Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.

Samen gaan we voor Green Friday

Wil jij een tegengeluid laten horen op Black Friday? Zodat we samen de enorme overconsumptie op deze dag tegengaan? Sluit je dan aan bij onze Green Friday beweging!

Doe mee met Green Friday

Op Green Friday maken we een statement tegen Black Friday: de dag waarop schreeuwende kortingen en goedkope deals ons om de oren vliegen. Hiermee werkt Black Friday impulsaankopen en overconsumptie enorm in de hand. En daarmee putten we onze aarde in rap tempo uit.

Bij Trees for All geloven we dat het anders kan én moet. Daarom gaan wij op Black Friday voor Green Friday. We moedigen bedrijven en consumenten aan om de aarde niet nog meer uit te putten, maar te investeren in een groene planeet.

Green Friday 2022 was een groot succes: er deden maar liefst 260 bedrijven met ons mee! Daarnaast hebben we samen ruim 20.550 bomen geplant in het Green Friday Forest. Wil jij je in 2023 ook aansluiten bij de Green Friday beweging? Stuur dan een e-mail naar info@treesforall.nl voor meer informatie om je aan te melden. Plant je ook mee in het Green Friday Forest?

green-friday

Zo doe je mee met Green Friday

green-friday

1. Koop geen Black Friday deals

Want hoe meer spullen we kopen, hoe meer grondstoffen we van de aarde afnemen.

green-friday

2. Plant bomen voor het Green Friday Forest

Geef in plaats daarvan iets terug aan de aarde: bomen! Dankzij jouw donatie kunnen wij het Green Friday Forest planten.

green-friday

3. Inspireer je vrienden, familie en collega’s

Je ontvangt van ons een speciaal Green Friday statement. Deel het via social media en laat de Green Friday beweging verder groeien!

Als bedrijf aansluiten bij de Green Friday beweging van 2023?

Fantastisch! Stuur een e-mail naar info@treesforall.nl voor meer informatie om je aan te melden.

Green Friday Friends

Onze Green Friday Friends vinden duurzaamheid net zo belangrijk als wij. Zij helpen ons om de Green Friday beweging nog groter te maken. Hoe? Door het groene tegengeluid op Black Friday verder te verspreiden. Laat je inspireren door deze groene voorbeelden!

melissa-drost

Melissa Drost

babette-porcelijn

Babette Porcelijn

janouk-kelderman

Janouk Kelderman

elize-been

Elize Been

Talita-Kalloe

Talita Kalloe

tim-hogenbosch

Boswachter Tim

Bekijk alle Green Friday Friends

Waarom Green Friday?

De Green Friday beweging is een initiatief van Trees for All. Als goed doel zetten we ons iedere dag in voor een wereld met meer bos en maken we mensen bewust van het belang van een groene en gezonde aarde. En daar draagt een dag als Black Friday niet aan bij.

Want hoe meer spullen we kopen, hoe meer grondstoffen we van de aarde afnemen. Voor de productie van één T-shirt bijvoorbeeld, is al 2.700 liter water nodig. Genoeg drinkwater voor één persoon in 2,5 jaar tijd! En dan hebben we het nog niet eens over de bergen met afval en oceanen vol plastic die door ons koopgedrag ontstaan.  

Kortom, wij laten met Green Friday een groen tegengeluid horen. We zeggen ‘nee’ tegen Black Friday deals en geven de aarde in plaats daarvan bomen terug. En omdat klimaatverandering een wereldwijd probleem is, planten wij voor elke boom in het Green Friday Forest ook één boom in het buitenland. Doe met ons mee en word onderdeel van de groeiende Green Friday beweging. Zo laat je zien dat je duurzaamheid belangrijk vindt én dat je hier concreet iets aan doet.

Deze bedrijven deden mee aan Green Friday 2022:

bomen-planten-green-friday-forest
bomen-planten-green-friday-forest
Green Friday Forest Event

Met deze partners werkten wij in 2022 samen:

blyde
rainbow-collection
u-inc
jonge-klimaat-beweging
think-big-act-now
Koos-de-Koala
Arriva logo