Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
hollandse-hout-jonge-bomen

Hollandse Hout

Een langgerekt stuk landbouwgrond van bijna 80 hectare is omgevormd tot een nieuw bos met prachtige inheemse boomsoorten.

Status: Afgerond project

Nieuw bos in de Flevopolder

De Hollandse Hout is een bijzonder natuurgebied tussen Lelystad en de Oostvaardersplassen in Flevoland. In 2018/2019 zijn er door Trees for All 48.000 bomen geplant. Het gebied wordt de komende jaren mede dankzij de bijdrage van Trees for All aantrekkelijk gemaakt voor mens en dier.

Waarom is dit project nodig?

Om onze klimaatdoelen te bereiken en de Nederlandse biodiversiteit een impuls te geven is er meer bos nodig. Samen met Staatsbosbeheer heeft Trees for All daarom 12 hectare akkerland (in een totaalproject van 80 hectare) omgevormd tot een divers loofbos.

De Hollandse Hout is bedoeld als een kraamkamer voor meer Nederlands bos. Staatsbosbeheer ziet het als een genenbank die zorgt dat inheems plantmateriaal dat bestand is tegen ziektes en klimaatverandering in Nederland behouden blijft. Het gebied wordt de komende jaren specifiek aantrekkelijk gemaakt voor libellen, ijsvogels en andere watervogels. Voor vlinders, zangvogels en kleine zoogdieren worden bosranden aangelegd die voedsel en beschutting geven. Ook komen er een aantal uitkijktorens en wandelpaden. Mensen zullen er kunnen genieten van prachtige inheemse boomsoorten zoals de zoete kers, wintereik en linde.

icon-moederboom

0

bomen geplant

0

hectare bos hersteld

icon-boomsoorten

0

boomsoorten

icon-aanplant

0 0

plantperiode

Dit project van Trees for All draagt bij aan het realiseren van meerdere
Sustainable Development Goals

13. Climate action
15. Life on land
17. Partnership for the goals

Waar hebben we geplant?

De Hollandse Hout is een groot bosgebied (895 ha) dat grenst aan de Oostvaardersplassen. Het maakt onderdeel uit van belangrijke ecologische verbindingszones in Flevoland. Doordat er in de jaren zeventig met name populieren, wilgen en elzen zijn aangeplant is de bosstructuur redelijk eenvormig. De aanplant van soortenrijk bos zal het gebied ten goede komen!

Onze partners

Dit project is gerealiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer.

Trees for All heeft samen met Staatsbosbeheer 12 hectare akkerland omgevormd tot een divers loofbos in de Hollandse Hout.

Hollandse-hout-bord
Hollandse-hout-10
hollandse-hout-jonge-bomen-aanplant
Hollandse-hout-geplante-boom
hollandse-hout-luchtfoto