Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
Limburg

Limburg

Trees for All heeft in de provincie Limburg 43 hectare nieuw bos geplant samen met Staatsbosbeheer. Lees meer over dit project.

Status: Afgerond project

Vergroenen provincie Limburg

We gaan de provincie Limburg verder vergroenen! In totaal planten we meer dan 190.000 bomen en struiken verspreid over de provincie. Het nieuwe bos draagt bij aan het Actieplan 1 miljoen bomen van de Provincie Limburg en aan de Bossenstrategie van het Rijk. Dankzij de bijdragen van onze partners en donateurs is dit project inmiddels helemaal gefinancierd!

Met dit project versterken we de bestaande natuur in Limburg en zorgen we ervoor dat deze tegen een stootje kan. Het nieuwe bos zal allerlei planten en dieren aantrekken en bijdragen aan een aantrekkelijk en leefbaar landschap. En natuurlijk legt het bos ook CO2 vast!

Plant mee in onze bosprojecten

Wil je als bedrijf bomen planten? Ga dan naar onze pagina voor bedrijven.

 • Voer een aantal in
 • Voer een aantal in
 • Voer een aantal in
 • Voer een aantal in
 • Je wordt op de hoogte gehouden van jouw bomen met Track & Trees.
 • Je ontvangt een uitnodiging om je eigen bomen in de grond te zetten tijdens de boomplantdag. Hoeft niet, mag wel!
 • Je krijgt (optioneel) een brievenbusboompje thuisgestuurd. Wij krijgen bomen van jou, jij krijgt een boom van ons!
icon-moederboom

0

bomen

icon-hectare-bos

0

hectare bos

icon-boomsoorten

0

boom- en struiksoorten

icon-aanplant

0 0

plantperiode

Waarom is dit project nodig?

Met dit project versterken we de bestaande natuur in Limburg. We planten verschillende soorten bomen en struiken, waardoor er een gevarieerd bos ontstaat. Een gevarieerd bos is namelijk een stuk beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering. Bovendien voelen allerlei soorten planten en dieren zich hier thuis.

Samengevat levert dit project een bijdrage aan de volgende doelen:

 • Versterken en uitbreiden van het bosareaal in Nederland
 • Vergroten van de aantrekkelijkheid van het landschap
 • Behoud, versterking en uitbreiding van de biodiversiteit
 • Vastleggen van CO2

Op de foto’s hieronder zie je enkele beelden van de plantlocatie:

Limburg
Limburg
Limburg
Limburg
Limburg

Wat gaan we in Limburg doen?

We planten meer dan 190.000 bomen en struiken verspreid over de provincie Limburg. Dit zijn 18 verschillende soorten loofbomen, zoals winterlinde, haagbeuk, zoete kers, zomereik en wintereik. Daarnaast planten we struiken langs de bosranden, zoals hazelaar, meidoorn en lijsterbes.

De bomen planten we gedurende een periode van drie jaar. Het nieuwe bos draagt bij aan het ‘Actieplan 1 miljoen bomen’ van de Provincie Limburg. Daarnaast levert het nieuwe bos een belangrijke bijdrage aan de Bossenstrategie, met als doel om vóór 2030 in totaal 37.000 hectare extra bos in Nederland te planten.

Dit project van Trees for All draagt bij aan het realiseren van meerdere
Sustainable Development Goals

13. Climate action
15. Life on land
17. Partnership for the goals

Waar gaan we planten?

De locaties waar we de bomen en struiken planten, liggen verspreid door heel Limburg. We planten in de gemeenten Venlo, Peel en Maas, Nederweert, Weert, Maasgouw, Eijsden-Margraten, Valkenburg aan de Geul, Venray, Gennep, Horst aan de Maas en Gulpen-Wittem.

Onze partners

We werken binnen dit project samen met Staatsbosbeheer, een van de grootste natuurbeheerorganisaties in Nederland. In totaal beheert Staatsbosbeheer zo’n 273.000 hectare aan natuur. Sinds 2012 werken we samen met Staatsbosbeheer aan projecten waarmee we ons inzetten voor meer bos en bosherstel.