Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
bolivia

Yonatan’s verhaal: duurzame landbouw dankzij bomen

Het planten van bomen zorgt niet alleen voor een groene wereld, maar helpt ook het leven van de gemeenschappen in Bolivia te verbeteren. Zo kan boer Yonatan dankzij jouw donatie bomen planten op zijn land. En deze bomen zijn goud waard!

Duurzame landbouw dankzij bomen

In ons project in Bolivia maken we samen met de gemeenschappen, kleine boeren zoals Yonatan en onze partner SAMAY het traditionele landgebruik duurzamer. Dit doen we door agroforestry te introduceren: de combinatie van bomen en landbouw. In plaats van eentonige gewassen die de grond uitputten, plant Yonatan nu fruitbomen, inheemse boomsoorten en groenten op zijn land.

De bomen leveren hem niet alleen voedsel op, maar zorgen er ook voor dat er meer water wordt vastgehouden in de grond. Daarnaast zorgen de bomen voor een vruchtbare bodem op zijn land. Dit levert goede oogsten op én dus meer inkomsten voor Yonatan en zijn familie.

Waar onze bomen groeien, groeien de mensen mee

In totaal doen er doen zo’n 357 boeren mee aan het project in Bolivia. Al deze boeren en hun families zullen de vruchten plukken van het project. Jouw donatie gaat dus verder dan alleen een boom planten: niet alleen verbeteren we het klimaat, maar we maken ook een positieve impact op de leefomstandigheden van de mensen Bolivia, zoals Yonatan. Dankjewel! 💚

Het laatste nieuws uit dit project

Projectupdate uit Bolivia: de eerste waterreservoirs zijn aangelegd!

Projectupdate uit Bolivia: de eerste waterreservoirs zijn aangelegd!

De hooglanden van Bolivia worden zwaar getroffen door de gevolgen van klimaatverandering. In het prachtige Andesgebergte zijn er grote watertekorten. Dit komt door lange perioden van droogte in combinatie met verkeerd landgebruik. En dat leidt tot grote problemen: de bodem wordt steeds armer, planten en dieren verdwijnen en het watertekort…

Lees het verhaal

Wil jij de wereld nog groener maken?

Plant dan mee in één van onze andere bosprojecten. Zo zorgen we samen voor een leefbare planeet voor ons allemaal.

Plant een boom