Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
Maleisie-bos

Maleisië

Dankzij de steun van Trees for All groeien er straks weer reuzenbomen in Danum Vally, Maleisië.

Status: Afgerond project

Herstel van tropisch regenwoud

In de Danum Vallei in Maleisië heeft Trees for All jarenlang gewerkt aan het herstel van het tropisch regenwoud. Het project stimuleert op een slimme manier de natuurlijke regeneratie, waardoor binnen vijftig jaar alweer reuzenbomen te bewonderen zijn.

Waarom is dit project nodig?

In 2007 zijn we het herstel van het regenwoud in het noordoosten van Sabah, Maleisië in Danum Valley gaan ondersteunen. In de jaren zestig tot tachtig van de vorige eeuw is het gebied door ongecontroleerde houtkap gedegradeerd en moest er worden ingegrepen om het overgebleven woud te behouden.

Het project stimuleert op een slimme manier de natuurlijke regeneratie, waardoor binnen vijftig jaar alweer reuzenbomen te bewonderen zijn in het tropisch regenwoud. Het bosherstel wordt uitgevoerd in een gebied dat 25.000 hectare groot is en dat een schil gaat vormen om het beschermde bos van Danum Valley in de Maleisische deelstaat Sabah. Het bos wordt beheerd door de INFAPRO. Onze contractpartner in dit project is Face the Future die de monitoring verzorgt.

icon-boom-6

0

hectare tropisch regenwoud hersteld

icon-aanplant

0 0

plantperiode

Wat hebben we hieraan gedaan

In de periode 2008 tot 2014 herstelden we bijna 500 hectare regenwoud door lianen te verwijderen en waar nodig met boompjes te verrijken. De aanplant is inmiddels afgerond. De door ons gerealiseerde hectares zullen zich de komende jaren verder ontwikkelen. Trees for All blijft hierbij betrokken. Face the Future ziet toe op het onderhoud en beheer en de vastlegging van CO2. Het hele gebied heeft mede dankzij deze inspanningen de status van Protected Forest Reserve gekregen.

Dit project van Trees for All draagt bij aan het realiseren van meerdere
Sustainable Development Goals

1. No Poverty
13. Climate action
15. Life on land

Waar hebben we geplant?

We hebben tropisch regenwoud hersteld in de Danum Vallei in Maleisië.

Onze partners

Voor de uitvoering van dit bosherstelproject hebben we samengewerkt met de Nederlandse organisatie Face the Future en de lokale project partner de Yayasan Sabah Foundation.

Het bosproject in Maleisië stimuleert op een slimme manier de natuurlijke regeneratie.

Maleisie-kwekerij-vrouwen
Maleisie-bomen-planten
Maleisie-kwekerij
Maleisie-bos
Maleisie-bos-2
Maleisie-bos-3