Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
studenten-planten-bomen-trees-for-schools

Trees for Schools

Trees for Schools is een scholenprogramma van Trees for All, speciaal voor het mbo. Studenten maken een plan om hun schoolterrein te vergroenen en voeren dit zelf uit door bomen te planten.

Scholenprogramma voor het mbo

Met Trees for Schools komen mbo-studenten zelf in actie voor een groen schoolterrein. Zo willen we nog meer jongeren bewustmaken van het belang van bomen voor een beter klimaat! Met hulp van experts maken de studenten een ontwerp voor een groen schoolterrein. En het leukste? Ze mogen dit plan zelf uitvoeren door samen met ons bomen en struiken te planten.

Als deelnemende school ontvangen jullie vanuit Trees for Schools zowel inhoudelijke als financiële ondersteuning. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Het enige wat we van jullie vragen is tijd en enthousiasme!

Kan jouw schoolterrein wel wat extra groen gebruiken? Bekijk de voorwaarden om mee te doen en meld jouw school aan! Het programma start in september 2024 of september 2025. Aanmelden voor het schooljaar 2024-2025 kan t/m 30 juni.

Naar de voorwaarden

Zo ziet het Trees for Schools-programma eruit

Trees for Schools biedt een unieke combinatie van theorie en praktijk. Het programma begint met een klimaatles voor de hele klas. Deze gastles wordt verzorgd door jongeren van de Jonge Klimaatbeweging. Tijdens zo’n klimaatles leren de studenten meer over klimaatverandering en de rol van bomen daarbij. Ook ontdekken ze wat ze zelf kunnen doen voor een beter klimaat.

Na afloop van de les kunnen enthousiaste studenten zich aanmelden voor het projectteam. Dit team gaat zelf een ontwerp maken voor een groen schoolterrein. Vervolgens mogen de studenten dit plan zelf uitvoeren door bomen en struiken te planten. Bij dit alles krijgen ze ondersteuning van experts, zoals een landschapsarchitect, een groenbedrijf dat helpt bij de aanplant, en natuurlijk Trees for All zelf. We hebben immers al 25 jaar ervaring met bomen planten over de hele wereld!

Mijn school aanmelden
studenten-trees-for-schools
ontwerpworkshop-marieke-de-keijzer
klimaatles-trees-for-schools
trees-for-schools-ontwerpworkshop
studenten-planten-bomen

Kosteloos programma voor mbo-scholen

Uit ervaring weten we dat veel vergroeningsplannen op scholen blijven liggen vanwege het gebrek aan tijd of geld. Daarom willen we de deelnemende mbo-scholen zoveel mogelijk ontzorgen, door zowel financiële als inhoudelijke ondersteuning te bieden.

Als deelnemende mbo-school ontvangen jullie van ons een bedrag om het complete vergroeningsplan vorm te geven en uit te voeren. Daarnaast krijgen jullie hulp van inhoudelijke experts, zoals een landschapsarchitect en een groenaannemer. Voor jullie als school zijn er dus geen kosten verbonden aan jullie deelname aan Trees for Schools. Het enige wat we van jullie vragen, is tijd en een gemotiveerde groep studenten en docenten!

Ons aanbod voor mbo-scholen

  • Tien klimaatlessen per school
  • Een ontwerpworkshop door een landschapsarchitect
  • Een ontwerp en beplantingsplan
  • Alle benodigde plantmaterialen
  • Begeleiding bij de aanplant
  • Certificaat van deelname voor de studenten
Download het complete aanbod
studenten-planten-bomen-trees-for-schools
marion-brun-trees-for-schools
Lees de ervaring van het ROC Tilburg

Onze samenwerkingspartners

We hebben Trees for Schools kunnen ontwikkelen dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Daarnaast werken we binnen Trees for Schools samen met de volgende partners:

1. De Jonge Klimaatbeweging  

De Jonge Klimaatbeweging is een jongerenorganisatie die de stem van jongeren binnen het klimaatdebat vertegenwoordigt. Binnen Trees for Schools verzorgt de Jonge Klimaatbeweging de klimaatlessen voor studenten. Deze les gaat over de vraag wat klimaatverandering is en wat jongeren daar zelf aan kunnen doen. En natuurlijk besteden we aandacht aan de rol van bomen daarbij.

logo-jonge-klimaatbeweging

2. Landschapsarchitect Marieke de Keijzer

Marieke de Keijzer is landschapsarchitect. Binnen Trees for Schools verzorgt zij de ontwerpworkshop voor studenten. Ook maakt zij het definitieve ontwerp op basis van de plannen van de studenten. Het enthousiasme van Marieke werkt aanstekelijk op de studenten en heeft al de meest prachtige ontwerpen opgeleverd! In dit interview vertelt ze hoe een ontwerpworkshop met studenten eraan toegaat.

3. Donker Groep

Donker Groep is een Nederlands familiebedrijf dat groene binnen- en buitenruimtes realiseert. Binnen Trees for Schools verzorgt Donker Groep de beplanting en het grondwerk voor de scholen. Ook is Donker Groep aanwezig bij de boomplantdag om de aanplant van bomen en struiken op het schoolterrein te begeleiden.

donker-groep-logo
klimaatles-trees-for-schools
Naar het interview

Vragen over Trees for Schools?

Neem dan contact op met projectleider Antonio Zorrilla via treesforschools@treesforall.nl.

Over Trees for All

Trees for Schools is een initiatief van stichting Trees for All. Wij zetten ons al 25 jaar in voor een bosrijke wereld. We planten bomen in Nederland en in het buitenland. Daarnaast maken we mensen bewust van het belang van bomen. Zo zorgen we voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en een gezonde leefomgeving voor iedereen! Trees for All is een Nederlandse non-profitorganisatie met een CBF-erkenning en een ANBI-status.

Lees meer over Trees for All
bomen-planten-trees-for-schools