Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
green-friday-forest-event-103

De afgelopen weken kon je er niet omheen: Green Friday! Voor het vierde jaar op rij maakten we samen met consumenten en bedrijven een statement tegen Black Friday. We kozen ervoor geen Black Friday deals te (ver)kopen en in plaats daarvan de aarde bomen terug te geven. En met succes. Green Friday leefde enorm. Dankzij het succes kunnen we minimaal 20.553 bomen planten in het Green Friday Forest. En het aantal loopt nog steeds op! Aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen: dankjewel!

De aftermovie van het Green Friday Forest Event

De eerste paar duizend bomen staan ondertussen in de grond, dankzij de hulp van de enthousiaste deelnemers van het Green Friday Forest Event. In onze aftermovie blikken we terug op deze prachtige, zonnige herfstdag.

De Green Friday beweging leeft

We zijn trots op alle bedrijven en consumenten die zich hebben aangesloten bij onze Green Friday beweging. Green Friday leefde enorm. Online, via de media en in de winkelstraten: het groene tegengeluid was overal te horen.

Onze Green Friday Friends hebben het statement op Instagram nog eens extra kracht bijgezet. Actrice Melissa Drost plantte zelfs een boompje mee tijdens ons Green Friday Forest Event! Een andere bijzondere gast was Koos de Koala. Deze pluizige deelnemer leert kinderen meer over het klimaat en mocht daarom niet ontbreken op het Green Friday Forest Event.

green-friday-forest-event
green-friday-forest-event

Wat gebeurt er met de bomen?

De komende maanden zal onze projectpartner Brabants Landschap verder gaan met het planten van de bomen in het Green Friday Forest. De bomen krijgen een plek op voormalige landbouwgrond. Zo verbinden we bestaande bossen met elkaar en brengen we de natuur op deze locatie weer tot leven.

We planten bomen en struiken die van nature in deze omgeving thuishoren, zoals winterlinde, zomereik, haagbeuk, meidoorn en zwarte els. Het zal niet lang meer duren voordat deze bomen en struiken de eerste planten en dieren aantrekken!

Verder gaat de helft van de bomen naar ons herbebossingsproject op Borneo. Waarom? Klimaatverandering is een wereldwijd probleem, dat we dichtbij huis én ver weg willen aanpakken. Onze projectparter Borneo Nature Foundation zal de bomen planten. Daarmee herstellen we het tropisch regenwoud en het leefgebied van de bedreigde orang-oetan.

Wij kijken terug op een fantastische Green Friday en hopen dat je ook volgend jaar weer onderdeel bent van deze groene beweging!

Bomen voor een groene en gezonde aarde

Heb je Green Friday gemist, maar wil je toch nog meewerken aan een bosrijke wereld? Plant een boom in een van onze projecten of geef een boom als (kerst)cadeau.