Projectaanvraag buitenland

Trees for All werft fondsen voor duurzame boomaanplant projecten in Europa, Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Wil je een project indienen? Laten we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Duurzaamheid voorop

De projecten die wij steunen, variëren van agroforestry en bosherstel in tropische gebieden tot mangrove en herbebossing in de droge contreien, en worden gerealiseerd dankzij particuliere en zakelijke donaties. Wij selecteren onze projecten aan de hand van diverse criteria waarbij duurzame aanplant en beheer, klimaatverbetering, biodiversiteit en sociaaleconomische impact centraal staan.

Hoe gaan we te werk?

Alle projecten die we steunen worden uitgebreid getoetst en beoordeeld voordat we van start gaan. Wanneer een projectvoorstel is goedgekeurd door het bestuur, wordt een samenwerkingsovereenkomst getekend waarin de onderlinge  afspraken zijn  vastgelegd. Wij gaan graag een samenwerking aan voor langere termijn, omdat we geloven in duurzame relaties en projecten. Ofwel: we willen niet alleen bomen planten, maar met elkaar toekomstbestendige bossen ontwikkelen en behouden.

Oeganda_boer_nursery
Oeganda-bomenstekje
Bolivia-agroforestry
Bolivia-boer
Costa-Rica-boer
Costa-rica-jaguar
Vietnam-kustherstel
Opmeer-ghana-tree-aid
Opmeer-bomen-water-ghana
opmeer-ghana-bomen-planten

Hoe dien je een projectaanvraag in?

Vanwege het grote aantal aanvragen voor boomplant projecten, nemen we op dit moment alleen gedetailleerde herbebossingsvoorstellen in overweging van potentiële partners met een uitgebreid trackrecord en met een minimum van 50.000 aan te planten zaailingen per jaar.

1. Kijk of je aan onze uitgangspunten voldoet

Om je op weg te helpen bij jouw aanvraag hebben we al onze uitgangspunten op een rij gezet. Zo weet je precies waar jouw aanvraag aan moet voldoen en hoe we het project beoordelen. Je vindt onze projectcriteria hier.

Let wel: ook al voldoet jouw project aan alle criteria, we kunnen niet garanderen dat we financiële ondersteuning kunnen geven. We zijn geen vermogensfonds, maar een fondsenwervende organisatie. Op het moment dat wij een samenwerking aangaan met een projectpartner dan doen we dat meestal op basis van voorfinanciering. Hiervoor maken wij een inschatting van de verwachte donaties en dus de haalbaarheid van het project.

2. Vul het aanvraagformulier in

Als je denkt dat jouw project aan onze criteria voldoet, kun je je projectvoorstel indienen met behulp van ons Internationaal Projectaanvraagformulier. Het formulier is een leidraad bij uw projectaanvraag en geeft aan welke informatie wij nodig hebben om uw project te beoordelen. Wij evalueren projecten op basis van de Theory of Change, die is opgenomen in het aanvraagformulier.

3. Stuur je projectaanvraag naar ons op

Je kunt het ingevulde aanvraagformulier sturen naar info@treesforall.nl.

Jeroen-van-der-Horst

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Jeroen van der Horst, Programmamanager Bos Buitenland, via jeroen.van.der.horst@treesforall.nl.