal aftrekbaar binnen de daarvoor geldende regelgeving. Voor een eenmanszaak, CV, VOF gelden de regels van particuliere giften. Als je een BV hebt, zijn de giften voor de vennootschapsbelasting aftrekbaar. Hiervoor geldt dat het totaal aan aftrekbare giften 50% van de winst bedragen tot maximaal €100.000. Meer informatie hierover vind je op de website van de belastingdienst. Je kunt je fiscale voordeel eenvoudig te bepalen via onze rekenmodule.

Ik wil mijn periodieke donatie stopzetten, hoe doe ik dat?

Je kunt dit doen door ons hierover te informeren via het online contactformulier of per post. Vermeld hierbij je volledige naam, woonplaats en het machtigingskenmerk als dit bekend is. We willen je graag hartelijk bedanken voor jouw steun!

Trees for All heeft een CBF-erkenning. Wat houdt dit in?

Het CBF houdt toezicht op erkende goede doelen. In Nederland zijn er ruim 40.000 stichtingen met een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling), maar daarvan hebben slechts een paar honderd een CBF-erkenning. Trees for All is één van deze erkende stichtingen. Het CBF toetst of goede doelen aan strenge kwaliteitseisen voldoen waardoor je verzekerd bent dat jouw donatie bijdraagt aan een betere wereld.

Hoe wordt mijn donatie besteed?

We werken zo efficiënt en effectief mogelijk en zijn er trots op dat we met een relatief klein team, zulke mooie resultaten behalen. In ons jaarverslag communiceren we ieder jaar over de besteding van de aan ons toevertrouwde donaties.

Nalaten aan Trees for All

Overweeg je om Trees for All op te nemen in jouw testament? Dan draag je ook na jouw overlijden bij aan een groene en gezonde wereld. We denken graag met je mee.

Meer lezen over nalatenschappen