Waalbos

Het Waalbos is een afwisselend natuurgebied met bos, waterpartijen met rietoevers en open weidegebied. Trees for All heeft hier 2 hectare bos aangeplant.

Status: Afgerond project

Een nieuw bos tussen Rotterdam en Dordrecht

Trees for All heeft samen met Staatsbosbeheer en Nationale Boomfeestdag in 2015 de aanplant van het Waalbos gerealiseerd. In totaal is er zo’n 180 hectare bos aangeplant, waarvan 2 ha door Trees for All.

Waarom is dit project nodig?

Bossen zijn belangrijk voor de natuur én voor de mens. Ze bieden ontspanning, rust en frisse buitenlucht. Onder de rook van Rotterdam is daarom sinds 2015 gewerkt aan een nieuw bos, het Waalbos. Het Waalbos is een afwisselend natuurgebied met bos, waterpartijen met rietoevers en open weidegebied. Door deze diversiteit aan landschappen heeft het een grote natuurwaarde.

icon-moederboom

0

bomen geplant

icon-hectare-bos

0

hectare bos

icon-aanplant

0 0

plantperiode

Dit project van Trees for All draagt bij aan het realiseren van meerdere
Sustainable Development Goals

13. Climate action
15. Life on land
17. Partnership for the goals

Waar hebben we geplant?

Het Waalbos ligt tussen Ridderkerk en Heerjansdam. Het is een jong bos met veel jonge aanplant. Het Waalbos is volledig openbaar toegankelijk en aantrekkelijk voor wandelaars en fietsers.

Onze partners

De ontwikkeling van het Waalbos is een samenwerking tussen de provincie Zuid-Holland, de gemeente Ridderkerk en Staatsbosbeheer. Het project is gerealiseerd vanuit het Nationale Bossenfonds, een initiatief van Trees for All, Staatsbosbeheer en de Nationale Boomfeestdag.

Het Waalbos is aantrekkelijk voor wandelaars en er is een fietspad dat aansluit op de regionale routes.

waalbos
waalbos
waalbos
waalbos
waalbos