Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
green-friday-forest-event-2023-4-2

Trees for All kijkt terug op een succesvolle Green Friday editie. Voor het vijfde jaar op rij maakten we een statement tegen Black Friday. En een groeiend aantal mensen doet met ons mee! Het aantal bedrijven dat dit jaar meedeed groeide van 260 naar 325. Ook ruim 2.750 particulieren sloten zich aan bij de beweging en beloofden niet in te gaan op Black Friday deals.

We zijn trots op alle bedrijven en consumenten die zich hebben aangesloten bij onze Green Friday beweging. Green Friday leefde enorm. Het groene tegengeluid was overal te horen: online, via de media én in de winkelstraten. Ook uit recent onderzoek van Motivaction blijkt dat de bekendheid van Green Friday is gegroeid, ruim een kwart van de Nederlanders is inmiddels bekend met Green Friday.

Honderden mensen planten het Green Friday Forest

Dankzij het succes hebben we afgelopen vrijdag al 7.000 bomen kunnen planten in het Green Friday Forest. Ruim 200 mensen hielpen ons hierbij een handje, waaronder Actrice Melissa Drost en singer/songwriter Mingue. Een andere bijzondere gast was Koos de Koala. Deze aaibare deelnemer leert kinderen meer over het klimaat en mocht daarom niet ontbreken op het Green Friday Forest Event. In deze video blikken we terug op deze onstuimige, maar soms ook heel zonnige herfstdag. Of bekijk hier de foto’s van het event.

Wat gebeurt er met de bomen?

De komende maanden zal onze projectpartner Recreatie Noord-Holland verdergaan met het planten van bomen in het Green Friday Forest in natuurgebied Het Twiske. We vormen hier graslanden om naar bos om een aangesloten bosgebied te creëren. Ook planten we 12 verschillende soorten bomen en struiken om de variatie in het bos te vergroten. Zo stimuleren we de biodiversiteit en zorgen we voor sterkere bossen die ook in de toekomst tegen een stootje kunnen!

Daarnaast gaat de helft van de Green Friday bomen naar ons herbebossingsproject in Bolivia. In het Andesgebergte zijn in het verleden grote delen ontbost. Door hier bomen te planten willen we de leefomstandigheden van de gemeenschappen verbeteren én een positieve impact maken op het klimaat.

Bedankt!

Wij kijken terug op een fantastische Green Friday. Met z’n allen maakten we dit jaar weer van Black Friday, Green Friday. Aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen: dankjewel!

Meer over Green Friday