Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.

Projectaanvraag GroenDoen Fonds

Heb jij een goed idee om jouw leefomgeving groener te maken door bomen en struiken te planten? Wij helpen je graag jouw plan waar te maken! Vanuit ons GroenDoen Fonds bieden we financiële steun voor lokale, groene initiatieven.

Een financieel duwtje in de rug voor lokale, groene initiatieven

Werken aan een groene en gezonde leefomgeving doen we samen! Dus heb jij een goed idee om in jouw omgeving bomen en struiken te planten? Bijvoorbeeld omdat je samen met andere natuurliefhebbers een dorpspark wil aanleggen? Of een openbare plukboomgaard of minibos? Dan kun je een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage vanuit ons GroenDoen Fonds. Dit fonds wordt mogelijk gemaakt door Vandebron.

Een aanvraag doen

Goed om te weten: Ben je klant bij Vandebron? Dan kun je een aanvraag voor het GroenDoen Fonds doen via de Vandebron-klantpagina.

groendoen-fonds
bomen-planten
schoppen
bomen-planten
bomen-planten-bosrijk-nederland
groendoen-fonds

Voor wie is het GroenDoen Fonds?

Het GroenDoen Fonds is bedoeld voor lokale initiatiefnemers die samen hun leefomgeving willen vergroenen. Juist die samenwerking vinden wij heel belangrijk. Uit ervaring weten we namelijk dat mensen beter voor bomen en struiken zorgen als ze die samen planten en er samen verantwoordelijk voor zijn.

Je kunt aanspraak maken op een bedrag tussen de € 500 tot € 5.000. Deze bijdrage gebruik je vervolgens om inheemse bomen en struiken te planten in jouw omgeving. Dit zijn bomen en struiken die van nature in Nederland voorkomen. Je kunt in aanmerking komen voor een bedrag als er minimaal tien mensen betrokken zijn bij je initiatief.

Verder is het belangrijk dat jouw project openbaar is, zodat ook andere mensen kunnen genieten van de bomen en struiken die je plant. Zo wordt Nederland niet alleen groener, maar maken we samen ook meer mensen bewust van het belang van bomen!

Bekijk alle criteria

Zo doe je een aanvraag

Een aanvraag voor een bijdrage vanuit het GroenDoen Fonds doe je vanuit een lokale stichting of (buurt)vereniging. Als aanvrager onderteken je samen met minimaal negen andere mensen een ‘Green Pledge’. Dit is een document waarin jullie verklaren dat jullie samen verantwoordelijk zijn voor het project en dat jullie goed voor de bomen en struiken zullen zorgen. Tijdens én na de aanplant!

Een volledige aanvraag bestaat uit:

Deze documenten mail je naar groendoenfonds@treesforall.nl. Vervolgens beoordelen wij je aanvraag op basis van onze criteria (zie hieronder). Binnen zes weken hoor je of je project in aanmerking komt voor een financiële bijdrage vanuit het GroenDoen Fonds.

Ben je klant bij Vandebron?

Dan kun je een aanvraag doen via de pagina voor Vandebron-klanten.

bomen-planten-bosrijk-nederland
samen-bomen-planten
groendoen-fonds
bomen-planten-trees-for-all

Aan deze criteria moet je aanvraag voldoen

  • De aanvrager is een stichting of vereniging uit Nederland. Heb je een goed idee als individu? Vraag dan of een lokale stichting of vereniging de aanvraag namens jou indient.

  • In jullie plan staat de aanplant van één of meer inheemse bomen en struiken centraal. Dit zijn bomen en struiken die van nature in Nederland voorkomen (geen kunstmatig gekweekte planten). Een lokale hovenier of kwekerij weet welke inheemse soorten er in jouw regio thuishoren.

  • Jullie project is openbaar en toegankelijk voor het grotere publiek.

  • Het project vindt plaats in Nederland of in het Caribisch deel van het Nederlands Koninkrijk.

  • De grondeigenaar geeft toestemming voor het project en voor de aanplant van bomen en struiken.

  • Minimaal 10 personen ondertekenen een Green Plegde: een document waarin zij aangeven samen verantwoordelijk te zijn voor de aanplant.

  • Wij verstrekken een donatie van € 500 tot maximaal € 5.000. Komt je aanvraag onder de € 500,- uit? Combineer je initiatief dan met een ander plan of breid je voorstel uit.

  • Je activiteit mag nog niet gerealiseerd of gestart zijn voordat je subsidie hebt aangevraagd.

  • De aanplant van bomen en struiken is binnen 12 maanden na de aanvraag gerealiseerd.

  • Het kan zijn dat er een vergunning nodig is om het project uit te voeren. Is dit het geval, dan ontvangen wij graag het afschrift van de vergunning. Zo niet, dan ontvangen we graag het bericht dat de vergunning niet nodig is.

Lees de uitgebreide criteria

Nederland wordt steeds groener

Al tientallen projecten hebben een bijdrage vanuit ons GroenDoen Fonds ontvangen. We merken dat dit vaak het laatste financiële duwtje in de rug is om een project rond te krijgen. Of juist het eerste zetje om andere partijen bereid te vinden een lokaal initiatief te steunen. Wanneer volg jij?

Een grootschalig project starten?

Voor steun voor grotere (bos)projecten in Nederland kun je een aparte projectaanvraag doen.

rolinde-de-haan

Vragen over het GroenDoen Fonds?

Neem dan contact op met Rolinde de Haan, projectmanager, via groendoenfonds@treesforall.nl.