Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.

Samen gaan we voor Green Friday

Wil je met jouw bedrijf een tegengeluid laten horen op Black Friday? Zodat we samen de enorme overconsumptie op deze dag tegengaan? Sluit je dan aan bij onze Green Friday beweging! Samen zeggen we ‘nee’ tegen Black Friday deals en geven we de aarde bomen terug.

Samen gaan we voor Black Friday Green Friday

Op Green Friday maken we een statement tegen Black Friday: de dag waarop schreeuwende kortingen en goedkope deals ons om de oren vliegen. Op deze manier werkt Black Friday impulsaankopen en overconsumptie enorm in de hand. En daarmee putten we onze aarde in rap tempo uit.

Bij Trees for All geloven we dat het anders kan én moet. Daarom gaan wij op Black Friday voor Green Friday. We moedigen bedrijven en consumenten aan om te investeren in een groene planeet. Hoe? Door duurzame en tweedehands producten te (ver)kopen. Door spullen te (laten) repareren of recyclen. En door de aarde iets terug te geven: bomen voor het Green Friday Forest!

Green Friday 2022 was een groot succes: er deden maar liefst 260 bedrijven met ons mee! Daarnaast hebben we samen ruim 20.550 bomen geplant in het Green Friday Forest. Wil jij je in 2023 ook aansluiten bij de Green Friday beweging? Stuur dan een e-mail naar info@treesforall.nl voor meer informatie om je aan te melden. Plant je ook mee in het Green Friday Forest?

green-friday

Hoe kan ik als bedrijf deelnemen?

Als bedrijf kun je deelnemer worden van Green Friday en een groen tegengeluid laten horen op Black Friday. Zo doe je dat:

green-friday

1. Bied geen kortingen aan tijdens Black Friday

green-friday

2. Zet je eigen Green Friday actie of campagne op

green-friday

3. Doneer bomen via Trees for All

Meld je direct aan als Green Friday deelnemer:

Ik sluit me aan

Liever als consument meedoen met Green Friday?

Ook als consument kun je ‘nee’ zeggen tegen Black Friday. Sluit je aan en plant bomen in het Green Friday Forest.

Doe mee

Het Green Friday Forest Event

Black Friday viel in 2022 op 25 november. Op deze dag organiseerden we ons eerste Green Friday Forest Event. Als deelnemer van Green Friday kon je hier zelf de handen uit de mouwen steken en een boom planten in het Green Friday Forest!

 • Locatie: regio Roosendaal (Noord-Brabant)
 • Tijden: je had de keuze uit twee tijdslots. Van 10.00 tot 13.00 en van 13.00 tot 16.00.
 • Vervoer: vanaf treinstation Roosendaal reden er pendelbussen naar het event. We wilden het event natuurlijk zo duurzaam mogelijk organiseren dus we riepen iedereen op om, als het kon, met de trein te komen.
 • Capaciteit: de plekken om mee te planten in het Green Friday Forest waren beperkt, dus er gold (vol = vol). Meeplanten was overigens niet verplicht. Je kon ook alleen je Green Friday actie of evenement opzetten en bomen doneren voor het Green Friday Forest.

Omdat klimaatverandering een wereldwijd probleem is, plantten we voor elke boom in het Green Friday Forest in Nederland ook één boom in een tropisch regenwoud op Borneo.

bomen-planten-green-friday-forest

Tips voor jouw Green Friday actie of campagne

 • Doneer een percentage van je omzet op Green Friday voor de aanplant van bomen.

 • Doneer op Green Friday een boom voor iedere medewerker in je organisatie of bedrijf.

 • Roep je klanten, collega’s of relaties op om geld te doneren voor bomen en verdubbel hun donatie.

 • Doneer een boom voor iedere nieuwsbriefinschrijving in de week van Green Friday of voor elke reactie onder je Green Friday post op social media.

 • Zet je eigen actie op via ons actieplatform en zamel geld in. Doe bijvoorbeeld samen met je collega’s mee met een hardloopwedstrijd, fietstocht of wandeling en laat je sponsoren voor elke kilometer.

 • Ga samen met je klanten of collega’s een groene challenge aan. Kies bijvoorbeeld voor een autoloze week en doneer een boom voor iedere collega die met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk reist.

 • Creëer jouw Green Friday product of dienst en doneer hiervoor bomen.

Ben je op zoek naar inspiratie voor een Green Friday actie? Lees dan onze blogpost met voorbeelden van o.a. Dille & Kamille en ANWB

Deze bedrijven deden mee aan Green Friday 2022:

Waarom zou ik meedoen met Green Friday?

 • Je bent onderdeel van de groeiende Green Friday beweging, waarmee je overconsumptie tegengaat en voor meer bewustwording zorgt.

 • Je draagt bij aan een groene en leefbare wereld voor jezelf én de generaties na jou.

 • Je krijgt de mogelijkheid om zelf bomen te planten tijdens het Green Friday Forest Event. Want groen moet je dóen!

 • Je laat zien dat je duurzaamheid belangrijk vindt en dat je hier concreet aan werkt.

 • En natuurlijk ben je zichtbaar in de landelijke Green Friday campagne van Trees for All om samen ons groene statement te maken!

Ik sluit me aan

Over de Green Friday beweging

De Green Friday beweging is een initiatief van stichting Trees for All. Als goed doel zetten we ons iedere dag in voor een bosrijke wereld. Dat doen we door nieuw bos te planten en bestaande bossen te herstellen. We zijn actief in Nederland én in het buitenland om wereldwijd impact te maken. Want zonder bomen is er geen leven op onze planeet.

Toch moeten we voor een écht groene planeet meer doen dan alleen bomen planten. Minder CO2 uitstoten, minder spullen kopen en minder produceren, bijvoorbeeld. Met onze Green Friday beweging werken we aan die bewustwording en gaan we overconsumptie tegen. Zo zorgen we samen voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen.

Met deze partners werkten wij in 2022 samen:

jonge-klimaat-beweging
think-big-act-now
Sustainable-fashion- giftcard
Koos-de-Koala
Arriva logo
bomen-planten-green-friday-forest
bomen-planten-green-friday-forest
Green Friday Forest Event