Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
melissa-drost

Op 22 april was het Earth Day: dé dag om iets goeds te doen voor de aarde. Bij Trees for All wilden we deze dag samen met donateurs het verschil maken door 7.500 bomen te planten. Dit aantal was erg ambitieus, maar met een voorlopige eindstand* van 6.948 bomen hebben we ons flink overtroffen ten opzichte van Earth Day 2023. Aan iedereen die bomen heeft geplant voor Earth Day: bedankt! Dankzij jullie kunnen we bouwen aan een bosrijkere wereld.

Wat gebeurt er met de Earth Day bomen?

De helft van de Earth Day bomen planten we in onze projecten in Nederland en de andere helft in het buitenland. In Nederland werken we aan de uitbreiding en het herstel van bestaande bossen. We planten bossen met verschillende soorten bomen, zodat deze nu én in de toekomst tegen een stootje kunnen. Daarnaast planten we bomen en heggen op het platteland. Hier liggen ontzettend veel kansen voor vergroening.

In het buitenland planten we bomen in Mexico en Indonesië. In Mexico (Los Tuxtlas) planten we bomen met onze partner SENDAS en de lokale bevolking. Samen herstellen we verdwenen stukken bos en planten we bomen om watertekorten in de regio aan te pakken. In Indonesië (Sulawesi) vormen we eentonig grasland om naar tropisch regenwoud samen met Stichting Masarang. Zo brengen we het bos terug dat hier van oorsprong thuishoort. En daarmee ook het leefgebied van talloze planten en dieren! Bij beide projecten werken onze partners nauw samen met de lokale bevolking. Zij helpen bijvoorbeeld bij het kweken van zaden, het planten van bomen en het beschermen van de aanplant.

Onze donateurs hebben met hun donatie niet alleen iets goeds gedaan voor het klimaat, maar ook een steentje bijgedragen aan meer biodiversiteit én betere leefomstandigheden voor lokale gemeenschappen!

Foto gemaakt door Caro Carvajal
Foto gemaakt door Caro Carvajal
Foto gemaakt door Caro Carvajal
Projectmedewerkers in Sulawesi
Projectteam in Sulawesi
Bos van drie jaar oud in Sulawesi
Willie in de kwekerij in Sulawesi
Projectmedewerker in de kwekerij in Sulawesi

Meer doen voor een bosrijke wereld?

Heb je Earth Day gemist? Of wil je méér doen voor een wereld met meer bos? Geef een boom cadeau voor gelegenheden zoals een verjaardag, geboorte of om iemand te bedanken of te herdenken. Als bewijs krijg je een certificaat met daarop jouw naam en die van de ontvanger. Een persoonlijk én duurzaam cadeau!

Geef een boom cadeau

*Het aantal bomen voor Earth Day kan nog groeien totdat alle acties van bedrijven zijn afgerond. De Earth Day pagina voor bedrijven blijft openstaan voor donaties.