Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
almere-wethouders-boom-planten

Almere wordt een stukje groener! Samen met de gemeente Almere werkt Trees for All aan meer bomen in de stad. In totaal planten we 10.000 bomen in nieuwe klimaatbossen. Wethouders Hilde van Garderen en Jan Hoek staken afgelopen donderdag de handen uit de mouwen om de eerste bomen te planten in het Vliegerpark in Almere Haven.


Met de eerste bomen in de stevige Almeerse kleigrond wordt een start gemaakt voor een groenere en duurzamere stad. We planten dit seizoen 2 hectare nieuw bos, verdeeld over vier locaties in de bebouwde kom van Almere. Dat zijn ongeveer vier voetbalvelden! Om dit mogelijk te maken, werkt de gemeente Almere samen met Trees for All. De gemeente en Trees for All co-financieren het project.


Nieuw en gevarieerd bos

Met het aanplanten van kleine bossen maken we het bestaande groen in de wijken van Almere diverser, aantrekkelijker én sterker. De afgelopen tijd zijn in Almere namelijk veel bomen gesneuveld door de essentaksterfte, een boomziekte.

Om essentaksterfte in de toekomst te voorkomen, planten we een grotere variatie bomen en struiken terug. Want hoe meer variatie, hoe beter een bos bestand is tegen uitdagingen zoals ziektes en droogte. Bovendien zorgen gevarieerde bossen voor meer biodiversiteit: allerlei andere planten en dieren zullen er hun plek vinden. Zo komt de natuur weer tot leven! Onder andere beuken, eiken, iepen en wilgen krijgen een plek in het klimaatbos.

almere-wethouders-boom-planten
almere-wethouders-boom-planten

Meer stedelijk groen

Trees for All steunt projecten rondom stedelijke vergroening graag. Zo creëren we een groene en gezonde leefomgeving mens én natuur. Bomen zorgen namelijk voor verkoeling, dragen bij aan de biodiversiteit én zorgen voor een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving. Over het belang van meer groen in steden vertellen we je alles in deze blog.

Het project in Almere is ons eerste project rondom stedelijk vergroening. We kijken ernaar uit om nog veel meer van onze steden groener en leefbaarder te maken!