Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
mountainbiken-voor-bomen

Mountainbiken om zoveel mogelijk bomen te planten

André Deunhouwer is de oprichter van MTB Challenge, een platform met routes en tips voor mountainbikers. Deze sportievelingen zijn veel in de natuur te vinden, maar krijgen ook regelmatig kritiek omdat ze de natuur zouden verstoren. Daarom besloot André zijn fietsersnetwerk in te zetten om geld in te zamelen voor bomen en zo iets positiefs voor de natuur te doen.  

Iets terugdoen voor de natuur

Veel mountainbikers maken dankbaar gebruik van de prachtige routes door bossen en natuurgebieden in Nederland. Daarom wil André samen met andere mountainbikers iets terugdoen voor die natuur. Hij besloot om via Trees for All een actie op te zetten, om zo geld op te halen voor de aanplant van meer bos.

André: “Mijn actie is begonnen vanuit het besef dat je met veel bereik op social media best wat voor elkaar kunt krijgen. En MTB Challenge heeft inmiddels een grote, trouwe achterban. Dat bereik wil ik graag inzetten voor Trees for All.”

Boomdonaties

Op verschillende manieren zamelt André geld in voor de aanplant van bomen. Zo organiseerde hij mountainbiketochten voor gevorderden en beginners, waarvan de opbrengst naar Trees for All ging. Beide tochten zaten binnen een paar uur vol! Daarnaast heeft André een webshop met accessoires voor mountainbikers. Van elke bestelling gaat € 1,- naar de aanplant van bomen. In de video hieronder ontdek je hoeveel bomen deze acties al hebben opgeleverd!

Positief tegengeluid

Met zijn actie wil André ook een positief tegengeluid laten horen over fietsers in de natuur. “Mountainbikers hebben niet altijd een goede naam bij andere recreanten en natuurliefhebbers”, vertelt hij. “Ze zouden het bos vernielen, de rust verstoren en zelfs dieren doodrijden.”

André wil graag laten zien dat het ook anders kan. “De meeste mountainbikers die ik ken of spreek zijn juist enorme natuurgenieters. Ze ruimen hun eigen rommel op en blijven op de aangegeven paden. Met mijn actie hoop ik ook de positieve kant van mountainbiken onder de aandacht te brengen.”

Start jouw actie voor een bosrijke wereld

Wil jij ook geld inzamelen voor een bosrijke wereld? Via ons actieplatform maak je eenvoudig een persoonlijke pagina aan om geld in te zamelen voor de aanplant van bomen. Vraag bijvoorbeeld boomdonaties voor je verjaardag of start net als André een sportieve actie.

Naar het actieplatform