Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
Zakelijk-CO2-energie

Word CO2-partner

Bedrijven die inzetten op reductie van hun CO2-uitstoot kunnen bij Trees for All hun resterende uitstoot compenseren met CO2-credits. Met jouw donatie voor CO2-compensatie kunnen wij bomen planten en mensen in ontwikkelingslanden een betere toekomst geven.

Gaat jouw bedrijf voor CO2-neutraal met positieve impact?

Trees for All is al 25 jaar actief op het gebied van CO2-compensatie. We ondersteunen bedrijven graag om hun klimaatdoelen te halen. Daarbij is onze visie: eerst reduceren, dan pas compenseren. We vinden we het belangrijk dat een bedrijf actief bezig is met het reduceren van de CO2-uitstoot. Niet voor niets vragen we bedrijven om een reductieplan. De CO2-uitstoot die (nog) niet te vermijden is, kun je vervolgens bij ons compenseren.

CO2-compensatie bij Trees for All gebeurt via CO2-credits, die gecertificeerd zijn door de internationale standaard Plan Vivo. Deze standaard garandeert dat de hoeveelheid uitgestoten CO2 daadwerkelijk wordt vastgelegd door de aanplant van bomen.

Wat we jou bieden:

  • Gecertificeerde CO2-compensatie via duurzame herbebossingsprojecten

  • Naamsvermelding als partner op website Trees for All

  • Gebruik logo Trees for All, beeldmateriaal en projectinformatie voor eigen communicatie doeleinden

Wat we vragen:

  • Een minimale jaarlijkse CO2-uitstoot van 250 ton

  • Een gedegen analyse van de huidige CO2-uitstoot van jouw bedrijfsvoering

  • Een reductieplan waarmee je laat zien wat je gaat doen om de uitstoot de komende jaren te verminderen

  • Commitment om een samenwerking aan te gaan voor minimaal 3 jaar

Ja, ik word CO2-partner

Wat gebeurt er met jouw donatie?

De donatie die jij doet, investeren wij in een van onze gecertificeerde CO2-projecten. Dit zijn herbebossingsprojecten met een brede sociale impact. De bomen die we planten, leggen CO2 vast en dragen zo bij aan een beter klimaat. Ook hebben ze positieve impact op de biodiversiteit en de leefomstandigheden van lokale gemeenschappen.

Binnen ons project in Bolivia bijvoorbeeld, krijgen lokale boeren ondersteuning bij de overgang naar duurzame boslandbouw. Ze planten inheemse bomen op hun land in combinatie met gewassen zoals koffie en cacao. Op deze manier gebruiken ze hun land een stuk duurzamer en hebben ze extra inkomsten. In Mexico steunen we een vergelijkbaar project. Met jouw donatie maak je dus een verschil voor het klimaat, de biodiversiteit én voor de lokale bevolking!

koffieoogst-bolivia
trees-for-all-bolivia-co2
trees-for-all-arbolivia
trees-for-all-bolivia-co2
icon-co2-compenseren

Geen partner worden, maar wel CO2 compenseren?

Je kunt bij ons ook eenvoudig online CO2 compenseren. Denk bijvoorbeeld aan je vliegreizen, autoritten of je energieverbruik.

Online CO2 compenseren

Plan Vivo gecertificeerde projecten

Onze projecten zijn Plan Vivo gecertificeerd. Dit is een internationale standaard voor CO2-compensatie, die zich richt op lokale gemeenschappen. Projecten met een Plan Vivo certificering dragen bij aan een beter klimaat doordat ze CO2 opslaan. Maar dat niet alleen: ze zorgen ook voor beterde leefomstandigheden voor lokale gemeenschappen, duurzaam landbeheer en het behoud van biodiversiteit. Via diverse onafhankelijke controles wordt aantoonbaar gemaakt dat jouw CO2-uitstoot daadwerkelijk is vastgelegd.

Plan-vivo-logo

Hoe werkt CO2-certificering?

co2_certificering_mob-3

Verhalen van onze CO2-partners

CO2-uitstoot verminderen bij Dataflex

CO2-uitstoot verminderen bij Dataflex

Bij Trees for All zetten we ons elke dag in voor een bosrijke wereld. Maar dat kunnen we niet alleen! Daarom zijn we blij met de steun van onze bedrijfspartners, zoals Dataflex. Dataflex ontwerpt producten waarmee je je werkplek ergonomisch kunt inrichten. Behalve de kwaliteit van de producten, zijn ook…

Lees het verhaal
Conclusion maakt impact met CO2-compensatie én een eigen bedrijfsbos

Conclusion maakt impact met CO2-compensatie én een eigen bedrijfsbos

Wat hebben een IT-bedrijf en een bos met elkaar gemeen? Heel veel, volgens onze bedrijfsbospartner Conclusion. Engbert Verkoren (CEO) en Maaike Maranus – van de Vrande (directiesecretaris & manager business support services) leggen uit hoe dat zit. Werken als een ecosysteem Sinds december 2021 is Conclusion partner van Trees…

Lees het verhaal

Wil je wel partner worden, maar is je CO2-uitstoot lager dan 250 ton?

We hebben verschillende opties om partner te worden. Wil je meer weten? Neem contact met ons op. Dan kijken we samen welk partnerschap het beste bij jouw bedrijf past.

Neem contact op