Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
bomen-actie

Hiken en fietsen om 2.000 bomen te kunnen planten: dat is de missie van Kris Jespers. Deze fulltime avonturier fietste al 3.000 kilometer door Azië en heeft daarnaast een hike door Nieuw-Zeeland op de planning staan. Ondertussen wil ze via ons online actieplatform €10.000,- ophalen om daarmee 2.000 bomen te planten via Trees for All. Zo’n bijzondere actie delen we natuurlijk maar al te graag!

Ziekte van Lyme

Een paar jaar geleden zag het leven van Kris er nog heel anders uit. Haar lichaam vocht hard tegen de ziekte van Lyme. “Veel verder dan de bank en mijn bed kwam ik niet”, vertelt Kris. “Ik was totaal uitgeput en had geen kracht meer in mijn lichaam. Zelfs de trap oplopen was te zwaar. Met meer dan genoeg tijd om na had te denken, kwam ik tot de conclusie dat ik mezelf de afgelopen jaren kwijt was geraakt. Ik leidde niet het mooiste leven dat ik kon.”

Het roer om

Kris besluit het roer om te gooien en een nieuw pad te bewandelen. Letterlijk én figuurlijk. In 2022 liep ze al 1.700 kilometer en kampeerde ze meer dan 180 dagen in de natuur. Ze trok met een ezel van Noord- naar Zuid-Jordanië, wandelde met kamelen door de woestijn, ontdekte Nederland en Georgië te paard en voer in een kano door Zweden. Nu besluit Kris haar huis en baan in Nederland op te zeggen om haar hart te volgen en de wijde wereld in te gaan.

kris-met-ezel
bomen-actie
kris-met-kamelen
wandelen-voor-bomen
fietsen-voor-bomen

Actie vanuit het fietszadel

Tijdens haar avonturen wordt Kris regelmatig geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering. “Ik ben gek op bomen, bergen, beestjes en wildkamperen”, zegt ze. “Maar ik zie ook wat we aanrichten met boskap, bosbranden, enzovoort. Ik vind het tijd om mijn steentje bij te dragen aan een mooiere wereld. Niet vanachter mijn pc, niet vanaf de bank, maar vanaf het fietszadel of te voet.”

Streefdoel: 2.000 bomen

Haar fysieke avontuur koppelt ze aan een uitdaging: ze wil € 10.000,- inzamelen om daarmee 2.000 bomen te kunnen planten. Daarvoor heef ze al 3.000 kilometer door Azië gereisd. Ook staat er nog een hike door Nieuw-Zeeland op de planning. Via de actiepagina van Kris kun je haar missie steunen. Daarnaast kun je alle reisavonturen van deze natuurliefhebber volgen via Facebook of Instagram.

Wij wensen Kris ontzettend veel succes en plezier met haar reis op!

Kom in actie voor een bosrijke wereld

Wil jij net als Kris geld inzamelen voor een bosrijke wereld? Via ons actieplatform zet je eenvoudig je eigen actiepagina op. Het geld dat je ophaalt met jouw actie, gebruiken wij om wereldwijd meer bos te planten.  

Naar het actieplatform