Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
bereken-co2-uitstoot

Bereken jouw CO2-uitstoot

Met onze vernieuwde rekentool bereken je eenvoudig jouw CO2-uitstoot. Je onvermijdelijke uitstoot kun je bij ons compenseren via onze CO2-projecten.

Hoeveel CO2 stoot jij uit?

Autorijden, de verwarming aanzetten of eten koken: bijna al onze activiteiten zorgen voor CO2-uitstoot. Per jaar stoot een gemiddeld huishouden (2,2 personen) 19,50 ton CO2 uit. Dat zijn zeker 10 retourvluchten van Amsterdam naar New York!

Hoe meer CO2 we uitstoten, hoe sneller de aarde opwarmt en ons klimaat verandert. Dit kunnen we tegengaan door onze CO2-uitstoot drastisch te verminderen. Maar dan is het wel handig om te weten hoeveel CO2 je eigenlijk uitstoot en waarmee. Dat bereken je eenvoudig met onze vernieuwde CO2-rekentool. Deze tool is gebaseerd op berekeningen van Milieu Centraal.

Start de CO2-rekentool

Je CO2-uitstoot berekenen: zo werkt dat

Met onze vernieuwde CO2-rekentool bereken je eenvoudig je persoonlijke CO2-uitstoot. Daarvoor beantwoord je 17 vragen over zes thema’s:

  • Vervoer: Pak je vaak de auto? Maak je gebruik van het openbaar vervoer?
  • Voeding: Eet je regelmatig vlees, vis en zuivel? Gooi je veel voedsel weg?
  • Kleding: Koop je vaak iets nieuws? Kies je weleens voor tweedehands?
  • Spullen: Hoe lang doe je met je spullen, zoals meubels of een smartphone?
  • Energieverbruik: Hoeveel elektriciteit en gas gebruik je? Heb je zonnepanelen?
  • Vliegreizen: Ga je vaak op reis met het vliegtuig?

Vervolgens krijg je een overzicht van je totale CO2-uitstoot zien én je uitstoot per thema. Zo weet je precies op welke gebieden jouw CO2-uitstoot nog verder omlaag kan! De uitstoot die je nog niet kunt vermijden, kun je bij ons compenseren via gecertificeerde bosprojecten.

Tips om je CO2-uitstoot te verkleinen

Je totale CO2-uitstoot kun je bij Trees for All compenseren. Maar voor een beter klimaat is het vooral belangrijk dat we onze uitstoot verkleinen. Reduceren dus! Misschien kun je de auto vaker laten staan en minderen met vlees eten. Impact-expert Babette Porcelijn deelt allemaal praktische tips om jouw negatieve impact op het milieu te verkleinen.

Naar de tips van Babette
babette-porcelijn

Wat gebeurt er met jouw donatie?

Kies je ervoor jouw CO2-uitstoot bij ons te compenseren? Dan gaat jouw donatie naar onze gecertificeerde bosprojecten in het buitenland. Deze projecten dragen bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van de lokale bevolking.

In Bolivia bijvoorbeeld, helpen we lokale boeren over te stappen naar duurzame boslandbouw. Dankzij jouw donatie kunnen ze inheemse bomen op hun land planten, in combinatie met gewassen zoals koffie en cacao. De bomen nemen CO2 op en zorgen voor een betere kwaliteit van de producten. En dat draagt weer bij aan extra werk en inkomen voor de lokale bevolking. Een vergelijkbaar project steunen we in Mexico.

arbolivia
Aanplant Bolivia
koffieoogst-bolivia
arbolivia

Gecertificeerde bosprojecten

Onze CO2-projecten zijn gecertificeerd door Plan Vivo. Dit is een internationale standaard voor CO2-compensatie. Projecten met deze certificering garanderen dat de hoeveelheid CO2 die jij compenseert, daadwerkelijk wordt vastgelegd door bomen. De projecten van Plan Vivo zijn gericht op de lokale gemeenschappen in de projectgebieden. De bomen die we planten, zorgen dus niet alleen voor CO2-opslag en meer biodiversiteit, maar dragen ook bij aan betere leefomstandigheden voor de bevolking. Bijvoorbeeld omdat het bos voor werk en inkomen zorgt.

Plan-vivo-logo

Is CO2 compenseren goed of niet?

Voor een beter klimaat is het belangrijk dat we CO2-uitstoot drastisch verminderen. Tegelijkertijd zien we dat we als samenleving (nog) niet alle CO2-uitstoot kunnen vermijden. In dat geval is CO2-compensatie een manier om jouw negatieve impact op het klimaat te verkleinen. Maar compensatie heeft alleen zin als we onze uitstoot tegelijkertijd omlaag brengen. Daarom is ons motto: eerst reduceren, dan pas compenseren!

Onze visie op CO2-compensatie
CO2-compensatie-certificaat

Ontvang en deel jouw persoonlijke certificaat

Heb je CO2 gecompenseerd bij Trees for All? Dan ontvang je van ons een certificaat met jouw naam erop. Deel het certificaat via social media en inspireer nog meer mensen om hun CO2-uitstoot te berekenen. Want als je je bewust bent van jouw uitstoot, kun je in actie komen om die te verkleinen!

icon-co2-compenseren

Compenseer je gemiddelde CO2-footprint

De gemiddelde Nederlander stoot op jaarbasis 9,09 ton CO2 uit. Wil je deze hoeveelheid direct compenseren zonder persoonlijke berekening? Ga meteen aan de slag!

Compenseer direct