Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
Bewoner-Bolivia-Andes

Een videoboodschap uit de Boliviaanse Andes

Het planten van bomen zorgt niet alleen voor een groene wereld, maar helpt ook het leven van de gemeenschappen in Bolivia te verbeteren. Dankzij jouw donatie kunnen Claudina, Evo en Maciel en andere inwoners bomen planten in de regio van Cochabamba. In deze video vertellen ze je graag waarom het planten van bomen zo belangrijk is voor hun gemeenschap.

Waar onze bomen groeien, groeien de mensen mee

In totaal doen zo’n 357 boeren mee aan het project. Al deze boeren en hun families profiteren hiervan: de bomen zorgen ervoor dat er meer water wordt vastgehouden in het hooggebergte. Hiermee kunnen zij hun gewassen het hele jaar door water geven. Daarnaast zorgen de bomen voor een vruchtbare bodem op het land van de boeren. Dit levert goede oogsten op en dus meer inkomsten voor de inwoners van de Andes. Op naar een groene toekomst!

Jouw donatie gaat dus verder dan alleen een boom planten: niet alleen verbeteren we het klimaat, maar we maken ook een positieve impact op de leefomstandigheden van de gemeenschappen. Dankjewel! 💚

Over dit project

Samen met inheemse bevolking en onze partner Stichting Samay gaan we 99.000 bomen planten in de Boliviaanse hooglanden. Hiermee herstellen we gedegradeerd land en verbeteren we leefomstandigheden van de lokale gemeenschappen.

Lees meer over het project in Bolivia