Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
opmeer-ghana-bomen-planten

Het verhaal van Aeng-bise

Dankzij ons project in Ghana zorgen we voor een toekomstbestendig ecosysteem en creëren we meer werkgelegenheid voor de lokale gemeenschap. Dit is het verhaal van Aeng-bise, leader farmer in Ghana.

Meer werkgelegenheid voor boeren

Het planten van bomen zorgt niet alleen voor een groene wereld, maar helpt ook het leven van dorpelingen in Ghana te verbeteren. Twintig dorpen doen mee aan het herbebossingsproject en er zijn 400 ‘lead farmers’ benoemd die het project trekken. Het merendeel is vrouw en dat is een bewuste keuze. Zo krijgen de vrouwen een betere positie in de maatschappij. Ze zijn gemotiveerd en planten bomen voor een betere toekomst. Bekijk hieronder het verhaal van Aeng-bise, die dankzij het bomen planten nu het hele jaar door inkomen heeft.

Bomen voor het leven

Jouw donatie gaat dus verder dan alleen een boom planten: het project in Ghana creëert meer banen voor boeren zoals Aeng-bise. Daarnaast draaien we met de aanplant van bomen de degradatie van het land terug en maken we de kleinschalige landbouw robuuster. De bomen verbeteren de bodem waardoor de rivier zijn beschermende functie terugkrijgt en dieren krijgen weer meer leefruimte, zoals de neushoornvogel en de huzaaraap.

Het is fantastisch om te zien hoe we dankzij jouw donatie kunnen zorgen voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. Dank je wel hiervoor!