Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
Trees-for-All

Plantaardige mayo voor dier én milieu | Mayoneur

Mayoneur wil de wereld van mayonaise verduurzamen. Hoe? Door verschillende soorten plantaardige mayonaise te maken. Goed voor de dieren én voor het milieu. Een missie die we van harte onderschrijven! Daarom is Trees for All sinds 2020 partner van Mayoneur.

Goed eten verdient goede mayonaise. Dat is het uitgangspunt van Glenn Kuisselbrink en Geert Kranendonk: de oprichters van Mayoneur.

Hun verhaal begint op de Hogeschool van Rotterdam, drie jaar geleden. Glenn en Geert studeren er allebei Ondernemerschap. “Mayoneur werd geboren uit een afstudeeropdracht. Inmiddels is het uitgegroeid tot een bekend plantaardig mayomerk in Nederland,” vertellen de oprichters trots. Plantaardig betekent in dit geval: mayonaise zonder ei, maar mét groente, fruit en specerijen. Zo duurzaam mogelijk geproduceerd.

Produceren is reduceren

Hoe Mayoneur zo duurzaam mogelijk produceert? Allereerst door het plasticgebruik te reduceren. Het bedrijf vervangt alle plastic etiketten door papieren labels. Ook wil Mayoneur in 2022 volledig zijn overgestapt op het gebruik van gerecyclede petflessen.

Duurzaamheid komt ook terug in het productieproces van de mayonaise. Zonnepanelen dragen bij aan het verminderen van gas- en elektriciteitsverbruik. En er wordt volop gezocht naar ingrediënten dicht bij huis, om zo minder CO2 uit te stoten.

We plant the future

Dat is nog niet alles wat Mayoneur doet voor een beter milieu. De slogan We plant the future is er namelijk niet voor niets. Al vanaf de ontwikkeling van het allereerste product zoekt Mayoneur de samenwerking met Trees for All.

“Voor elke fles verkochte mayonaise doneren we een percentage aan Trees for All,” vertelt Geert. “Zij planten vervolgens bomen in Nederland en in het buitenland”, vult Glenn aan.

Mayoneur

Onze samenwerking gaat trouwens verder dan alleen een financiële bijdrage. Het logo van Trees for All staat bijvoorbeeld op elke fles mayonaise. Zo vraagt Mayoneur aandacht voor duurzame projecten.

Een eigen bos

Die betere wereld komt er wel, als het aan Glenn en Geert ligt. Ze hebben grootse plannen voor de toekomst. Uiteindelijk wil Mayoneur samen met ons een eigen bos planten om de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te compenseren. Ook houden de ondernemers duurzame concepten goed in de gaten. Zo blijven ze voorop lopen en bijdragen aan een betere wereld voor dier en milieu.

Aan zo’n toekomstplan werken wij maar al te graag mee!