Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
bos-bladeren

Studentenvereniging ORCA roeit 100 kilometer voor bomen

Vergeet Lord of the Rings; maak kennis met Lord of the Ringvaart! Deze ploeg van de Utrechtse studentenroeivereniging ORCA roeit op 31 mei de Ringvaart: een marathon van maar liefst 100 kilometer over het water bij Leiden, Amsterdam, Haarlem en Delft. En alsof dat nog geen heldendaad op zich is, haalt het team ook nog eens geld op voor bomen.

Langste onafgebroken roeimarathon ter wereld

Roeimarathon de Ringvaart is een echt begrip onder roeiend Nederland. De wedstrijd staat bekend als de langste onafgebroken roeimarathon ter wereld. De roeiploeg van ORCA gaat op 31 mei dus een heel bijzondere uitdaging tegemoet!

Naast het aangaan van die sportieve uitdaging, wilde de ploeg zich laten sponsoren voor een goed doel. Omdat veel teamleden in hun studie of werk met duurzaamheid bezig zijn, kwamen ze al snel bij Trees for All terecht. “Lekker een beetje roeien en afzien was nooit leuker, vooral omdat met elke haal mijn groene doel een stukje dichterbij komt”, vat teamlid Juulke het mooi samen.

400 bomen bij elkaar roeien

Lord of the Ringvaart heeft zichzelf als doel gesteld om € 2.000,- bij elkaar te roeien. Van dat bedrag kunnen wij 400 bomen planten. Alle tien de teamleden hebben via ons actieplatform een eigen actiepagina aangemaakt. Die kunnen ze met hun vrienden, familie en collega’s delen om zoveel mogelijk geld voor bomen op te halen.

Teamlid Jeroen: “Al zal het bedrag dat we ophalen slechts een druppel zijn op de gloeiende plaat, genoeg druppels bij elkaar vormen toch een bak water.” En daar valt wat ons betreft niets tegenin te brengen.

Wij wensen het team heel veel succes met deze sportieve prestatie!

Start jouw actie voor een bosrijke wereld

Wil jij ook geld inzamelen voor een bosrijke wereld? Via ons actieplatform maak je eenvoudig een persoonlijke pagina aan om geld in te zamelen voor de aanplant van bomen. Vraag bijvoorbeeld boomdonaties voor je verjaardag of start net als team Lord of the Ringvaart een sportieve actie.

Naar het actieplatform