Maleisië - mannen lopen in regenwoud
Alle projecten

Maleisië

Dankzij de steun van Trees for All groeien er straks weer reuzenbomen in Danum Vally, Maleisië.

Doneer

Herstel van tropisch regenwoud

In Maleisië heeft Trees for All jarenlang gewerkt aan het herstel van het tropisch regenwoud. Het project stimuleert op een slimme manier de natuurlijke regeneratie, waardoor binnen vijftig jaar alweer reuzenbomen te bewonderen zijn.

Soort donatie?

Hoeveel bomen wil jij laten planten?

Natuurlijk gaan wij zorgvuldig om met jouw persoonlijke gegevens. Wil je weten hoe we dit doen? Bekijk onze privacyverklaring.

Dit hebben we gerealiseerd

In 2007 zijn we het herstel van het regenwoud in het noordoosten van Sabah, Maleisië in Danum Valley gaan ondersteunen. In de jaren zestig tot tachtig van de vorige eeuw is het gebied door ongecontroleerde houtkap gedegradeerd en er moest worden ingegrepen om natuurlijk bosherstel te realiseren.

Het project stimuleert op een slimme manier de natuurlijke regeneratie, waardoor binnen vijftig jaar alweer reuzenbomen te bewonderen zijn in het tropisch regenwoud. Het bosherstel wordt uitgevoerd in een gebied dat 25.000 hectare groot is en dat een schil gaat vormen om het beschermde bos van Danum Valley in de Maleisische deelstaat Sabah. Het bos wordt beheerd door de INFAPRO. Onze contractpartner in dit project is Face the Future die de monitoring verzorgt.

In de periode 2008 tot 2014 herstelden we 490 hectare regenwoud. De aanplant van bomen is afgerond. De door ons gerealiseerde hectares zullen zich de komende jaren verder ontwikkelen. Trees for All blijft hierbij betrokken. Face the Future ziet toe op het onderhoud en beheer en de vastlegging van CO2. Zij rapporteren dit aan ons.

 

 

 

Status
  • Afgerond
Partners
  • Face the Future

Een leuk weetje

In november 2016 werd bekend dat de hoogste tropische boom ter wereld in Danum Vally staat, in een beschermd tropisch regenwoud dat direct grenst aan ons gebied. De boom is 94,1 meter hoog en daarmee bijna vijf meter hoger dan de voormalige recordhouder op Sabah. Ook zijn er in dit gebied vijftig bomen hoger dan de oude recordhoogte voor een tropische boom en bevatten de tropische bossen hier de hoogste voorraad koolstof. Het laat zien hoe belangrijk bomen en bossen zijn en hoe onze projecten bijdragen aan meer groen en een zuivere lucht.

Het project stimuleert op een slimme manier de natuurlijke regeneratie

 

Danum Valley Field Centre, Lahad Datu, Sabah, Maleisië

De projecten van Trees for All dragen bij aan het realiseren van meerdere Sustainable Development Goals

editicon twitter twitter linkedin linkedin facebook facebook instagram icon_add icon_arrow-button icon_calculator icon_check icon_close icon_delete icon_download icon_faq-close icon_faq-open icon_info icon_input-select icon_marker-googlemaps icon_marker icon_phone icon_play-button icon_search icon_tree logo_footer logo_menu TON-CO2 arrow-left-carousel arrow-right-carousel