Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
10-miljoenste-boom


Spades de lucht in en juichen maar, want Trees for All viert vandaag een bijzondere mijlpaal. We planten de 10 miljoenste boom sinds ons bestaan! Samen met een groep enthousiaste bomenplanters zijn we in Het Groene Woud in Brabant om onze jubileumboom te planten: een prachtige zomerlinde. Simone Groenendijk, directeur van Trees for All, vertelt over deze bijzondere gebeurtenis.

Een mijlpaal

10 miljoen bomen! Wat een geweldige mijlpaal voor Trees for All. Ik kan bijna niet geloven dat we dit voor elkaar hebben gekregen. Tegelijkertijd besef ik dat de wereld nog zoveel meer bomen nodig heeft. Daarvoor zetten we ons al 25 jaar in, met een bevlogen team van collega’s en bestuurders. Iedere dag voel ik dat dit werk betekenis heeft – en gééft!

De 10 miljoenste boom gaat de grond in!

Wereldwijde impact

De afgelopen jaren is Trees for All hard gegroeid. Dat is goed nieuws, want het betekent dat bedrijven en individuen steeds meer waarde hechten aan onze missie. Dankzij de donaties die zij ons toevertrouwen, kunnen we jaarlijks tientallen boomaanplant- en herbossingsprojecten over de hele wereld realiseren. Van Bolivia en Madagaskar tot Borneo en eigen land: we kijken waar we nodig zijn om een verschil te maken.

Dat vertrouwen gaat gepaard met een grote verantwoordelijkheid. Bij Trees for All willen we het goede doen, op de best mogelijke manier. We leggen de lat hoog en gaan voor kwaliteit en langetermijnimpact. Maar we zijn ook realistisch. De dagelijkse praktijk van bomen planten is niet eenvoudig. De omstandigheden wereldwijd zijn uitdagend en veranderen continu. Om een nieuw bos te realiseren, zijn dus kennis, geduld én doorzettingsvermogen nodig.

Holistische aanpak

We kiezen voor bomen die bij een specifiek ecosysteem horen en die de natuurlijke biodiversiteit bevorderen. En we zorgen ervoor dat de lokale gemeenschap onderdeel is van de projecten die we helpen realiseren. Daarnaast kijken we naar zaken als watermanagement, brandpreventie, training en educatie.

We doen dus veel meer dan ‘alleen’ bomen planten. Ons team van deskundige projectmanagers is nauw betrokken bij de projecten en projectpartners waarmee we samenwerken. Alleen zo kunnen we ons motto in de praktijk brengen: de juiste boom, op de juiste plek, op de juiste manier beheerd.

Simone Groenendijk

Trots

Ik ben ongelooflijk trots op Trees for All en onze tien miljoenste boom. Maar uiteindelijk gaat het niet alleen om de aantallen, maar om de blijvende impact. Dat is wat ons motiveert.

Vandaag planten we nieuw leembos in Het Groene Woud samen met onze partner ARK Rewilding Nederland. Dat begint met heel veel kleine boompjes. En één hele grote: onze jubileumboom. Deze boom is een prachtig symbool voor een groene toekomst. En dat is waar wij ons iedere dag voor inzetten.

Op naar de volgende 10 miljoen!  

Simone Groenendijk, directeur Trees for All