bomen planten limburg
Alle projecten

Limburg

Trees for All werkt in de provincie Limburg samen met Stichting Het Limburgs Landschap en Staatsbosbeheer aan de realisatie van in totaal 43 hectare nieuw bos.

Doneer

Vergroenen provincie Limburg

In totaal worden er meer dan 190.000 bomen en struiken aangeplant over een periode van drie jaar. Dit nieuwe bos draagt bij aan het 'Actieplan 1 miljoen bomen' van de Provincie Limburg. Dit project is inmiddels gefinancierd met bijdragen van onze partners en donateurs.

Soort donatie?

Hoeveel bomen wil jij laten planten?

Natuurlijk gaan wij zorgvuldig om met jouw persoonlijke gegevens. Wil je weten hoe we dit doen? Bekijk onze privacyverklaring.

Het project

Het Limburgs Landschap en Staatsbosbeheer hebben hun eigen gronden onder de loep genomen die geschikt zijn voor realisatie van meer bos. De locaties liggen verspreid door heel Limburg. Ze liggen in de gemeenten Venlo, Peel en Maas, Nederweert, Weert, Maasgouw, Eijsden-Margraten, Valkenburg aan de Geul, Venray, Gennep, Horst aan de Maas en Gulpen-Wittem. Het Limburgs Landschap heeft in totaal 30 hectare aangewezen voor bosontwikkeling en Staatsbosbeheer heeft 13 hectare aangewezen.

Meer dan 190.000 bomen en struiken worden aangeplant over een periode van drie jaar. Dit nieuwe bos draagt bij aan het ‘Actieplan 1 miljoen bomen’ van de Provincie Limburg. Ook draagt het project bij aan de landelijke doelstellingen van het Ministerie van LNV voor 37.000 hectare meer bos in Nederland in 2030. Het project levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de biodiversiteit, aantrekkelijkheid van het landschap, leefbaarheid en CO2-reductie.

Status
  • Actueel

Doelstellingen project

  • Versterken en uitbreiden van het bosareaal in Nederland
  • Vergroten van de aantrekkelijkheid van het landschap
  • Behoud, versterking en uitbreiding van de biodiversiteit
  • CO2-reductie

Trees for All gaat in 3 jaar tijd meer dan 190.000 bomen planten in Limburg.

‘Veel bossen in Noord- en Midden-Limburg zijn als naaldbos voor de productie van hout aangeplant op arme zandgronden. Dankzij Trees for All krijgt Stichting het Limburgs Landschap nu de kans op de rijkere gronden gevarieerd loofbos aan te planten. Een geweldige aanwinst voor de natuur!’ Aldus Wilfred Alblas, Directeur Limburgs Landschap.

Venlo, Nederland

Peel en Maas, Nederland

Nederweert, Nederland

Weert, Nederland

Maasgouw, Nederland

Eijsden-Margraten, Nederland

Valkenburg aan de Geul, Nederland

Venray, Nederland

Gennep, Nederland

Horst aan de Maas, Nederland

Gulpen-Wittem, Nederland

De projecten van Trees for All dragen bij aan het realiseren van meerdere Sustainable Development Goals

editicon twitter twitter linkedin linkedin facebook facebook instagram icon_add icon_arrow-button icon_calculator icon_check icon_close icon_delete icon_download icon_faq-close icon_faq-open icon_info icon_input-select icon_marker-googlemaps icon_marker icon_phone icon_play-button icon_search icon_tree logo_footer logo_menu TON-CO2 arrow-left-carousel arrow-right-carousel