Alle projecten

Waalbos

De realisatie van 185 hectare nieuw bos.

Doneer

Een nieuw bos tussen Rotterdam en Dordrecht

Trees for All heeft samen met Staatsbosbeheer en Nationale Boomfeestdag in 2015 de aanplant van het Waalbos gerealiseerd. In totaal is er zo’n 185 hectare bos aangeplant.

Soort donatie?

Hoeveel bomen wil jij laten planten?

Natuurlijk gaan wij zorgvuldig om met jouw persoonlijke gegevens. Wil je weten hoe we dit doen? Bekijk onze privacyverklaring.

Het project

In november 2015 stak het Rotterdams openbaar vervoerbedrijf RET samen met schoolkinderen uit de regio de handen uit de mouwen om de eerste bomen te planten in het Waalbos. Het RET ‘reizigersbos’ was het begin van de ontwikkeling van het Waalbos. In het reizigersbos is twee hectare bos aangeplant, wat neerkomt op ongeveer 9.000 bomen.

Het Waalbos is volledig openbaar toegankelijk. Het is aantrekkelijk voor wandelaars en er is een fietspad dat aansluit op de regionale routes.

Status
  • Afgerond

De ontwikkeling van het Waalbos is een samenwerking tussen de provincie Zuid-Holland, de gemeente Ridderkerk en Staatsbosbeheer. Het project is gerealiseerd vanuit het Nationale Bossenfonds, een initiatief van Trees for All, Staatsbosbeheer en de Nationale Boomfeestdag.

Het Waalbos is aantrekkelijk voor wandelaars en er is een fietspad dat aansluit op de regionale routes.

Waalbos

De projecten van Trees for All dragen bij aan het realiseren van meerdere Sustainable Development Goals

editicon twitter twitter linkedin linkedin facebook facebook instagram icon_add icon_arrow-button icon_calculator icon_check icon_close icon_delete icon_download icon_faq-close icon_faq-open icon_info icon_input-select icon_marker-googlemaps icon_marker icon_phone icon_play-button icon_search icon_tree logo_footer logo_menu TON-CO2 arrow-left-carousel arrow-right-carousel