Venneperhout
Alle projecten

Venneperhout

De Venneperhout ligt midden in wat ooit het Haarlemmermeer was. Het is een jong park met ontwikkelende natuur.

Doneer

Een prachtig park voor mens en dier

In november 2011 gingen in de Venneperhout de eerste bomen de grond in tijdens een feestelijke boomplantdag. Inmiddels is het een prachtig park geworden. Het park beslaat in totaal bijna 2,5 hectare en is mede mogelijk gemaakt door Trees for All.

Soort donatie?

Hoeveel bomen wil jij laten planten?

Natuurlijk gaan wij zorgvuldig om met jouw persoonlijke gegevens. Wil je weten hoe we dit doen? Bekijk onze privacyverklaring.

Nieuwe natuur

De Venneperhout is een jong park met ontwikkelende natuur en werd midden in de Haarlemmermeer polder aangelegd. Toch is er al veel natuur te ontdekken. In de lente kleuren de slootkanten geel van het klein hoefblad. Er groeien orchideeën, zoals de gevlekte orchis. En er is zelfs een bijenorchis aangetroffen. ’s Morgens vroeg tref je er patrijzen, die vanuit de akkers op zoek gaan naar beschutting en voedsel. Ook worden er regelmatig vossen gezien. De vogelaar onder ons ziet er roofvogels als torenvalk en boomvalk.

Status
  • Afgerond

Samenwerking

Het project is gerealiseerd vanuit het Nationale Bossenfonds, een initiatief van Trees for All, Staatsbosbeheer en de Nationale Boomfeestdag.

Het park beslaat in totaal bijna 2,5 hectare en is mede mogelijk gemaakt door Trees for All.

Venneperhout, Nieuw-Vennep, Nederland

De projecten van Trees for All dragen bij aan het realiseren van meerdere Sustainable Development Goals

editicon twitter twitter linkedin linkedin facebook facebook instagram icon_add icon_arrow-button icon_calculator icon_check icon_close icon_delete icon_download icon_faq-close icon_faq-open icon_info icon_input-select icon_marker-googlemaps icon_marker icon_phone icon_play-button icon_search icon_tree logo_footer logo_menu TON-CO2 arrow-left-carousel arrow-right-carousel