Samen planten we bomen. Voor een groene en gezonde wereld.

Onze wereld heeft meer bomen nodig. Voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. Daarom plant stichting Trees for All bossen en bomen in Nederland en het buitenland. Help je mee?

Aangesloten bij:

npl-logo
ANBI-logo
CBF-logo

Wij planten bomen voor het leven

Bomen zijn onmisbaar voor al het leven op aarde. Ze geven ons zuurstof, schone lucht, voedsel, bescherming, verkoeling en water. Bossen zijn belangrijk voor de biodiversiteit en bieden een leefomgeving voor ontelbaar veel planten en dieren. En bomen spelen een belangrijke rol in het tegengaan van klimaatverandering. Daarom plant Trees for All bomen voor het leven. Voor mensen, dieren en natuur. Doe je mee?

Wat hebben we al bereikt?

icon-moederboom

0 miljoen

bomen en struiken geplant in Nederland en het buitenland

icon-bos-2

0

duurzame bosprojecten gerealiseerd

icon-co2-vastleggen

0

ton CO2 gecompenseerd via gecertificeerde credits

icon-partners

0

bedrijven waar we mee samenwerken

icon-tfa-sinds-1999

0 jaar

ervaring met bosaanplant en -herstel

Trees for All plant bomen in Nederland én in het buitenland. Plant je mee? Zo draag je bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden.

Plant mee in onze bosprojecten

Wil je als bedrijf bomen planten? Klik dan hier.

Plant mee in onze bosprojecten

  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in

Waar planten wij?

Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland. We steunen heel veel verschillende (her)bebossingsprojecten, omdat we brede impact willen hebben. Door wereldwijd bomen te planten en mensen bewust te maken van het belang van bomen, dragen we bij aan een leefbare aarde voor iedereen.

De impact van onze bomen

Onze bosprojecten hebben een brede impact op het gebied van klimaat, biodiversiteit en leefomstandigheden.

Impact-Boom-nl impact_boom_tablet_2 Impact_Boom_Mob

“It’s not about planting trees, but about growing trees.”

Volg ons op Instagram

Een boom planten voor elke baby die in de @gemeenteamsterdam Amsterdam wordt geboren? 👶 Dit bijzondere idee is inmiddels werkelijkheid geworden! 

De gemeente Amsterdam zocht een duurzaam alternatief voor het bestaande geboortegeschenk dat Amsterdammers krijgen bij een geboorteaangifte. Kersverse ouders kunnen nu kiezen uit een duurzaam knuffeldoekje of een boom planten via Trees for All. 🎁

Dat veel ouders enthousiast zijn over dit groene cadeau, is overduidelijk. Er zijn namelijk al meer dan 12.000 geboortebomen geplant! En de geboortebossen blijven groeien. 🌳

#inspiratie #partnerverhaal #gemeenteamsterdam #bomenplanten
Vorige week kwam de BBC met nieuws over boomplantprojecten. Uit hun eigen onderzoek blijkt dat veel grootschalige herbebossingsprojecten mislukken. ❌

Het probleem: initiatieven maken een goede sier met indrukwekkende aantallen bomen. Maar in werkelijkheid worden bomen niet geplant, verkeerd geplant of niet goed onderhouden.

Hoe kijken wij hier vanuit Trees for All naar? En wat zijn onze voorwaarden om van onze projecten een succes te maken? 🌳

Samengevat:

✔ Wij planten niet zomaar bomen, maar kijken altijd naar het totaalpakket. Van het opzetten van kwekerijen tot bescherming en bewatering van jonge boompjes. En van trainingen over bosbeheer tot monitoring op de lange termijn.

✔ We zeggen alleen 'ja' tegen projecten met een solide concept voor herbebossing. Partners moeten de broodnodige ervaring en expertise in huis hebben rondom bos-en natuurbeheer.

✔ Lokaal moeten de juiste voorwaarden voor duurzame bosaanplant voorhanden zijn. Denk aan duidelijke lokale landrechten of aan het planten van de juiste (inheemse) boomsoorten. Ook bekijken we per gebied wat er nodig is om bomen uit te laten groeien tot een sterk bos.

✔ Bij buitenlandse projecten werken we samen met de lokale bevolking, die onder andere de aanplant beheert. Hierdoor blijven ze gemotiveerd om het bos goed te onderhouden.

Je leest er alles over in deze blog via de link in bio.

#bomenplanten #nieuws #uitdagingen #herbebossing