Compenseer je totale CO2-footprint

Bereken jouw persoonlijke CO2-footprint of compenseer direct de gemiddelde jaarlijkse CO2-uitstoot voor jouw huishouden via onze gecertificeerde bosprojecten.

Hoeveel CO2 stoot jij uit?

Bijna al onze activiteiten zorgen voor de uitstoot van CO2. Bijvoorbeeld tijdens het autorijden of wanneer je thuis de verwarming aanzet. Maar ook bij het produceren van ons voedsel of de spullen die we kopen komt er heel veel CO2 in de lucht. En dat zorgt voor klimaatverandering.

Voor een leefbare aarde met een gezond klimaat is het daarom belangrijk dat we zoveel mogelijk CO2 reduceren. Wil jij weten welke impact je maakt op het klimaat? Met onze handige rekentool bereken je jouw persoonlijke CO2-footprint op jaarbasis. Zo weet je precies hoeveel CO2 je uitstoot op het gebied van energieverbruik, vervoer, voeding en kleding… en waar je kunt gaan reduceren! De berekeningen zijn afkomstig van Milieu Centraal.

De CO2-uitstoot die (nog) niet te vermijden is, kun je bij ons op een duurzame manier compenseren door bomen te planten in gecertificeerde bosprojecten.

Bereken jouw persoonlijke CO2-footprint

Vul de vragen in voor je eigen situatie en ontdek hoeveel CO2 je per jaar uitstoot. Vergelijk jouw resultaten met andere Nederlandse huishoudens. Hoe duurzaam is jouw levensstijl?

Start de rekentool
icon-co2-compenseren

Compenseer de gemiddelde CO2-footprint

De gemiddelde Nederlander stoot op jaarbasis 9,09 ton CO2 uit. Compenseer deze CO2-uitstoot direct voor jezelf, of voor jouw gehele huishouden.

Compenseer direct
CO2-compensatie-certificaat

Ontvang en deel jouw persoonlijke certificaat

Als bewijs voor je CO2-compensatie ontvang je een certificaat met jouw naam erop. Deel het certificaat en laat zien dat je goed bezig bent voor het klimaat!

Wat gebeurt er met jouw donatie?

De donatie die je doet voor CO2-compensatie investeren wij in sociale herbebossingsprojecten. Daarbij gaan we voor brede impact: door bomen te planten zorgen we voor meer biodiversiteit en werkgelegenheid. De boeren die meewerken aan de projecten krijgen training in duurzaam landgebruik en combineren inheemse bomen met andere gewassen, ook wel agroforestry genoemd. Goed dus voor het klimaat, de natuur én de lokale bevolking. Eén van onze projecten vindt plaats in Bolivia.

arbolivia
Bolivia-palo-maria
Zaailingen-kwekerij-arbolivia
arbolivia-koffie
Bolivia-agroforestry
Bolivia-Verdolago
koffieoogst-bolivia

Gecertificeerde bosprojecten

Onze CO2-projecten zijn Plan Vivo gecertificeerd. Dit is een internationale standaard voor CO2-compensatie die zich richt op lokale gemeenschappen en niet alleen de koolstofopslag garandeert, maar ook verbeterde leefomstandigheden, duurzaam landbeheer en behoud van biodiversiteit. Via diverse onafhankelijke controles wordt aantoonbaar gemaakt dat jouw CO2-uitstoot daadwerkelijk is vastgelegd.

Plan-vivo-logo