Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
Waalse-bos-top

Word bomenpartner

Als bomenpartner doneer je jaarlijks aan Trees for All. Jouw donatie kun je koppelen aan je organisatie. Bijvoorbeeld door bomen te planten per product, dienst of nieuwe klant. Zo groeit het bos mee met jouw bedrijf!

Bomenpartner worden: wat houdt dat in?

Als bomenpartner van Trees for All doneer je minimaal € 1.000 per jaar. Dit doe je drie jaar achter elkaar. Op deze manier kunnen wij 200 bomen per jaar planten: 100 in Nederland en 100 in het buitenland. Wil je meer bomen doneren? Dat kan natuurlijk altijd!

Een bos dat met je meegroeit

Je kunt jouw donatie koppelen aan je bedrijf of organisatie. Plant bijvoorbeeld bomen per product of dienst, voor elke nieuwe klant of voor iedere nieuwsbriefinschrijving. Een andere invulling is ook mogelijk; we denken graag met je mee!

Je “verzamelt” je bomen gedurende het jaar. Aan het einde van het jaar ontvang je van ons een mail met een link om extra bomen te planten bovenop je minimumdonatie.

Een voorbeeld: Je plant bomen voor elke opdracht die je in een jaar aanneemt. Je doneert 200 bomen bij de start van onze samenwerking. In december blijkt dat je 300 opdrachten hebt aangenomen. Via de link in de mail kun je dan nog 100 bomen extra planten. Als bewijs hiervan ontvang je van ons een certificaat, dat je met jouw achterban kunt delen!

Ja, ik word bomenpartner!

Ik wil bomenpartner worden

Geweldig dat je bomenpartner wilt worden! Zo zet je je concreet in voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en een gezonde leefomgeving.

 • Voer een aantal in
 • Voer een aantal in
 • Voer een aantal in
 • Voer een aantal in

Wat bieden we jou als bomenpartner?

 • Een tastbare bijdrage aan een groene en gezonde wereld

 • Minimaal 200 bomen per jaar (waarvan we de helft in Nederland en de andere helft in het buitenland planten)

 • Jouw naamsvermelding op de website van Trees for All en een vermelding in onze nieuwsbrief

 • Gebruik logo Trees for All en beeldmateriaal voor communicatie

 • Een persoonlijk certificaat als bewijs van jouw boomdonatie

Hoe word ik bomenpartner bij Trees for All?

Stap 1: Vul het online aanmeldformulier in. Hier kun je zelf aangeven hoeveel bomen jij jaarlijks wilt doneren. Ook kies je waar wij de bomen namens jou mogen planten. Tot slot vul je hier jouw bedrijfsgegevens in, upload je jouw logo en zet je je handtekening.

Stap 2: Je ontvangt een bevestiging per mail van de door jou ingevulde gegevens.

Stap 3: Na goedkeuring van de aanvraag ontvang je van ons een getekende overeenkomst retour. Hoera, je bent nu officieel bomenpartner! 🥳

Ja, ik word bomenpartner

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

 1. Je ontvangt ons logo en beeldmateriaal voor jouw communicatie. Wij plaatsen jouw bedrijfslogo op onze website.
 2. Binnenkort ontvang je het betaalverzoek voor de eerste donatie. Vervolgens ontvang je jaarlijks in dezelfde periode het betaalverzoek voor jouw jaarlijkse donatie.
 3. Na jouw donatie ontvang je een certificaat met het aantal bomen dat je hebt geplant.
 4. Aan het eind van ieder jaar ontvang je een donatielink om eventueel extra bomen te doneren.
 5. En natuurlijk houden we je via onze nieuwsbrief op de hoogte van onze projecten, evenementen en acties!

Overweeg jij om jaarlijks meer dan 2.000 bomen te doneren? Kijk dan op onze pagina voor bedrijfsbospartners.

bomenpartner
opmeer-ghana-bomen
grasmus-berk
Mangrove
ree
vietnam-bomen-planten
schoppen
icon-aanplant

Geen partner worden, maar wel bomen planten?

Wij zijn blij met iedere donatie voor een bosrijke wereld! Je kunt via onze website heel eenvoudig bomen planten (eenmalig of periodiek).

Start met bomen planten

Verhalen van onze bomenpartners

The Lekker Company doneert 1% omzet aan Trees for All

The Lekker Company doneert 1% omzet aan Trees for All

De verzorgingsproducten van The Lekker Company zijn duurzaam, plasticvrij en bijna CO2-neutraal. Alleen voor de deodorantverpakkingen is nog karton nodig. Om iets terug te doen voor de planeet doneert de start-up daarom ieder jaar 1% van de omzet aan Trees for All. Oprichter Dewi van de Waeter vertelt hoe deze…

Lees het verhaal
Producer en dj UOAK brengt elektronische muziek en natuur samen

Producer en dj UOAK brengt elektronische muziek en natuur samen

De wereld van elektronische muziek en festivals kan een flinke impact op het klimaat hebben. Dat wil Wesley Verheij anders doen. Hij is de oprichter van platenlabel Sekora en producer en dj onder de naam UOAK. Als natuurliefhebber brengt hij elektronische muziek en natuur juist bij elkaar. Voor elke release…

Lees het verhaal

Heb je een vraag?

Bekijk onze veelgestelde vragen voor nieuwe bomenpartners.

Waar planten we?

Jouw jaarlijkse donatie wordt toegewezen aan onze beschikbare bosprojecten. We planten de helft van de bomen in Nederland en de andere helft in het buitenland.

Kan ik zelf een project kiezen?

Trees for All steunt verschillende projecten wereldwijd. Die vind je allemaal terug op onze projectpagina. Als bomenpartner kun je kiezen tussen twee type projecten in Nederland en twee projecten in het buitenland. Dit zijn de projecten waarvoor we jouw donatie het hardst nodig hebben. Bomenpartners kunnen voor hun eerste donatie een voorkeur aangeven. Na het eerste jaar wijst Trees for All de donatie toe aan één van de beschikbare projecten waar we op dat moment bomen planten.

Hoe informeert Trees for All mij over de besteding van mijn donatie?

Na afloop van ieder jaar krijg je van ons een terugkoppeling. Hierin maken we duidelijk hoe we jouw donatie besteed hebben en welke impact we samen hebben gemaakt. Daarnaast brengen we eens per jaar een jaarverslag uit. Hierin vind je een verantwoording van onze uitgaven en voorbeelden van projecten waaraan de donaties ten goede zijn gekomen.

Ik heb een eenmalige actie/campagne. Hoe gaat dat in zijn werk?

Wil je een eenmalige actie of campagne voor Trees for All opzetten? Dan vinden we dat natuurlijk geweldig! We hebben een speciaal actieplatform waar je heel eenvoudig je eigen actie kunt starten. Je kunt je actie met je achterban delen en iedereen die wil, kan veilig en makkelijk geld doneren. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact met ons op via info@treesforall.nl. Dan bespreken we de mogelijkheden persoonlijk met je.

Is het mogelijk dat mijn klanten een certificaat als bewijs van de boomdonatie ontvangen?

Na iedere donatie ontvang je een officieel certificaat als bewijs van je donatie met daarop het aantal bomen. Wil je voor je klanten een eigen certificaat als bewijs van donatie, dan kun je hiervoor een eigen ontwerp maken in jouw huisstijl en met gebruik van ons logo. Hierop kun je aangeven hoeveel bomen er geplant worden voor de betreffende klant.

Is mijn donatie fiscaal aftrekbaar?

Trees for All heeft een ANBI-status. Dit houdt in dat Trees for All door de Belastingdienst is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit brengt fiscale voordelen met zich mee voor particuliere of zakelijke donateurs. Bereken hier jouw voordeel.

Voor een eenmanszaak, CV, VOF gelden de regels van particuliere giften. Als je een BV hebt, zijn de giften voor de vennootschapsbelasting aftrekbaar. Hiervoor geldt dat het totaal aan aftrekbare giften 50% van de winst bedragen tot maximaal €100.000.

Wil je meer weten over hoe jij fiscaal aantrekkelijk kunt schenken aan Trees for All? Neem dan contact op met jouw accountant en/of de Belastingdienst.

Mag ik het beeld- en videomateriaal rechtenvrij gebruiken voor mijn eigen communicatie?

Ja, het beeld- en videomateriaal dat wij delen, mag je rechtenvrij gebruiken. Wel vinden we het fijn als je onze juiste naamsvermelding gebruikt. Bijvoorbeeld: Beeld: Trees for All.

Wil je het logo van Trees for All op producten of print-uitingen plaatsen? Neem dan eerst contact met ons op via info@treesforall.nl. Wij moeten hier eerst schriftelijk toestemming voor geven.

Kan ik zelf mijn bomen planten?

Jaarlijks organiseren we boomplantdagen in Nederland. Deze zijn bedoeld voor onze bedrijfsbospartners die een donatie voor een bedrijfsbos hebben gedaan. Daarnaast organiseren we ook een of meerdere boomplantdagen voor al onze andere donateurs en partners. Want we weten hoe ontzettend leuk en waardevol de plantdagen zijn! We zijn daarvoor wel afhankelijk van onze eigen capaciteit en die van onze projectpartners.

Ik wil mijn CO2-uitstoot compenseren met de aanplant van bomen. Is dat mogelijk?

Veel mensen willen weten hoeveel CO2 ze precies compenseren door bomen aan te planten. Helaas is deze vraag niet zo makkelijk te beantwoorden. CO2-vastlegging wordt namelijk berekend op basis van oppervlakte (hectares) en groeijaren van de bomen. Bovendien is de berekening afhankelijk van veel factoren. Denk aan het soort bomen dat geplant wordt, het klimaat en de soort grond.

Het groeiproces van bomen duurt jaren. Een bos ontwikkelt zich van een dicht bos met veel jonge boompjes naar een open bos met volwassen, hoge bomen. Uiteindelijk staan er dus minder bomen dan het aantal bomen dat initieel is aangeplant. Daarnaast legt een aangeplante boom in het begin relatief weinig koolstof vast. Naarmate bomen ouder worden, leggen ze steeds meer koolstof vast. Dit wordt weer minder aan het einde van de levensduur van een boom.

Trees for All steunt wereldwijd verschillende bosprojecten. Daardoor is het lastig om één gemiddelde te geven. In Nederland werken we met de kengetallen van WUR en Probos. In het buitenland is er een groot verschil tussen het herstel van het regenwoud of de aanplant van bomen in zeer droge gebieden. Per project geven we een indicatie van de hoeveelheid vastgelegde CO2. Ook willen we in de toekomst voor alle niet-gecertificeerde projecten een gedetailleerde berekening laten maken.

Belangrijk om te weten: als je bij ons bomen doneert, kun je zeggen dat je bijdraagt aan CO2-compensatie. Maar je kunt niet formeel een hoeveelheid (ton) CO2 claimen. Dat kan alleen via gecertificeerde CO2-rechten (credits). Heb je interesse om formeel en aantoonbaar te compenseren? Kies dan voor een CO2-partnerschap.

Kan ik ook CO2-partner worden?

Ja, dat kan! Als je CO2-neutraal wilt ondernemen, kun je ervoor kiezen om CO2-partner te worden. Je compenseert je CO2-uitstoot dan via onze gecertificeerde bosprojecten. Kijk voor meer informatie op onze pagina over CO2-partnerschap.

Meer vragen?

We staan je graag te woord! Op onze contactpagina vind je onze contactgegevens.

Wil je met jouw bedrijf bomen planten?

Kies hoeveel bomen je wilt planten en laat jouw impact groeien!

Word bomenpartner