Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
nachtegaal

Canterbury

Trees for All heeft 700 meter aan hagen geplant in het historische Canterbury in Engeland. In totaal hebben 2.506 bomen en struiken een plek gekregen op het schoolterrein van Junior King’s School. Dit deden we samen met bosadviesbureau Sylva Nova.

Status: Afgerond project

700 meter aan hagen in Canterbury

Rondom de historische stad Canterbury in Engeland liggen verschillende beschermde natuurgebieden, zoals de Westbere Marshes en de Stodmarch National Nature Reserve. In deze bossen en moerassen komen allerlei zeldzame planten en dieren voor. Waaronder het zeggekorfslakje, een bedreigde soort in Engeland.

De gebieden worden met elkaar verbonden door de Stour, een rivier die door Canterbury loopt. Door verstedelijking is er in de loop der jaren veel groen verdwenen. En dat heeft grote gevolgen. Niet alleen is er steeds minder ruimte voor natuur, maar zonder onder andere bomen en struiken verdwijnt ook de verbinding tussen de natuurgebieden. Het leefgebied van dieren zoals kevers, krekels, muizen en kikkers raakt hierdoor versnipperd.

Daar brengen we met dit project verandering in. Samen met Sylva Nova hebben we 700 meter aan hagen geplant op het schoolterrein Junior Kings’s School. Zo verhogen we de biodiversiteit langs de rivier en zorgen we voor een groenere leefomgeving voor de leerlingen.

Plant mee in onze bosprojecten

Wil je als bedrijf bomen planten? Ga dan naar onze pagina voor bedrijven.

  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
icon-moederboom

0

nieuwe bomen en struiken

icon-aanplant

0 0

plantperiode

icon-boomsoorten

0

aantal soorten

Waarom hebben we in Canterbury geplant?

De hagen zijn aangelegd langs rivier de Stour op de speelvelden van Junior Kings’s School. Hiermee creëren we een ‘groen-blauwe corridor’: een verbinding van water, bomen en planten. Dieren kunnen zich hierdoor gemakkelijker verplaatsen tussen de beschermde natuurgebieden langs de Stour.

Ook zorgt de haag voor beschutting. Vogels zoals nachtegalen, rietgorzen, roodborstjes en merels kunnen zich straks weer in de hagen nestelen. Zo draagt het project bij aan meer biodiversiteit in de omgeving.

Daarnaast wordt er tegenover de spoorlijn een groot gebied herontwikkeld. Met deze groene afscheiding wordt de nieuwe woningbouw uit het zicht gehouden van de school en kunnen de leerlingen genieten van een groen uitzicht.

En niet te vergeten: de bomen en heggen dragen bij aan een beter klimaat. Ze nemen CO2 op en vangen stikstof en fijnstof af. Zo heeft het project niet alleen een positieve impact op de lokale biodiversiteit, maar ook op de leefomgeving van de leerlingen en bewoners.

Voor en na de aanplant van de haag

Wat hebben we in dit project gedaan?

In totaal zijn er 2.506 bomen en struiken de grond in gegaan. Hierbij kozen we voor een variatie aan soorten: naast meidoorn zijn ook de els, haagbeuk, beuk, wilde appel, gewone vogelkers, sleedoorn, hondsroos, zomereik, hazelaar en kardinaalsmuts geplant.

Deze boom- en struiksoorten hebben veel bessen en bloesem. Op deze manier is de haag een belangrijke bron van voedsel voor vogels, insecten en andere kleine dieren.

merel
De merel
nachtegaal
De nachtegaal
zeggekorfslakje
Het zeggekorfslakje (foto: Stichting Anemoon)

Dit project van Trees for All draagt bij aan het realiseren van meerdere
Sustainable Development Goals

13. Climate action
15. Life on land
17. Partnership for the goals

Waar is de haag geplant?

De heggen zijn geplant langs speelvelden van Junior King’s School in Canterbury, Engeland.

Onze samenwerkingspartner

In dit project werken we samen met Sylva Nova, een bosadviesbureau uit België. Het bureau is gespecialiseerd in het opzetten en monitoring van projecten voor herbebossing en herstel van bosecosystemen in Europa en daarbuiten. Samen met de Junior King’s School hebben zij het plan gemaakt en zullen de monitoring van het project uitvoeren.

Plant een boom voor een bosrijke wereld

Vind je het belangrijk dat Trees for All dit soort projecten kan blijven steunen? Dan kun je ons steunen met een donatie. Voor elke boom in Nederland, planten we er ook één in het buitenland.

Plant een boom