Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
Trees-for-All

Vandaag organiseert Trees for All voor de vijfde maal Green Friday. In plaats van koopjes jagen op Black Friday, gaan we met ruim 200 particulieren en bedrijven bomen planten in recreatiegebied Het Twiske, boven Amsterdam. Tot nu toe hebben al ruim 2.500 mensen en honderden bedrijven zich aangesloten bij de Green Friday beweging. Een deel van hen doneert een boom en komt deze zelf planten. Ook verschillende bekende Nederlanders, waaronder Sanne Vogel, Egbert-Jan Weeber en Melissa Drost, sluiten zich aan bij Green Friday.

Ruim 300 bedrijven bieden dit jaar geen Black Friday deals aan en doen vandaag juist iets terug voor de aarde. Er doen allerlei soorten bedrijven mee, waaronder woonwinkels, modewinkels, witgoedwinkels, bouwbedrijven, kringloopwinkels, bedrijven in de toeristische sector, een aantal onderwijsinstellingen en een energiebedrijf. Bekende deelnemers aan Green Friday zijn Dille & Kamille en de ANWB, maar ook veel kleine MKB-bedrijven sluiten zich aan bij Green Friday. Nieuw dit jaar zijn het Museon-Omniversum en Natuurhuisje.

Groen tegengeluid op Black Friday

Naast bomen planten, organiseren bedrijven ook zelf groene acties, waaronder een sponsorloop, een repaircafé voor medewerkers, reparatieworkshops voor klanten, het herstellen en opknappen van oude meubels, het maken van leren producten van oud leer en speelgoed- en kledingruilbeurzen. Particulieren die zich aansluiten, geven aan geen Black Friday deals te kopen. Meedoen aan Green Friday kan nog steeds via www.greenfriday.nl.

green-friday-forest

Nieuw bos in recreatiegebied Het Twiske

Vandaag planten we met honderden mensen, medewerkers van bedrijven en particulieren, een Green Friday Forest in recreatiegebied Het Twiske, vlakbij Amsterdam. Ook acteurs Egbert-Jan Weeber en Melissa Drost zullen aanwezig zijn om een aantal bomen te planten.

Het Twiske is een geliefde plek waar veel mensen vanuit de stad naartoe komen om te genieten van rust en natuur. Het gebied is een beschermd Natura 2000-gebied, waar elk jaar duizenden watervogels overwinteren.

Op dit moment vind je in Het Twiske nog veel verschillende, kleine stukken bos, die van elkaar gescheiden zijn door graslanden. Er gaan vandaag ruim 7.000 inheemse boomsoorten de grond in die de bestaande stukken bos met elkaar verbinden. Een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit in het gebied!

Meer over Green Friday