Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
green-friday

Green Friday acties van andere bedrijven

Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw Green Friday actie? Om je op weg te helpen hebben we een lijstje samengesteld met een aantal inspirerende voorbeelden van andere organisaties die zich hebben aangesloten bij de Green Friday beweging. Laat je inspireren en plant ook mee in het Green Friday Forest!

sluit-je-aan-green-friday

Dille & Kamille

Reclamevrij

In 2021 sloot Dille & Kamille zich al aan bij de Green Friday beweging. Het vertrouwde zwart-witte Dille-logo werd groen, de winkelketen lanceerde géén commerciële acties en géén advertenties. In plaats daarvan deelde Dille & Kamille via sociale media inspiratie zoals groene tips, DIY’s en leuke wandelroutes. Daarnaast plantte Dille & Kamille nieuw bos en spoorde ze klanten aan om op Black Friday de natuur in te gaan in plaats van te shoppen.

Dille-en-Kamille-Green-Friday

De natuur in

In 2022 gaat Dille & Kamille nog een stapje verder: op vrijdag 25 november 2022 sluit ze maar liefst al haar winkels in Nederland, België en Duitsland én de webwinkel! Op Green Friday doen medewerkers van Dille & Kamille verder vrijwilligerswerk in de natuur.

De winkelketen moedigt iedereen aan die dag mee te helpen of iets anders ‘groens’ te doen. Lekker de natuur in gaan, genieten van een mooie wandeling of de vogels in je tuin of op je balkon helpen. Green Friday sluit naadloos aan bij de waarden van Dille & Kamille: bewust leven, in harmonie met elkaar en de natuur.

ANWB

Alle wegen leiden naar…

…Green Friday! Ook ANWB bewandelt dit jaar het Green Friday pad met een mooie groene actie. Als outdoor liefhebber is ANWB  zuinig op de wereld: zij vindt dat verandering bij jezelf moet beginnen. Elke dag doen zich nieuwe mogelijkheden voor om de wereld een beetje mooier te maken. Door mee te doen aan Green Friday wil ANWB aandacht vragen voor de prachtige natuur waar wij elke dag zo van genieten.

Geen promoties en duurzame producten

Tijdens haar Green Friday campagne van maandag 22 t/m zondag 28 november vermijdt ANWB een week lang promoties. In plaats van kortingen plant ANWB bomen in het Green Friday Forest. Daarnaast worden duurzame artikelen uitgelicht. Daarmee spoort ANWB haar klanten aan om bewust te winkelen en na te denken over wat je echt nodig hebt: sterke, innovatieve kwaliteitsproducten, waarmee je lang kunt doen en je ecologische voetafdruk vermindert.

Als bedrijf aansluiten bij de Green Friday beweging?

Fantastisch! Ga naar www.greenfriday.nl en doe mee.

Reshare Store Leger des Heils

Doneer bomen en roep klanten op

Ook de Reshare Store van het Leger des Heils laat Black Friday dit jaar links liggen. De organisatie wil iets teruggeven aan de aarde en sluit zich daarom aan bij de Green Friday beweging. Wat de actie uniek maakt is dat Reshare Store voor iedere medewerker een boom plant. Daarnaast roept ze haar klanten op ook mee te doen aan Green Friday en bomen te planten in het Green Friday Forest.

Reshare-store-Green-Friday

Zustainabox

Verrassing!

Bij Zustainabox staat zorg voor de aarde hoog in het vaandel. Zustainabox verkoopt duurzame cadeauboxen en zorgt daarnaast voor een zo groen mogelijke pakketbezorging van de pakketjes. En wat een mooie verrassing: Zustainabox sluit zich ook dit jaar weer aan bij de Green Friday movement! Tijdens Green Friday vult het bedrijf 10 van haar boxen met bomen (niet letterlijk natuurlijk) die Trees for All zal planten.

green-friday

Correctbook

Uitwisbaar schrijfmateriaal

Correctbook gaat voor maximale sociale impact. Bij de verkoop van uitwisbaar schrijfmateriaal voorziet Correctbook kinderen in ontwikkelingsgebieden van ditzelfde uitwisbare schrijfmateriaal. Op deze manier strijdt de organisatie tegen analfabetisme en spoort ze tegelijkertijd consumenten aan om duurzaam om te gaan met notitieboekjes. Met een uitwisbaar notitieboek bespaar je namelijk enorm veel papier.

Inzet van sociale media

Ook tijdens Green Friday onderneemt Correctbook actie. Op sociale media plaatst ze een post waarin het publiek wordt opgeroepen tot het delen van hun beste duurzame tips. Voor elke reactie die hierop geplaatst wordt zal Correctbook nóg een boom doneren.

Over de Green Friday beweging

De Green Friday beweging is een initiatief van stichting Trees for All. Als goed doel zetten we ons iedere dag in voor een bosrijke wereld. Dat doen we door nieuw bos te planten en bestaande bossen te herstellen. We zijn actief in Nederland én in het buitenland om wereldwijd impact te maken. Want zonder bomen is er geen leven op onze planeet.

Toch moeten we voor een écht groene planeet meer doen dan alleen bomen planten. Minder CO2 uitstoten, minder spullen kopen en minder produceren, bijvoorbeeld. Met onze Green Friday beweging werken we aan die bewustwording en gaan we overconsumptie tegen. Zo zorgen we samen voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen.

Sluit jij je ook aan bij de Green Friday beweging?

Zet je eigen Green Friday actie of campagne op en plant mee in het Green Friday Forest!

Sluit je aan