Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
green-friday-trees-for-all

Sanne Vogel en Egbert-Jan Weeber zetten zich in voor Green Friday

13 november 2023

Persbericht, Utrecht, 13 november 2023

Acteurs Sanne Vogel en Egbert-Jan Weeber scharen zich achter de oproep van Trees for All om op vrijdag 24 november Black Friday deals links te laten liggen. Ze delen deze oproep onder andere in een radiospot die vanaf vandaag te horen is op Qmusic. Als tegengeluid op het jaarlijkse koopfestijn Black Friday organiseert stichting Trees for All dit jaar voor de vijfde maal Green Friday. Op Black Friday worden consumenten verleid tot het doen van onnodige impulsaankopen. De productie, het transport, het gebruik én het afdanken van al deze aankopen, hebben een negatieve impact op de aarde. Trees for All roept iedereen op om op 24 november juist iets goeds te doen voor de aarde. Dat kan op veel manieren, onder andere door die dag een boom te planten in het Green Friday Forest.

Sluit je ook aan bij Green Friday

Acteur Egbert-Jan Weeber heeft zich dit jaar aangesloten bij de Green Friday beweging en zegt hierover: “Ik wil niet leven in een wegwerpmaatschappij. Alleen al in Amsterdam zie ik ongelooflijk veel spullen bij het grofvuil staan. Dat laat zien dat we veel dingen aanschaffen omdat het koopjes zijn, in plaats van dat we ze echt nodig hebben. Het maken van al die spullen en het weggooien ervan, zorgt voor totale uitputting van de aarde. Daar wil ik niet aan meedoen. Daarom schaar ik me achter de Green Friday beweging van Trees for All.”

Sanne Vogel sloot zich vorig jaar al aan bij de groeiende beweging. Sanne Vogel: “De klimaatverandering is momenteel zo goed zichtbaar op zoveel plekken op de wereld. Ik maak me ontzettend zorgen over de toekomst van mijn kinderen. Bomen zijn zo belangrijk. Ze planten geeft me hoop.

Naast Egbert-Jan Weeber en Sanne Vogel ondersteunen ook andere bekende Nederlanders zoals actrice Melissa Drost en greenfluencer Elize Been de campagne. Iedereen die dat wil kan zich eenvoudig aansluiten bij de Green Friday beweging op www.greenfriday.nl.

Tips om je te weren tegen Black Friday deals

Uit onderzoek door PanelWizard in opdracht van Trees for All blijkt dat juist jonge mensen waarvoor duurzaamheid een belangrijk thema is, het meest gevoelig zijn voor Black Friday deals. Zo heeft bijna 85 procent van de jongeren wel eens een aankoop gedaan op een Black Friday, tegenover slechts 27 procent van de babyboomers.

Het blijkt lastig om niet in te gaan op deze op het eerste oog heel aantrekkelijke aanbiedingen. Het is goed om te beseffen dat slimme marketingtechnieken ons de hele dag door beïnvloeden en verleiden om nog meer spullen te kopen. En dan is het ook nog zo dat niet alle Black Friday deals échte kortingen zijn. Sommige prijzen worden vlak vóór Black Friday verhoogd om ze vervolgens op Black Friday te verlagen, ontdekte de Consumentenbond.

Trees for All vroeg ‘changemaker’ Babette Porcelijn tips om je te weren tegen Black Friday impulsaankopen. Met deze tips wordt het een stuk makkelijker om van Black Friday, Green Friday te maken.

Geef iets terug aan de aarde

Trees for All nodigt  iedereen uit om iets goeds te doen voor de aarde op 24 november: “Vermijd de winkelstraat en sluit je aan bij de Green Friday beweging. Kom in de ochtend of middag naar natuurgebied Het Twiske ten noorden van Amsterdam en plant samen met ons een boom.”

Met honderden mensen gaat Trees for All die dag duizenden bomen planten. Ook Egbert-Jan Weeber en Melissa Drost zullen aanwezig zijn om een aantal bomen te planten. Mensen die mee willen planten kunnen zich aanmelden op www.greenfriday.nl.

Doe mee