Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
Venneperhout-3

Venneperhout

De Venneperhout ligt midden in wat ooit het Haarlemmermeer was. Het is een jong park met ontwikkelende natuur. Tussen 2011 en 2013 heeft Trees for All hier samen met Staatsbosbeheer 2,2 hectare bos geplant.

Status: Afgerond project

Een prachtig park voor mens en dier

Midden in wat ooit de Haarlemmermeer was, is een natuurlijk park gerealiseerd. In november 2011 gingen de eerste bomen de grond in. Inmiddels is het een prachtig park geworden.

Waarom is dit project nodig?

Meer bos is cruciaal in onze strijd om de klimaatdoelen te halen. De bomen zorgen niet alleen voor de benodigde opslag van CO2, ook is het goed voor de biodiversiteit in Nederland en draagt het bij aan recreatie en natuurbeleving. Midden in wat ooit de Haarlemmermeer is daarom een park ontwikkeld waar voldoende ruimte is voor natuurontwikkeling en recreatie.

Tussen 2011 en 2013 heeft Trees for All hier samen met Staatsbosbeheer 2,2 hectare bos gerealiseerd door veel verschillende soorten bomen en struiken aan te planten. Ondanks dat het bos relatief jong is, is er al veel natuur te ontdekken. In de lente kleuren de slootkanten geel van het klein hoefblad. Er groeien orchideeën, zoals de gevlekte orchis. En er is zelfs een bijenorchis aangetroffen. ’s Morgens vroeg tref je er patrijzen, die vanuit de akkers op zoek gaan naar beschutting en voedsel. Ook worden er regelmatig vossen gezien. De vogelaar onder ons ziet er roofvogels zoals de torenvalk en boomvalk.

icon-moederboom

0

bomen geplant

icon-hectare-bos

0

hectare bos

icon-aanplant

0 0

plantperiode

Dit project van Trees for All draagt bij aan het realiseren van meerdere
Sustainable Development Goals

13. Climate action
15. Life on land
17. Partnership for the goals

Waar hebben we geplant?

Midden tussen de akkers en bebouwing van Nieuw-Vennep ligt park Venneperhout. Een prachtige plek voor dier en mens. Je kan er van de natuur genieten, paardrijden, picknicken, vliegeren en nog veel meer.

Onze partners

Dit project is gerealiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer.

Het park Venneperhout beslaat in totaal bijna 2,5 hectare en is mede mogelijk gemaakt door Trees for All.

Venneperhout-3
Venneperhout-2
Venneperhout
Venneperhout-4
Venneperhout-6
Venneperhout-5