Word bomenpartner

Wil je per product of dienst één of meer bomen laten planten? Dan kun je bij ons bomenpartner worden. Zo groeit het bos mee met jouw organisatie.

Plant bomen per product of dienst

Wil je op een tastbare manier verduurzamen en impact maken? Word dan bomenpartner! Je kunt bijvoorbeeld bomen planten per product of dienst. Of spaar bomen via een speciale inzamelingsactie. Zo groeit jouw boomdonatie mee met jouw bedrijf. Ook andere invullingen zijn mogelijk, bijvoorbeeld boomdonaties per medewerker of als onderdeel van een groene campagne.

Hoe word je bomenpartner?

Met een jaarlijkse donatie van minimaal 750 euro kun je bij ons al bomenpartner worden. Hiervoor planten we 75 bomen in Nederland én 75 bomen in het buitenland. Je kunt natuurlijk ook meer bomen planten, de keuze is aan jou!

Ja, ik word bomenpartner

Wat bieden we jou als bomenpartner:

 • Een tastbare bijdrage aan een groene en gezonde wereld
 • Minimaal 150 bomen per jaar waarvan de helft in Nederland en de andere helft in het buitenland
 • Naamsvermelding op website Trees for All en vermelding in onze nieuwsbrief
 • Gebruik logo Trees for All en beeldmateriaal voor communicatie
 • Een persoonlijk certificaat als bewijs van jouw boomdonatie

Hoe gaat het in z’n werk?

 1. Download de samenwerkingsovereenkomst. Bepaal jouw jaarlijkse donatie, vul de overeenkomst in en stuur de deze samen met jouw bedrijfslogo op naar info@treesforall.nl.
 2. Na beoordeling en goedkeuring ontvang je van ons een getekende samenwerkingsovereenkomst retour. Je bent nu officieel bomenpartner!
 3. Jij ontvangt ons logo en beeldmateriaal voor communicatie en wij plaatsen jouw bedrijfslogo op onze website.
 4. We sturen jou een betaalverzoek voor jouw eerste donatie. Vervolgens ontvang je ieder jaar in dezelfde periode automatisch een betaalverzoek van het door jou gekozen jaarlijkse donatiebedrag.
 5. Na jouw donatie(s) ontvang je een certificaat met het totaal aantal bomen dat je geplant hebt.
 6. Plant jij bomen per product of dienst? Aan het eind van ieder jaar ontvang je een e-mail met een donatielink waarmee je eventueel meer bomen kunt doneren.
 7. We houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte van onze projecten, evenementen en leuke acties.

Overweeg jij om jaarlijks meer dan 2.000 bomen te doneren? Kijk dan op onze pagina over bedrijfsbospartners.

tfa-team
Boomplantdag-bieslandse-bos
Oeganda-bomenstekje
opmeer-ghana-bomen
Vietnam-kustherstel
Limburg
Overijssel
boomtop-bolivia
Costa-rica-jaguar
eekhoorn-in-boom
icon-aanplant

Geen partner worden, maar wel bomen planten? Dat kan!

Wil je wel bomen planten met jouw bedrijf, maar geen bomenpartner worden? Geen probleem. Je kunt ook eenvoudig online eenmalig of periodiek bomen planten.

Start met bomen planten

Verhalen van onze bomenpartners

Kleding met een verhaal | Ohdeer

Kleding met een verhaal | Ohdeer

Stoere, duurzame kleding die bijdraagt aan het behoud van de natuur. Dat is van belang voor Arnout Vrieling en Paul van Renselaar, oprichters van Ohdeer Clothing. Ze verkopen sweaters en T-shirts voor jong en oud en planten voor ieder verkocht item een boom. Win-win “Duurzaamheid is de essentie van…

Lees het verhaal
Plantaardige mayo voor dier én milieu | Mayoneur

Plantaardige mayo voor dier én milieu | Mayoneur

Mayoneur wil de wereld van mayonaise verduurzamen. Hoe? Door verschillende soorten plantaardige mayonaise te maken. Goed voor de dieren én voor het milieu. Een missie die we van harte onderschrijven! Daarom is Trees for All sinds 2020 partner van Mayoneur. Goed eten verdient goede mayonaise. Dat is het uitgangspunt van…

Lees het verhaal

Heb je een vraag?

Bekijk onze veelgestelde vragen voor nieuwe bomenpartners.

Waar planten we?

Jouw jaarlijkse donatie wordt toegewezen aan onze beschikbare bosprojecten. We planten bomen in Nederland en het buitenland. We streven naar 50% aanplant in Nederland. Dit percentage kan ieder jaar veranderen, als bijvoorbeeld het aantal buitenlandse bosprojecten toeneemt. Nederland is een relatief klein land en het aantal bosprojecten is beperkter.

Kan ik zelf een project kiezen?

Partners kunnen voor hun eerste donatie een voorkeur aangeven voor een buitenlands project. Na het eerste jaar wijst Trees for All de donatie toe aan één van de beschikbare buitenlandse projecten waar we op dat moment bomen planten. Nederlandse bomen worden toegewezen op basis van de beschikbare projecten.

Hoe word ik geïnformeerd door Trees for All over de besteding van mijn donatie?

Na afloop van ieder jaar informeren we je over de locaties waar jouw bomen geplant zijn of geplant gaan worden. Hierdoor weet je precies hoe jouw donatie besteed wordt en kun je hierover communiceren.

Ik heb een eenmalige actie/campagne, hoe gaat dat in zijn werk?

Neem voor een eenmalige actie of campagne even contact met ons op via info@treesforall.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

Is het mogelijk dat mijn klanten een certificaat als bewijs van de boomdonatie ontvangen?

Na iedere donatie ontvang je een officieel certificaat als bewijs van je donatie met daarop het aantal bomen. Wil je voor je klanten een eigen certificaat als bewijs van donatie, dan kun je hiervoor een eigen ontwerp maken in jouw huisstijl en met gebruik van ons logo. Hierop kun je aangeven hoeveel bomen er geplant worden voor de betreffende klant.

Ik wil bomenpartner worden, maar liever voor een vast bedrag. Kan dat ook?

Ja, dat is mogelijk. Je geeft in de verklaring het bedrag aan dat je jaarlijks wilt doneren.

Hoe werkt het met de betaling van de donatie?

Jullie garanderen met ondertekening van de samenwerkingsverklaring een jaarlijkse donatie van minimaal 750 euro. Nadat wij de samenwerkingsovereenkomst hebben ontvangen, sturen wij jou een betaalverzoek voor de eerste donatie zoals aangegeven in de overeenkomst. Vervolgens ontvang je ieder jaar in dezelfde periode automatisch een betaalverzoek van het door jou gekozen jaarlijkse donatiebedrag. Indien je meer wilt doneren dan je hebt aangegeven in de overeenkomst (omdat je bijvoorbeeld meer hebt verkocht dan je had ingeschat), kun je dat doen via de donatielink die we je aan het eind van ieder jaar toesturen.

Is mijn donatie fiscaal aftrekbaar?

Trees for All heeft een ANBI-status. Dit houdt in dat Trees for All door de Belastingdienst is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit brengt fiscale voordelen met zich mee voor particuliere of zakelijke donateurs. Bereken hier jouw voordeel.

Voor een eenmanszaak, CV, VOF gelden de regels van particuliere giften. Als je een BV hebt, zijn de giften voor de vennootschapsbelasting aftrekbaar. Hiervoor geldt dat het totaal aan aftrekbare giften 50% van de winst bedragen tot maximaal €100.000.

Wil je meer weten over hoe jij fiscaal aantrekkelijk kunt schenken aan Trees for All? Neem dan contact op met jouw accountant en/of de Belastingdienst.

Mag ik het beeld- en videomateriaal rechtenvrij gebruiken voor mijn eigen communicatie?

Ja, het beeld- en videomateriaal dat wij delen, mag rechtenvrij gebruikt worden voor de digitale communicatie. Wil je het logo van Trees for All op producten of print plaatsen, neem dan eerst contact met ons op via info@treesforall.nl. Wij moeten hier schriftelijk toestemming voor geven.

Kan ik zelf mijn bomen planten?

Jaarlijks organiseren we meerdere boomplantdagen in Nederland. Deze zijn primair bedoeld voor bedrijfsbospartners die een donatie voor een bedrijfsbos hebben gedaan. We hopen in de nabije toekomst ook boomplantdagen voor onze andere partners en donateurs te kunnen organiseren, want we weten hoe ontzettend leuk en waardevol plantdagen zijn en we gunnen iedereen zo’n ervaring. Hierbij zijn we afhankelijk van onze eigen capaciteit en die van onze projectpartners.

Ik wil mijn CO2-uitstoot compenseren met de aanplant van bomen, is dat mogelijk?

Veel mensen willen weten hoeveel CO2 precies gecompenseerd wordt met het aanplanten van bomen. Deze ogenschijnlijk eenvoudige vraag laat zich niet zo makkelijk beantwoorden. CO2-vastlegging wordt namelijk berekend op basis van oppervlakte (hectares) en groeijaren en is afhankelijk van veel factoren, zoals soort bomen, klimaat en soort grond. Het is een proces van jaren waarbij het bos zich ontwikkelt van een dicht bos met veel jonge boompjes, naar een open bos met volwassen, hoge bomen. Uiteindelijk staan er dus veel minder bomen dan het aantal dat initieel is aangeplant. Daarnaast legt een aangeplante boom in het begin relatief weinig koolstof vast. Naarmate bomen ouder worden, leggen ze steeds meer koolstof vast om vervolgens weer af te vlakken aan het einde van de levensduur van de boom.

Trees for All heeft wereldwijd verschillende projecten dus het is lastig om een gemiddelde te geven. In Nederland werken we met de kengetallen van WUR en Probos. In het buitenland is er een groot verschil of je een regenwoud herstelt of in zeer droge gebieden bomen plant. Per project geven we een indicatie en we zijn voornemens om ook voor alle niet-gecertificeerde projecten een gedetailleerde berekening te laten maken.

Belangrijk om te weten: als je bij ons bomen doneert, kun je wel zeggen dat je bijdraagt aan CO2-compensatie, maar je kunt niet formeel een hoeveelheid (ton) CO2 claimen. Dat kan alleen via gecertificeerde CO2-rechten (credits). Heb je interesse om formeel en aantoonbaar te compenseren? Kies dan voor een CO2-partnerschap.

Kan ik ook CO2-partner worden?

Als je CO2-neutraal wilt ondernemen, kun je er ook voor kiezen om CO2-partner te worden en jouw CO2-uitstoot op een formele manier te compenseren. Kijk hier voor meer informatie over het CO2-partnerschap.

Meer vragen?

Kijk voor meer informatie op onze algemene veelgestelde vragen pagina.

Wil je vanuit jouw bedrijf bomen planten?

Kies hoeveel bomen je wilt planten en laat jouw impact groeien!

Word bomenpartner