Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
green-friday

24 november 2023: Green Friday

Green Friday 2023 was een groot succes! Lees hier alles over deze tegenhanger van Black Friday en hoe jij je volgend jaar kan aansluiten.

Samen maakten we van Black Friday, Green Friday

Op 24 november 2023 was het weer Black Friday: dé dag waarop schreeuwende kortingen en spotgoedkope deals ons om de oren vlogen. Al die aankopen hebben een enorme, negatieve impact op de aarde.

Bij Trees for All vinden we dat dit anders moet én kan. Daarom maken wij al vijf jaar op rij van Black Friday, Green Friday.

Samen met zoveel mogelijk consumenten en bedrijven laten we op deze dag Black Friday deals links liggen. In plaats daarvan doen we iets groens voor de aarde. En met succes! Lees hier meer over de resultaten van Green Friday 2023.

Zo deed je mee aan Green Friday 2023

Black friday Green Friday

1. Koop geen Black Friday deals rond 24 november. Zo verspreiden we een krachtig, groen tegengeluid!

Green friday sluit je aan

2. Laat je horen! Deel het Green Friday statement en inspireer je vrienden om ook mee te doen.

Green friday Plant een boom

3. Iets extra’s doen? Doneer bomen voor ons Green Friday Forest. Je mag ze zelf komen planten.

Wil jij je aansluiten bij de Green Friday beweging in 2024?

Top! Mail ons dan op info@treesforall.nl

bomen-planten-green-friday-forest

Het Green Friday Forest

Op vrijdag 24 november hebben wij bomen geplant in het Green Friday Forest in recreatiegebied Het Twiske, vlakbij Amsterdam. Als deelnemer van de Green Friday beweging had je de mogelijkheid om hier zelf je gedoneerde bomen te planten.

Lees meer over het event

Waarom Green Friday?

Met de Green Friday beweging laat stichting Trees for All een tegengeluid horen op Black Friday. Een dag die wereldwijd voor veel overconsumptie zorgt en daarmee een grote, negatieve impact heeft op de aarde. Voor de productie van één T-shirt bijvoorbeeld, is al 2.700 liter water nodig. Genoeg drinkwater voor één persoon in 2,5 jaar tijd! En dan hebben we het nog niet eens over de bergen met afval en oceanen vol plastic die door ons koopgedrag ontstaan.

Daarom maakt Trees for All van Black Friday, Green Friday. Samen met zoveel mogelijk mensen laten we Black Friday deals links liggen. In plaats daarvan investeren we in de aarde door bomen te planten of iets anders groens te doen voor de aarde. Wil jij dat ook? Sluit je dan aan bij de Green Friday beweging!

Sluit je aan
Green Friday

Deze bedrijven deden mee in 2023:

green-friday