Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
alenka-skvarc-hul4brfkjeo

Het verhaal van Oscar en Olga

Dankzij ons project in Costa Rica zorgen we voor een toekomstbestendig ecosysteem en creëren we meer werkgelegenheid voor de lokale gemeenschap. Dit is het verhaal van Oscar en Olga, projectmedewerkers in Costa Rica.

Meer werkgelegenheid voor boeren

Het planten van bomen zorgt niet alleen voor een groene wereld, maar helpt ook het leven van dorpelingen in Costa Rica te verbeteren. Zo’n 25 boeren doen mee aan het herbebossingsproject. Eén van de boeren is doña Olga Mari Venegas. Vóór het planten van bomen kon zij slechts een deel van het jaar, alleen tijdens het regenseizoen, geld verdienen met het verbouwen van koffie. Daar heeft het project verandering in gebracht.

Ook don Oscar Venegas, voorman aanplant en al meer dan 25 jaar bij de aanplantwerkzaamheden betrokken, ziet positieve veranderingen in het gebied voor mens, klimaat, flora en fauna. Bekijk hier hun verhaal.

Bomen voor het leven

Jouw donatie gaat dus veel verder dan alleen een boom planten: het project in Costa Rica creëert meer banen voor boeren zoals Oscar en Olga. Ook houden de bomen dankzij hun wortelsysteem kostbaar water vast en verbeteren hiermee de waterhuishouding in de regio. Dat betekent geen droge zomers meer!

Met de aanplant van elke nieuwe boom groeit langzaam de ‘Carara Ecological Corridor’ verder uit: een verbinding van het regenwoud van Carara en de mangrovebossen. Zo krijgen vele plant- en diersoorten weer meer leefgebied, zoals de jaguar, de geelvleugel ara en krokodillen.

Het is fantastisch om te zien hoe we dankzij jouw donatie kunnen zorgen voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. Dank je wel hiervoor!