Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.

Op 22 april was het Earth Day: dé dag om iets goeds te doen voor de aarde. Bij Trees for All wilden we deze dag vieren door de aarde 5.000 bomen cadeau te geven. En dat is gelukt. Sterker nog, dankzij de steun van onze donateurs kunnen we maar liefst 6.394 bomen planten voor de aarde. Wij willen iedereen bedanken die aan dit prachtige resultaat heeft bijgedragen!

Wat gebeurt er met de bomen?

De helft van de bomen planten we in onze projecten in Nederland en de andere helft in het buitenland. In Nederland werken we aan de uitbreiding en het herstel van bestaande bossen. We planten bossen met verschillende soorten bomen, zodat deze nu én in de toekomst tegen een stootje kunnen. Daarnaast planten we bomen en heggen op het platteland. Hier liggen ontzettend veel kansen voor vergroening. Deze bomen en struiken leveren een bijdrage aan een beter klimaat, maar ook aan meer biodiversiteit en een mooie leefomgeving.

In het buitenland planten we bomen op Borneo en in Mexico. Op Borneo steunen we een project van Borneo Nature Foundation om het tropisch regenwoud te herstellen. In Mexico werken we samen met onze projectpartner SENDAS aan het herstel van mangrovebossen. Bij beide projecten werken onze partners nauw samen met de lokale bevolking. Zij helpen bijvoorbeeld bij het kweken van zaden, het planten van bomen en het beschermen van de aanplant.

Onze donateurs hebben met hun donatie niet alleen iets goeds gedaan voor het klimaat, maar ook een steentje bijgedragen aan meer biodiversiteit én betere leefomstandigheden voor lokale gemeenschappen!

Borneo, Foto: Joan Prahara, BNF and BTNS
borneo-kwekerij
Borneo, Foto: Yohanes Prahara / Borneo Nature Foundation / Balai Taman Nasional Sebangau, Ministry of Environment and Forestry of Indonesia
Mangrove
Mangrovebos in Mexico
Aanplant Drenthe
Aanplant van klimaatbestendig bos in Drenthe
bomenrijen-houtsingels
Bomen en heggen in het landelijk gebied
Aanplant Drenthe
Een jong boompje in Drenthe

Onze nieuwe ambassadeur

Naast alle donateurs willen we ook onze nieuwe ambassadeur Melissa Drost bedanken, die zich samen met ons heeft ingezet voor Earth Day. Deze Nederlandse actrice houdt net zoveel van bomen en bossen als wij. Dat is dan ook de reden dat ze zich graag inzet voor een bosrijke wereld! Dankzij Melissa hebben nog meer mensen kennis kunnen maken met ons werk. Zo maken we met z’n allen onze missie waar: een bosrijke en gezonde aarde voor iedereen!

melissa-drost

Meer doen voor een bosrijke wereld?

Heb je Earth Day gemist? Of wil je méér doen voor een wereld met meer bos? Dan kun je nog steeds een boompje bijdragen. Geef bijvoorbeeld een boom cadeau voor gelegenheden zoals een verjaardag, geboorte, Moederdag of Vaderdag. Als bewijs krijg je een certificaat met daarop jouw naam en die van de ontvanger. Een persoonlijk én duurzaam cadeau!

Geef een boom cadeau