Word CO2-partner

Bedrijven die inzetten op reductie van hun CO2-uitstoot kunnen bij Trees for All hun resterende uitstoot compenseren met CO2-credits. Met jouw donatie voor CO2-compensatie kunnen wij bomen planten en mensen in ontwikkelingslanden een betere toekomst geven.

Gaat jouw bedrijf voor CO2-neutraal met positieve impact?

Trees for All is al ruim 20 jaar actief op het gebied van CO2-compensatie. We helpen bedrijven graag om hun klimaatdoelen te halen. Hierbij is onze visie: eerst reduceren, dan compenseren. De CO2-uitstoot van jouw bedrijf die (nog niet) te vermijden is, kun je bij ons op een duurzame en impactvolle manier compenseren via CO2-credits. Deze credits zijn gecertificeerd door een betrouwbare internationale standaard.

Wat we jou bieden:

  • Gecertificeerde CO2-compensatie via duurzame herbebossingsprojecten

  • Naamsvermelding als partner op website Trees for All

  • Gebruik logo Trees for All, beeldmateriaal en projectinformatie voor eigen communicatie doeleinden

Wat we vragen:

  • Een minimale jaarlijkse CO2-uitstoot van 500 ton

  • Een gedegen analyse van de huidige CO2-uitstoot van jouw bedrijfsvoering

  • Een reductieplan waarmee je laat zien wat je gaat doen om de uitstoot de komende jaren te verminderen

  • Commitment om een samenwerking aan te gaan voor minimaal 3 jaar

Ja, ik word CO2-partner

Wat gebeurt er met jouw donatie?

De donatie die je doet voor CO2-credits investeren wij in herbebossingsprojecten met een brede sociale impact. De bomen die geplant worden, halen CO2 uit de atmosfeer en leggen dit duurzaam vast. Daarbij zorgen onze projecten ook voor meer biodiversiteit en werkgelegenheid. De boeren krijgen training in duurzaam landgebruik en combineren inheemse bomen met andere gewassen, ook wel agroforestry genoemd. Goed dus voor het klimaat, de natuur én de lokale bevolking. Zo planten wij bijvoorbeeld in Bolivia.

arbolivia
Zaailingen-kwekerij-arbolivia
koffieoogst-bolivia
arbolivia-koffie
Bolivia-agroforestry
icon-co2-compenseren

Geen partner worden, maar wel CO2 compenseren? Dat kan!

Je kunt bij ons ook eenvoudig online CO2 compenseren. Denk bijvoorbeeld aan je eenmalige of periodieke vliegreizen, autoritten of je energieverbruik.

Online CO2 compenseren

Plan Vivo gecertificeerde projecten

Onze projecten zijn Plan Vivo gecertificeerd, een internationale standaard voor CO2-compensatie die zich richt op lokale gemeenschappen en niet alleen de koolstofopslag garandeert, maar ook verbeterde leefomstandigheden, duurzaam landbeheer en behoud van biodiversiteit. Via diverse onafhankelijke controles wordt aantoonbaar gemaakt dat jouw CO2-uitstoot daadwerkelijk is vastgelegd.

Plan-vivo-logo

Hoe werkt CO2-certificering?

co2_certificering_web-2 co2_certificering_tablet-3 co2_certificering_mob-3

Verhalen van onze CO2-partners

Feestelijke yoghurts zonder footprint

Feestelijke yoghurts zonder footprint

Dat yoghurt lekker en gezond is, moge voor veel mensen duidelijk zijn. En het is uiteraard een prachtig natuurproduct. Maar kun je er ook duurzaam in ondernemen? De oprichters van de Yoghurt Barn laten zien hoe je verantwoord yoghurt serveert door klimaatpositief te handelen. De echte zuivelliefhebber kent ze wel:…

Lees het verhaal
Nederlands bos erbij met digitale post van a.s.r. Nederland

Nederlands bos erbij met digitale post van a.s.r. Nederland

Al sinds 2016 is a.s.r. Nederland trouwe partner van Trees for All. Met hunnieuwe hoofdkantoor heeft a.s.r. grote stappen gezet in het verminderen vanCO2 uitstoot. Met de aanplant van bomen in ons Boliviaans project wordt denog wel uitgestoten CO2 gecompenseerd. Dit jaar zijn ze…

Lees het verhaal

Wil je wel partner worden, maar is je CO2-uitstoot lager dan 500 ton?

We hebben verschillende opties om partner te worden. Wil je meer weten? Neem contact met ons op en dan kijken we samen wat het beste bij jouw bedrijf past.

Neem contact op