Projectaanvraag GroenDoen Fonds

Heb jij een goed idee om in jouw omgeving bomen te planten? Wij helpen je graag jouw plan waar te maken! Vanuit ons GroenDoen Fonds bieden we financiële steun voor lokale, groene initiatieven.

Een financieel duwtje in de rug voor lokale initiatieven

Heb jij een goed idee om jouw lokale omgeving een stuk groener te maken? Wil jij bijvoorbeeld samen met andere natuurliefhebbers een boomgaard aanleggen? Of heb je met een groep vrijwilligers een plan voor de aanleg van een dorpspark of minibos? Dan kun je een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage vanuit ons GroenDoen Fonds!

Goed om te weten

In 2022 hebben we vanuit ons GroenDoen Fonds vele mooie projecten gesteund. Zo hebben we Nederland samen met tientallen lokale initiatiefnemers een stuk groener gemaakt! Wil je ook een aanvraag indienen voor ondersteuning vanuit het GroenDoen Fonds? Dan kun je dat gewoon in 2022 doen. Houd er alleen wel rekening mee dat we deze donatie pas in 2023 kunnen uitkeren.

Voor wie is het GroenDoen Fonds?

Het GroenDoen Fonds is bedoeld voor initiatiefnemers die samen hun lokale omgeving willen vergroenen. Juist dat samenwerken vinden wij belangrijk. Uit ervaring weten we namelijk dat mensen beter voor bomen en struiken zorgen als ze die samen planten.

Initiatieven waarbij minimaal 10 mensen betrokken zijn, kunnen in aanmerking komen voor een financiële bijdrage van € 500 tot € 5.000. Dit bedrag is bedoeld om (inheemse) bomen en struiken aan te planten. Zo maken we Nederland samen nog groener!

Het GroenDoen Fonds wordt mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Download de brochure
Boomplantdag-bieslandse-bos

Zo doe je een aanvraag

Een lokale stichting of (buurt)vereniging doet de aanvraag voor een bijdrage vanuit het GroenDoen Fonds. Als aanvrager onderteken je samen met minimaal 9 andere mensen een ‘Green Pledge’. Dit is een document waarin jullie verklaren dat jullie samen goed voor de bomen, planten en struiken zullen zorgen. Tijdens én na de aanplant!

Een volledige aanvraag bestaat uit:

Deze documenten mail je naar groendoenfonds@treesforall.nl. Vervolgens beoordelen wij je aanvraag. Binnen een maand hoor je of je project in aanmerking komt voor een financiële bijdrage vanuit het GroenDoen Fonds.

Aan deze criteria moet je aanvraag voldoen

  • De aanvrager is een stichting of vereniging uit Nederland. Heb je een goed idee als individu? Vraag dan of een lokale stichting of vereniging de aanvraag namens jou indient.

  • In jullie plan staat de aanplant van één of meer inheemse bomen en struiken centraal.

  • Jullie project is toegankelijk voor het grotere publiek. We vinden het belangrijk dat ook andere mensen van jullie aanplant kunnen genieten en dat jullie initiatief bijdraagt aan groene bewustwording.

  • De grondeigenaar geeft toestemming voor het project en voor de aanplant van bomen en struiken.

  • Minimaal 10 personen ondertekenen een Green Plegde. Hiermee geven zij aan het initiatief te steunen en betrokken te blijven.

  • Wij verstrekken een donatie van € 500 tot maximaal € 5.000. We ontvangen graag de totale projectbegroting en het dekkingsplan. Noem hierin ook eventuele andere co-financiers. Zijn er vergelijkbare lokale of regionale subsidieregelingen? Dan houden we daar rekening mee en attenderen we jullie hierop.

Nederland wordt steeds groener!

Al tientallen projecten hebben een bijdrage vanuit ons GroenDoen Fonds ontvangen. We merken dat dit vaak het laatste financiële duwtje in de rug is om een project rond te krijgen. Of juist het eerste duwtje om andere partijen bereid te vinden een lokaal initiatief te steunen. Wanneer volg jij?

Een grootschalig project starten?

Voor steun voor grotere (bos)projecten in Nederland kun je een aparte projectaanvraag doen.

rolinde-de-haan

Vragen over het GroenDoen Fonds?

Neem dan contact op met Rolinde de Haan, projectmanager, via groendoenfonds@treesforall.nl.