Almere wordt een stukje groener! Samen met de gemeente Almere werkt Trees for All aan meer bomen in de stad. In totaal planten we 10.000 bomen in nieuwe klimaatbossen. Wethouders Hilde van Garderen en Jan Hoek staken afgelopen donderdag de handen uit de mouwen om de eerste bomen te planten in het Vliegerpark in Almere Haven.


Met de eerste bomen in de stevige Almeerse kleigrond wordt een start gemaakt aan een groenere en duurzamere stad. Dit plantseizoen wordt er totaal 2 hectare nieuwe bos aangeplant, verdeeld over vier locaties in de bebouwde kom van Almere. Dat zijn ongeveer vier voetbalvelden aan nieuw bos! Om dit mogelijk te maken, werkt gemeente Almere samen met Trees for All. De gemeente en Trees for All co-financieren het project.


Nieuw en gevarieerd bos

Dankzij het aanplanten van kleine bossen wordt het groen in de wijken diverser en aantrekkelijker. Daarnaast zijn er in de afgelopen tijd veel bomen in Almere gesneuveld door de essentaksterfte, een boomziekte.

Om dit te voorkomen, planten we een grotere variatie in soorten groen terug. Dat zorgt voor meer evenwicht in het ecosysteem van de stad. Het vergroot de biodiversiteit en maakt het groen veerkrachtiger, beter bestand tegen de effecten van klimaatverandering en minder kwetsbaar voor ziektes en plagen. Onder andere beuken, eiken, iepen en wilgen krijgen een plek in het klimaatbos.

almere-wethouders-boom-planten
almere-wethouders-boom-planten

Meer stedelijk groen

Trees for All steunt graag deze inzet om een betere leefomgeving te creëren die goed is voor mens en natuur. Het is ons eerste project voor stedelijke vergroening en we kijken ernaar uit om meer van onze steden toekomstbestendig en leefbaarder te maken.