Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
Vliegerpark-Almere

Almere

Trees for All zet zich samen met de gemeente Almere in voor de aanplant van stedelijk groen. In totaal planten we 24.651 bomen en struiken om de gemeente een stuk groener én klimaatbestendiger te maken.

Status: Afgerond project

Stedelijk groen in Almere

Trees for All zet zich in voor de vergroening van de gemeente Almere. Tijdens de winter van 2021-2022 hebben we 7.320 bomen geplant op drie verschillende locaties in de gemeente. In het voorjaar van 2023 zijn daar nog eens 17.331 bomen bijgekomen. Deze hebben we in en tussen verschillende wijken geplant.

Met dit project dragen we een steentje bij aan meer groen in de stad. Dit heeft een positief effect op het klimaat in de stad, op de biodiversiteit en op de leefomgeving voor mens en dier. Wat wil je nog meer?

Het project in de gemeente Almere is het eerste project in de geschiedenis van Trees for All waarbij we stedelijk groen planten. We hopen dat de komende jaren nog vele gemeenten mogen volgen, zodat we Nederland steeds een beetje groener maken. Jouw donatie is dus meer dan welkom!

Plant mee in onze bosprojecten

Wil je als bedrijf bomen planten? Ga dan naar onze pagina voor bedrijven.

  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
icon-moederboom

0

bomen

icon-bos-2

0

boomsoorten

icon-aanplant

0 0

plantperiode

Wat gaan we in Almere doen?

Bomen zijn niet alleen belangrijk in het buitengebied; ook in de stad zijn ze van groot belang. Ze zorgen voor een betere waterhuishouding en voor verkoeling op hete dagen. Ook dragen ze bij aan CO2-opname, zuurstof en een schone lucht. En alsof dat nog niet genoeg voordelen zijn, zorgen bomen ook nog voor een mooie en groene leefomgeving.

De gemeente Almere heeft de ambitie om een groene en duurzame stad blijven. Een van de manieren waarop de gemeente dat doet, is door bomen te planten. De eerste stap is het realiseren van een klimaatbos op drie locaties in de gemeente. Vanuit Trees for All helpen we de gemeente dit mogelijk maken. Tijdens de winter van 2021-2022 zijn al ruim 7.000 bomen de grond ingegaan. Ook heeft de gemeente zelf nog extra bos geplant.

In het voorjaar van 2023 heeft Trees for All de aanplant van nog eens 17.331 bomen mogelijk gemaakt. Ook voor het plantseizoen van 2023-2024 zijn er plannen om de samenwerking verder uit te breiden. Zo wordt Almere steeds groener!

almere-wethouders-boom-planten
almere-wethouders-boom-planten
aanplant-vliegerpark-almere
aanplant-vliegerpark-almere
Plantlocatie-Vliegerpark-almere
Plantlocatie-Kalenderweg-almere
plantlocatie-korver-almere
plantlocatie-steiger-almere

Waarom is dit project in Almere nodig?

Door het aanplanten van kleine bossen maken we het groen in Almere diverser en aantrekkelijker voor bewoners. Bovendien zijn er de afgelopen jaren veel bomen gesneuveld door de essentaksterfte, een boomziekte waarbij essen worden aangetast door een schimmel. Om dit in de toekomst te voorkomen, planten we meerdere soorten bomen en struiken terug. Een gemengd bos is namelijk minder kwetsbaar voor ziektes en plagen dan een bos dat maar uit één of enkele soorten bestaat.

We planten onder andere inheemse soorten, zoals beuk, eik, iep en wilg. Dit zijn soorten die goed in deze omgeving passen en die een positieve impact hebben op de biodiversiteit in de gemeente Almere. Zo werken we aan een groene leefomgeving voor mens en dier.

Dit project van Trees for All draagt bij aan het realiseren van meerdere
Sustainable Development Goals

11. Sustainable cities and communities
13. Climate action
15. Life on land
17. Partnership for the goals

Waar gaan we planten?

We planten bomen op verschillende locaties in de gemeente Almere. We planten onder andere groen in bewoonde gebieden en in een ecologische verbindingszone. Ook breiden we een stadsbos verder uit met nieuwe bomen en struiken.

Onze samenwerkingspartner

De gemeente Almere is een van de snelst groeiende gemeenten in Nederland. In 2030 zal Almere zelfs de vijfde stad van Nederland zijn. Om het groene karakter van de stad te waarborgen, heeft de gemeente ambitieuze doelstellingen gesteld. Het planten van meer bos draagt bij aan die doelstellingen.

logo-gemeente-almere