Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.

Zakelijk CO2 compenseren

Wil jij stappen zetten naar een duurzamere bedrijfsvoering? Naast reduceren kun je bij ons de CO2-uitstoot van jouw organisatie duurzaam en maatschappelijk verantwoord compenseren.

Voor iedere uitgestoten ton CO2 kun je bij ons een donatie doen. Wij zorgen dan dat deze uitstoot wordt vastgelegd in onze gecertificeerde bosprojecten. Je ontvangt een bewijs van compensatie met jouw bedrijfsnaam nadat je een donatie voor CO2-compensatie hebt gedaan.

icon_vliegtuig_wit Compenseer zakelijke vliegreizen

Compenseer zakelijke vliegreizen

Worden er zakelijke vliegreizen gemaakt in jouw bedrijf? Bereken en compenseer dan de CO2-uitstoot van deze vluchten.

Compenseer je zakelijke vliegreizen
icon_auto Compenseer autoritten

Compenseer autoritten

Verklein jouw impact op het milieu: compenseer de CO2-uitstoot van zakelijke autoritten, zoals woon-werkverkeer of afspraken.

Compenseer je zakelijke autoritten
icon-huis-wit Compenseer energieverbruik

Compenseer energieverbruik

Gebruikt jouw organisatie nog grijze stroom of gas? Compenseer de CO2-uitstoot van het energieverbruik van jouw kantoor of werkplek.

Compenseer je zakelijk energieverbruik
icon-footprint-wit Bereken de CO2-footprint van jouw bedrijf

Bereken de CO2-footprint van jouw bedrijf

Via deze calculator breng je je totale zakelijke CO2-footprint in kaart. Denk aan energieverbruik van gebouwen en processen, woon-werk verkeer en goederentransport. Het totaal aantal ton CO2 kun je direct bij ons compenseren.

Download calculator

Direct je zakelijke CO2-uitstoot compenseren

Heb jij de CO2-uitstoot van jouw bedrijf al berekend? Vul het aantal ton in en start met compenseren.

Compenseer direct

Waarom CO2 compenseren via Trees for All?

  • We hebben al ruim 20 jaar ervaring met herbebossingsprojecten

  • Onze compensatieprojecten zijn gecertificeerd volgens de internationale Plan Vivo standaard en garanderen de hoeveelheid vastgelegde CO2

  • Onze projecten hebben bewezen sociale, economische en ecologische impact

  • We zijn een non-profit organisatie zonder winstoogmerk

icon-co2-vastleggen

Word CO2-partner

Wil je meer dan 500 ton CO2 compenseren? Kijk eens naar de mogelijkheden voor CO2-partnerschap.

Meer over CO2-partner worden

Wat gebeurt er met jouw donatie?

De impact van onze CO2-compensatieprojecten gaat veel verder dan alleen het opslaan van CO2. Door bomen te planten werken we aan een beter klimaat. We herstellen ecosystemen en vergroten we het leefgebied van planten en dieren. En we kiezen bewust voor projecten in ontwikkelingslanden, zodat we ook kunnen bijdragen aan betere leefomstandigheden van de lokale bevolking. Onze projecten zorgen namelijk voor meer werkgelegenheid en voor extra inkomsten voor de lokale gemeenschappen. Daar komt bij dat bomen in de tropen sneller groeien en meer CO2 opslaan. Daarom spelen onze compensatieprojecten zich bijvoorbeeld af in Bolivia en in Mexico.

koffieoogst-bolivia

Plan Vivo gecertificeerde projecten

Onze CO2-projecten zijn allemaal gecertificeerd door Plan Vivo. Dit is een internationale standaard voor CO2-compensatie die zich richt op lokale gemeenschappen. Projecten met een Plan Vivo certificering garanderen de koolstofopslag. Maar dat niet alleen: ze dragen ook bij aan betere leefomstandigheden, duurzaam landbeheer en het behoud van biodiversiteit. Er vinden verschillende onafhankelijke controles plaats die aantonen dat jouw CO2-uitstoot daadwerkelijk is vastgelegd.

Plan Vivo bestaat al sinds 1994. Het oudste CO2-compensatieproject is het AMBIO-project in Mexico. Vanuit dit project krijgen lokale dorpelingen ondersteuning om nieuw bos aan te planten. Trees for All steunt dit project ook. Als donateur kun jij je CO2-uitstoot in Mexico compenseren. Deze donaties gebruiken we om nog meer lokale dorpelingen bij het project te betrekken en zo hun omstandigheden, het klimaat en de biodiversiteit verder te verbeteren.

Plan-vivo-logo

Certificeringseisen

Een project krijgt niet zomaar een certificering van Plan Vivo. Er vindt eerst een uitgebreid voortraject plaats, waarvan het Project Development Plan (PDD) een cruciaal onderdeel is. In dit plan staat gedetailleerd beschreven hoe het project wordt uitgevoerd, wat de beoogde resultaten zijn en hoe er met eventuele risico’s wordt omgegaan.

Plan Vivo keurt een project goed op basis van het PDD. Daarnaast wordt het project uitgebreid getoetst aan de hand van een lijst met indicatoren. Denk hierbij aan eisen rondom sociale zekerheden, landrechten, legaliteit en biodiversiteit. Ook ziet Plan Vivo erop toe dat een groot deel van de CO2-inkomsten rechtstreeks terecht komt bij de betrokken gemeenschappen.

Kwekerij Mexico
Mexicaans dorp projectgebied
Vlinder Mexico
Projectgebied Mexico