Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.

Almere

Trees for All gaat samen met de gemeente Almere 1,8 hectare stedelijk groen realiseren. In totaal planten we 7.320 bomen en struiken in het nieuwe klimaatbos!

Status: Afgerond project

Stedelijk groen in Almere

Samen met gemeente Almere gaan we dit jaar op drie locaties binnen de gemeente bomen planten. De nieuwe bossen dragen bij aan een groene en duurzame stad. Trees for All steunt graag deze inzet om een betere leefomgeving te creëren die goed is voor mens en natuur. Het is ons eerste project voor stedelijke vergroening.

Plant mee in onze bosprojecten

Wil je als bedrijf bomen planten? Ga dan naar onze pagina voor bedrijven.

  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
icon-moederboom

0

bomen

icon-hectare-bos

0

hectare nieuw bos

icon-bos-2

0

boomsoorten

icon-aanplant

0 0

plantperiode

Wat gaan we hier doen?

Bomen zijn niet alleen belangrijk in het buitengebied, ook in de stad zijn ze van groot belang. Ze zorgen voor een betere waterhuishouding, een schonere lucht, een beter microklimaat en een groene leefomgeving. Kortom ze verhogen de leefbaarheid voor mens en dier.

Genoeg reden om met de gemeente Almere de stad te vergroenen. De gemeente Almere wil een groene en duurzame stad blijven, onder andere door de aanplant van bos binnen het project Klimaatbos Almere. Als eerste stap zullen wij samen met de gemeente op drie locaties een klimaatbos realiseren.

De gemeente plant zelf nog extra bomen bij, waardoor er totaal 2 hectare nieuw bos wordt gerealiseerd, verdeeld over vier locaties in de bebouwde kom van Almere. In februari 2022 staken wethouders Hilde van Garderen en Jan Hoek samen met ons de handen uit de mouwen om één van de eerste 20 bomen te planten in het Vliegerpark in Almere Haven.

almere-wethouders-boom-planten
Bomen planten door wethouders in Vliegerpark. Foto: Maarten Feenstra
almere-wethouders-boom-planten
Bomen planten door wethouders in Vliegerpark. Foto: Maarten Feenstra
aanplant-vliegerpark-almere
aanplant-vliegerpark-almere
Plantlocatie-Vliegerpark-almere
Plantlocatie-Kalenderweg-almere
plantlocatie-korver-almere
plantlocatie-steiger-almere

Waarom is dit project in Almere nodig?

Door het aanplanten van kleine bossen wordt het groen in de wijken diverser en aantrekkelijker voor bewoners. Ook zijn er in de afgelopen tijd bomen gesneuveld door de essentaksterfte, een boomziekte. Om dit te voorkomen, wordt er een grotere variatie in soorten groen teruggeplant. Dat zorgt voor meer evenwicht in het ecosysteem van de stad. Het vergroot de biodiversiteit en maakt het groen veerkrachtiger, beter bestand tegen de effecten van klimaatverandering en minder kwetsbaar voor ziektes en plagen. In Almere krijgen onder andere beuken, eiken, iepen en wilgen een plek.

Dit project van Trees for All draagt bij aan het realiseren van meerdere
Sustainable Development Goals

11. Sustainable cities and communities
13. Climate action
15. Life on land
17. Partnership for the goals

Waar gaan we planten?

We planten op drie verschillende locaties in de gemeente aan. Zo wordt er geplant in bewoond gebied, in een ecologische verbindingszone en realiseren we een uitbreiding op een stadsbos.

Onze partners

De gemeente Almere is een van de snelst groeiende gemeenten in Nederland. In 2030 zal Almere zelfs de vijfde stad van Nederland zijn. Om het groene karakter van de stad te waarborgen heeft de gemeente ambitieuze doelstellingen gesteld. Het aanleggen van klimaatbossen draagt hier aan bij.

logo-gemeente-almere