Offset your carbon emissions

With us, you can offset your carbon emissions in a sustainable and impactful way – by planting trees. We help you to calculate and offset your carbon footprint. The amount of carbon you have offset is stated on a personal certificate.

icon-footprint-wit Je totale CO2-footprint

Je totale CO2-footprint

Bereken en compenseer eenvoudig de jaarlijkse CO2-footprint van jezelf of jouw huishouden.

Je totale footprint compenseren
icon-vliegen-wit Je vliegreis

Je vliegreis

Ben je op vakantie geweest met het vliegtuig? Bereken en compenseer dan de CO2-uitstoot van je vlucht.

Je vliegreis compenseren
icon-auto-wit Je autorit

Je autorit

Verklein jouw impact op het milieu: compenseer de CO2-uitstoot van je autovakantie of woon-werkverkeer.

Je autorit compenseren
icon-huis-wit Je energieverbruik

Je energieverbruik

Gebruik jij nog grijze stroom of verbruik je gas? Compenseer deze CO2-uitstoot eenmalig voor het hele jaar, of doe dit maandelijks.

Je energieverbruik compenseren
icon-consumptie-wit Aankoop van spullen

Aankoop van spullen

Het kopen van nieuwe spullen heeft een grote impact op het milieu. Compenseer de CO2-uitstoot van jouw jaarlijkse aankopen.

Aankoop van spullen compenseren

Direct je CO2-uitstoot compenseren

Heb jij je CO2-uitstoot al berekend? Vul het aantal ton in en start met compenseren.

Compenseer direct

Waarom CO2 compenseren via Trees for All?

  • We hebben ruim 20 jaar ervaring met herbebossingsprojecten
  • Onze compensatieprojecten zijn gecertificeerd volgens de internationale Plan Vivo standaard en garanderen de hoeveelheid vastgelegde CO2
  • Onze projecten hebben bewezen impact op sociale, economische én ecologische omstandigheden
  • We zijn een non-profit organisatie zonder winstoogmerk

Hoe werkt CO2-opname?

co2_opname_web-2 co2_opname_tablet-3 co2_opname_mob-3

Wat gebeurt er met jouw donatie?

Wij investeren jouw donatie voor CO2-compensatie in sociale herbebossingsprojecten in het buitenland. Bijvoorbeeld in Bolivia en in Mexico. De bomen die we hier planten, hebben brede impact. Ze halen niet alleen CO2 uit de atmosfeer, maar zorgen ook voor meer biodiversiteit en voor werkgelegenheid voor lokale gemeenschappen.

Zo krijgen lokale boeren in Mexico training om hun land duurzaam te gebruiken. Ze planten nieuw inheems bos op hun land in combinatie met gewassen zoals koffie en cacao. De boeren kunnen de producten verkopen op lokale markten, waardoor hun inkomsten stijgen en hun leefomstandigheden verbeteren. Daarnaast trekken de bomen allerlei planten en dieren aan, waardoor de biodiversiteit toeneemt. Goed voor het klimaat, de natuur én de mensen zelf!

koffieoogst-bolivia
Bolivia-agroforestry
Zaailingen-kwekerij-arbolivia
arbolivia-koffie
arbolivia
Bekijk ons project in Bolivia

Plan Vivo gecertificeerde projecten

Onze CO2-projecten zijn allemaal gecertificeerd door Plan Vivo. Dit is een internationale standaard voor CO2-compensatie die zich richt op lokale gemeenschappen. Projecten met een Plan Vivo certificering garanderen de koolstofopslag. Maar dat niet alleen: ze dragen ook bij aan betere leefomstandigheden, duurzaam landbeheer en het behoud van biodiversiteit. Er vinden verschillende onafhankelijke controles plaats die aantonen dat jouw CO2-uitstoot daadwerkelijk is vastgelegd.

Plan Vivo is opgezet in 1994 met als doel om boeren in Mexico (Chiapas) te steunen bij planten van bomen en het genereren van carbon credits. Zo ontstond uiteindelijk het AMBIO-project. Sinds 2022 steunt Trees for All dit project ook.

Plan-vivo-logo

Hoe werkt CO2-certificering?

co2_certificering_web-2 co2_certificering_tablet-3 co2_certificering_mob-3

Strict requirements

Een project krijgt niet zomaar een certificering van Plan Vivo. Er vindt eerst een uitgebreid voortraject plaats, waarvan het Project Development Plan (PDD) een cruciaal onderdeel is. In dit plan staat gedetailleerd beschreven hoe het project wordt uitgevoerd, wat de beoogde resultaten zijn en hoe er met eventuele risico’s wordt omgegaan. Het maken van een PDD kan maanden in beslag nemen en is specialistenwerk.

Plan Vivo keurt een project goed op basis van het PDD. Daarnaast wordt het project uitgebreid getoetst aan de hand van een lijst met indicatoren. Denk hierbij aan eisen rondom sociale zekerheden, landrechten, legaliteit en biodiversiteit. Ook ziet Plan Vivo erop toe dat een groot deel van de CO2-inkomsten rechtstreeks terecht komt bij de betrokken gemeenschappen.

Mexicaans dorp projectgebied
Kwekerij Mexico
Projectgebied Mexico
Vlinder Mexico

Wil je ook jouw CO2 footprint verkleinen via onze duurzame bosprojecten?

Start met compenseren