Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
waalbos

Waalbos

Het Waalbos is een afwisselend natuurgebied met bos, waterpartijen en een open weidegebied. Trees for All heeft hier 2 hectare nieuw bos geplant.

Status: Afgerond project

Een nieuw bos tussen Rotterdam en Dordrecht

Trees for All heeft samen met Staatsbosbeheer en Nationale Boomfeestdag in 2015 de aanplant van het Waalbos gerealiseerd. In totaal is er zo’n 180 hectare bos aangeplant, waarvan 2 hectare door Trees for All.

Waarom is dit project nodig?

Bossen zijn belangrijk voor de natuur én voor de mens. Ze bieden ontspanning, rust en frisse buitenlucht. Onder de rook van Rotterdam is daarom sinds 2015 gewerkt aan een nieuw bos: het Waalbos. Dit is een afwisselend natuurgebied met bos, waterpartijen met rietoevers en een open weidegebied. Door deze diversiteit aan landschappen heeft het Waalbos een grote natuurwaarde.

Plant mee in onze bosprojecten

Wil je als bedrijf bomen planten? Ga dan naar onze pagina voor bedrijven.

  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
icon-moederboom

0

bomen geplant

icon-hectare-bos

0

hectare bos

icon-aanplant

0 0

plantperiode

In de onderstaande video van het bezoekerscentrum van het Waalbos krijg je een goede indruk van de omgeving waar we bomen hebben geplant:

Dit project van Trees for All draagt bij aan het realiseren van meerdere
Sustainable Development Goals

13. Climate action
15. Life on land
17. Partnership for the goals

Waar hebben we geplant?

Het Waalbos ligt tussen Ridderkerk en Heerjansdam. Het is een jong bos met veel jonge aanplant. Het Waalbos is volledig openbaar toegankelijk en aantrekkelijk voor wandelaars en fietsers.

Onze partners

De ontwikkeling van het Waalbos is een samenwerking tussen de provincie Zuid-Holland, de gemeente Ridderkerk en Staatsbosbeheer. Het project is gerealiseerd vanuit het Nationale Bossenfonds, een initiatief van Trees for All, Staatsbosbeheer en de Nationale Boomfeestdag.

Het Waalbos is aantrekkelijk voor wandelaars en er is een fietspad dat aansluit op de regionale routes.

Hoe gaat het nu met de bomen en struiken?

In november 2021 brachten we een bezoek aan het Waalbos om te zien hoe de bomen en struiken groeien. Onze collega’s troffen een mooi bos in wording aan! Er groeit een gevarieerd bos, met ruime paden en brede bermen. De verschillende soorten bomen die we hebben geplant, zijn goed opgekomen in het gebied. Tussen de beplanting door is voldoende water te vinden, wat weer positief is voor de aanwezigheid vogels, insecten, libellen en vlinders in het gebied. Ook zijn de verschillende vogels gek op de bessen en rozebottels die hier groeien. Verder hebben onze collega’s sporen van reeën en hazen gezien.

Al met al is het Waalbos een plek waar veel recreanten komen om te genieten van de natuur. Kortom, een geslaagd project! De foto’s hieronder geven een indruk van de jonge bomen en struiken die lekker aan het groeien zijn.

Waalbos
Waalbos
aanplant waalbos
Waalbos
Waalbos
Waalbos