Plantaardige mayo voor dier én milieu | Mayoneur

Mayoneur wil de wereld van mayonaise verduurzamen. Daarom maken ze verschillende soorten plantaardige mayo. Goed voor de dieren, maar ook voor het milieu. Een missie die we van harte onderschrijven en daarom is Trees for All sinds 2020 partner.

Goed eten verdient goede mayonaise. Dat is het uitgangspunt van Glenn Kuisselbrink en Geert Kranendonk, oprichters van Mayoneur. Het begon allemaal op de Hogeschool van Rotterdam, drie jaar geleden. Glenn en Geert studeerden er beiden Ondernemerschap. “Mayoneur werd geboren uit een afstudeeropdracht. Inmiddels is het uitgegroeid tot een bekend plantaardig mayomerk in Nederland,” vertellen de oprichters trots. Plantaardig betekent geen ei, maar wel groente, fruit en specerijen. Zo duurzaam mogelijk geproduceerd.

Produceren is reduceren

Hoe Mayoneur duurzaam produceert? Het begint bij de reductie van plasticgebruik. Het bedrijf vervangt alle plastic etiketten door papieren labels en wil in 2022 volledig over zijn op gerecyclede petflessen. Ook het productieproces zelf wordt verduurzaamd. Zo gebruiken ze zonnepanelen om hun gas- en elektriciteitsverbruik te minderen en zoeken ze ingrediënten dichterbij huis. Hierdoor stoten ze ook nog eens minder CO2 uit.

Plant the future

En zelfs dat is niet alles wat Mayoneur doet voor een beter milieu. Hun slogan We plant the future is er namelijk niet voor niets. Zij hebben bij de start al de samenwerking met Trees for All gezocht. Vanaf het allereerste product. “Voor elke fles verkochte mayonaise wordt er een percentage gedoneerd aan Trees for All,” legt Geert uit. Glenn vult aan: “Zij planten dan weer bomen in Nederland en in het buitenland.”

Mayoneur

Logo op de fles

Onze samenwerking met Mayoneur gaat verder dan alleen een financiële bijdrage. Zo staat het logo van Trees for All op elke fles mayo die geproduceerd wordt. Hiermee vraagt Mayoneur aandacht voor duurzame projecten.

Een eigen bos

Die betere wereld komt er wel, als het aan Mayoneur ligt. De onderneming heeft grootse plannen voor de toekomst. Uiteindelijk willen ze, samen met ons, hun eigen bos planten om de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te compenseren. Ook houden ze verduurzamende concepten in de gaten, zodat ze vooruit blijven lopen en bijdragen aan een betere wereld voor dier en mileu. Aan zo’n toekomstplan werken wij maar al te graag mee.