Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
headerfoto-mobiel

Onze Green Friday Friends

Onze Green Friday Friends vinden duurzaamheid net zo belangrijk als wij. Zij helpen ons om de Green Friday beweging nog groter te maken. Hoe? Door het groene tegengeluid op Black Friday verder te verspreiden. Laat je inspireren door deze groene voorbeelden en plant een boom in het Green Friday Forest!

Sanne Vogel

sanne-vogel

Duurzaamheid staat voorop in het leven van deze actrice, regisseuse en schrijfster. En daar hoort fast fashion niet bij. Sanne geeft veel liever de voorkeur aan bijvoorbeeld vintage spullen.

Elize Been

elize-been

Als model en greenfluencer werkt Elize alleen voor groene merken. Van nieuwe dingen kopen wordt ze niet gelukkig. Haar Instagram staat daarom vol met groene inspiratie!

Tim Hogenbosch

tim-hogenbosch

Beter bekend als boswachter Tim! Hij was namelijk jarenlang boswachter en presenteert nu een kinderprogramma over de natuur. Daarnaast is hij groot fan van Trees for All.

Melissa Drost

melissa-drost

Deze actrice maakt zich veel zorgen over de toekomst van de aarde. Ze consumeert kritisch en probeert zoveel mogelijk te recyclen. Green Friday vindt ze een mooi initiatief om iets goeds voor de aarde.

Babette Porcelijn

babette-porcelijn

Wat is onze (verborgen) impact op de planeet? Deze schrijfster, ontwerpster en spreker zocht het allemaal uit. Ze geeft aansprekende en concrete handvatten voor een ecopositief leven.

Janouk Kelderman

janouk-kelderman

Deze presentatrice en schrijfster zet zich dagelijks in voor duurzaamheid met haar tv-programma’s, boek en als ambassadeur van WNF. Ook is het op haar Instagram iedere week Duurzame Dinsdag.

Marieke Eyskoot

marieke-eyksloot

Deze duurzame mode-expert,
spreker en presentator zet stijlvol sustainable leven op de kaart. Dat doet ze bijvoorbeeld met haar handboek Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle.

Jon Karthaus

jon-karthaus

Een regisseur en acteur die niet alleen bezig is met films, maar ook met duurzaamheid. Zijn huis bijvoorbeeld, is zo duurzaam mogelijk verbouwd en ingericht. En fast fashion komt er hier niet in!

Aniek Moonen

Een voorvechter van klimaatrechtvaardigheid: zo noemt ze zichzelf. Als voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging vertegenwoordigt Aniek de stem van maar liefst 100.000 jongeren in het klimaatdebat!

Joost Meijer

Joost, ook wel bekend als Biologie met Joost maakt op YouTube instructievideo’s over biologie. Zo inspireert en motiveert hij zijn leerlingen om een steentje bij te dragen aan een groene aarde.

Jetske Thielen

jetske-thielen

In haar podcast Duurzaamheid hoe dan?! spreekt Jetske met ervaringsexperts over hoe je zelf een duurzaamheid-held wordt. Haar inzichten deelt ze ook met professionals en op Instagram.

Anna Gimbrere

Deze presentatrice en wetenschapsjournalist spreekt zich regelmatig uit voor een duurzamere samenleving. En daarom mag Anna niet missen in het rijtje met Green Friday Friends!

The Greenlist

Saskia

Saskia is de oprichter van thegreenlist.nl, lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Over haar eigen zoektocht blogt en vlogt ze op Instagram. Ook laat ze elk jaar met Black Friday een tegengeluid horen.

Juliëtte Schraauwers

juliette-schraauwers

Deze inspirator zegt het mooi: “When we buy something new, we don’t just consume that item, we also consume the very thing that keeps us alive: Earth. So the best gift we can give ourselves and the Earth is planting trees.”

Talita Kalloe

Talita is de founder van Soul Stores: een online platform voor winkels, merken en makers die vanuit een duurzame missie ondernemen. Ze inspireert jou om duurzaam te leven en bewust te kopen.

Tess Schram

tess-schram

In haar podcast zoekt Tess op een grappige en luchtige manier uit hoe je zonder gedoe duurzamer kan leven. Een bommetje positiviteit die niet bang is wat uit te proberen. Volg je deze duurzame podcaster al?

Mascha Bongenaar

mascha-duurzame-keuzes

Mascha probeert stap voor stap duurzamer te leven met haar gezin met drie opgroeiende jongens. Via DuurzameKeuzes schrijft ze hierover en deelt ze duurzame tips en plantaardige recepten.

Kim Nelissen

kim-nelissen

Moesmeisje verbouwt meer dan 30 verschillende soorten groenten, fruit en kruiden in haar mini-moestuin! En ze inspireert jou ook aan de slag te gaan. Deze groene doener past dus helemaal bij Green Friday.

The Green Vintage Dress

the-green-vintage-dress

Ze vond kringlopen en vintage winkels altijd al leuker dan ‘al het nieuwe spul’. Later kwam daar haar interesse voor duurzaamheid bij. En laat die twee nu heel goed hand in hand gaan. Haar Instagram staat vol vintage inspiratie!

Groene Dromers

groene-dromers

Suzanne, Ellen en Yvonne dromen van een groene wereld. Met hun blog inspireren ze jou om in kleine stapjes de wereld een beetje mooier en groener te maken.

Maartje Bregman

maartje-bregman

Deze klimaatoptimist weet als geen ander hoe je duurzaamheid leuk maakt. Hoe je iets terug kan geven aan jezelf én aan de natuur, beschrijft ze in haar boek De kracht van teruggeven.

Rianne de Witte

rianne-de-witte

Deze modeontwerpster is pionier op het gebied van duurzame kleding. Ze ontwerpt kleding op een klimaatrechtvaardige manier en moedigt mensen aan minder kleding te kopen.

Marike Kras

marike-wandelt

Marike is vrijwillige boswachter. Via haar Instagram-pagina roept ze mensen op te genieten van de natuur en te wandelen met aandacht. Tip: ga op Green Friday lekker het bos in!

Over Green Friday

Samen gaan we voor Black Friday Green Friday

Op Green Friday maken we een statement tegen Black Friday: de dag waarop we massaal de winkels en webshops bestormen voor de goedkoopste deals. Al die impulsaankopen zorgen voor enorme overconsumptie. Met als gevolg dat we onze aarde in rap tempo uitputten.

Dat moet en kan anders. Daarom gaan wij op 25 november voor Green Friday. Samen met zoveel mogelijk consumenten en bedrijven zeggen we ‘nee’ tegen Black Friday deals. In plaats daarvan geven we de aarde iets terug: bomen voor ons Green Friday Forest.

sluit-je-aan-green-friday
Plant mee
Bomen-planten-Green-Friday-Forest