Limburg

Trees for All werkt in de provincie Limburg samen met Stichting Het Limburgs Landschap en Staatsbosbeheer aan de realisatie van in totaal 43 hectare nieuw bos.

Status: Actueel project

Vergroenen provincie Limburg

In totaal worden er meer dan 190.000 bomen en struiken aangeplant over een periode van drie jaar. Dit nieuwe bos draagt bij aan het ‘Actieplan 1 miljoen bomen’ van de Provincie Limburg. Dit project is inmiddels gefinancierd met bijdragen van onze partners en donateurs.

Waarom is dit project nodig?

Het Limburgs Landschap en Staatsbosbeheer hebben hun eigen gronden onder de loep genomen die geschikt zijn voor realisatie van meer bos. Het Limburgs Landschap heeft in totaal 30 hectare aangewezen voor bosontwikkeling en Staatsbosbeheer heeft 13 hectare aangewezen.

Plant mee in onze bosprojecten

  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
icon-moederboom

0

bomen

icon-hectare-bos

0

hectare bos

icon-boomsoorten

0

boom- en struiksoorten

icon-aanplant

0 0

plantperiode

Wat gaan we hieraan doen

Meer dan 190.000 bomen en struiken worden aangeplant over een periode van drie jaar. Dit nieuwe bos draagt bij aan het ‘Actieplan 1 miljoen bomen’ van de Provincie Limburg. Ook draagt het project bij aan de landelijke doelstellingen van het Ministerie van LNV voor 37.000 hectare meer bos in Nederland in 2030. Het project levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de biodiversiteit, aantrekkelijkheid van het landschap, leefbaarheid en het vastleggen van CO2.

Doelstellingen

  • Versterken en uitbreiden van het bosareaal in Nederland
  • Vergroten van de aantrekkelijkheid van het landschap
  • Behoud, versterking en uitbreiding van de biodiversiteit
  • Vastleggen CO2

Dit project van Trees for All draagt bij aan het realiseren van meerdere
Sustainable Development Goals

13. Climate action
15. Life on land
17. Partnership for the goals

Waar gaan we planten?

De locaties liggen verspreid door heel Limburg. Ze liggen in de gemeenten Venlo, Peel en Maas, Nederweert, Weert, Maasgouw, Eijsden-Margraten, Valkenburg aan de Geul, Venray, Gennep, Horst aan de Maas en Gulpen-Wittem.

Onze partners

Het Limburgs Landschap heeft als doel het veiligstellen van waardevolle landschappen en natuurgebieden in Limburg, inclusief de daarbij behorende monumenten. Sinds 1931 heeft de stichting ruim 9.000 ha natuur in bescherming genomen, verdeeld over zo’n 90 natuurgebieden en erfgoedlocaties in heel Limburg.

Staatsbosbeheer is een van de grote terrein beherende organisaties in Nederland. Sinds 2012 werken we samen met Staatsbosbeheer in projecten voor meer bos en bosherstel en hebben we inmiddels aan negen bosprojecten in Nederland een bijdrage geleverd.

Wilfred-alblas

“Veel bossen in Noord- en Midden-Limburg zijn als naaldbos voor de productie van hout aangeplant op arme zandgronden. Dankzij Trees for All krijgt Stichting het Limburgs Landschap nu de kans op de rijkere gronden gevarieerd loofbos aan te planten. Een geweldige aanwinst voor de natuur!”

— Wilfred Alblas, Directeur Limburgs Landschap
Limburg
Limburg
Limburg
Limburg
Limburg
Limburg