Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
Fruitbomen snoeien

Natuurboerderij BalkInn

Een natuurboerderij die bijdraagt aan een duurzame samenleving en meer biodiversiteit. In Nieuwleusen zorgt Stichting Natuurboerderij BalkInn ervoor dat deze droom werkelijkheid wordt!

Status: Actueel project

Een educatieve natuurboerderij

In Nieuwleusen in Overijssel werkt een groep vrijwilligers aan de ontwikkeling van Natuurboerderij BalkInn. Dit is een educatieve ontmoetingsplek voor inwoners van Nieuwleusen en omstreken. Op de natuurboerderij vind je straks een prachtige boomgaard, verschillende dieren, een moestuin en een natuurbelevingspad. Jong en oud kunnen hier spelenderwijs leren én genieten van de natuur.

Dorpsboomgaard aanleggen

De stichting achter BalkInn heeft via het GroenDoen Fonds een aanvraag gedaan voor de aanplant van fruitbomen. Op het perceel van de boerderij stonden al verschillende fruitbomen. Maar de initiatiefnemers wilden er graag meer bij planten om één grote dorpsboomgaard te creëren. Aan dat plan werken we vanuit Trees for All graag mee!

Fruitbomen snoeien
Bestuur Stichting Natuurboerderij BalkInn

Fruitbomen planten

Vanuit ons GroenDoen Fonds hebben we een bedrag beschikbaar gesteld voor de aanplant van 31 fruitbomen. Vrijwilligers hebben deze appel-, peren- en pruimenbomen eind 2021 geplant. Het wachten is nu op de eerste vruchten. Als het zover is, zal de stichting het fruit samen met vrijwilligers en kinderen uit de buurt oogsten.  

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de boerderij, zoals de dierverblijven en een paviljoen. Via de website van BalkInn kun je alle ontwikkelingen op de voet volgen!

Luchtfoto Natuurboerderij BalkInn
Fruitbomen worden gelabeld

Een duurzame samenleving

De projecten die we vanuit het GroenDoen Fonds steunen, moeten aan verschillende criteria voldoen. Een belangrijk uitgangspunt is dat het initiatief bijdraagt aan bewustwording rondom klimaat, biodiversiteit en/of gezonde leefomstandigheden.

BalkInn heeft een duidelijke visie voor ogen. De natuurboerderij moet bijdragen aan een duurzame samenleving en meer biodiversiteit. Bovendien zorgt de boerderij voor verbinding tussen inwoners van Nieuwleusen: iedereen is welkom om te genieten van de dieren en natuur. Of gewoon om te spelen en te ontspannen.

Leren van de natuur

BalkInn onderscheidt zich van andere boerderijen door educatie een prominente plek te geven. De boerderij is straks een plek voor mensen, verenigingen en organisaties die op welke manier dan ook met dieren of natuur bezig zijn. De stichting gaat bijvoorbeeld schoollessen organiseren om kinderen op een interactieve en speelse manier in contact te brengen met het boerderijleven, bomen en planten. Een geweldig initiatief, als je het ons vraagt!

Kom je een keer langs in Overijssel?

De locatie

“De naam BalkInn is bewust gekozen. ‘Balk’ staat voor het balken van de ezels die hier al zijn. En ‘Inn’ slaat op een herberg waar iedereen welkom is.”

Stichting Natuurboerderij BalkInn
TfA-bomen-planten

Samen maken we Nederland groen

Het GroenDoen Fonds is bedoeld voor initiatiefnemers die hun lokale omgeving willen vergroenen. Zij kunnen via dit fonds aanspraak maken op een financiële bijdrage voor hun plan, zoals Natuurboerderij BalkInn. Heb je ook een goed plan om je omgeving te vergroenen? Dan kun je net als Stichting Natuurboerderij BalkInn een aanvraag bij ons doen.

Een aanvraag indienen