Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
8181

Even voorstellen: onze ambassadeur Elize Been

Trees for All heeft er een nieuwe ambassadeur bij: model Elize Been. Wie is Elize en waarom zet ze zich in voor Trees for All?

Je herkent onze nieuwe ambassadeur Elize misschien wel van onze Green Friday campagne. Maar behalve een prachtige vrouw die straalt in deze campagne, is er meer: we voelden een klik met Elize als persoon. En dat was wederzijds. Daarom is ze ambassadeur van ons geworden.

1. Hoe ben jij als model bezig met duurzaamheid?

“Ik focus mij als model op duurzaamheid door kritisch naar elke opdracht te kijken: ‘Is een merk bezig met duurzaamheid?’. Dat hoeft nog niet te betekenen dat alles 100% organic en bio is, want de wereld heeft ook tijd nodig om zich aan te passen. Zo waardeer ik het al als een merk bezig is met afbreekbaar verpakkingsmateriaal of als ze gebruikmaken van bio katoen. Maar voor McDonald’s zal ik nooit werken. Ik hou van dieren en liefdevol voedsel dus dat is een no-go.”

2. Je hebt niet alleen een groen hart, maar ook héle groene vingers… vertel!

“Ik ben gek op stekken. Want planten stekken heeft iets magisch: van één plant kun je honderden plantjes maken. Ik heb zoveel planten en stekjes dat ik samen met mijn verloofde tot het idee kwam om een standje voor ons huis neer te zetten. Hier kunnen voorbijgangers een plantje uitkiezen en een bedrag naar keuze doneren aan Trees for All via een QR code.”

Ambassadeur-Elize-Been

Over Elize

Elize woont samen met haar teckeltje Belle en verloofde Geert in een conciërgehuisje middenin Utrecht. En dat huisje is gevuld met maar liefst 100 planten! Ze is internationaal redhead model en is bijvoorbeeld te zien in reclames van HEMA en A. Vogel. Naast het modellenwerk vlogt ze. Ze geeft haar Instagram volgers een kijkje achter de schermen en inspireert iedereen die wat heeft met liefdevolle groene ‘selflove’ content.

3. Hoe ben je bij Trees for All terechtgekomen?

“In het modellenleven is het lastig om niet te vliegen, omdat ik internationaal werk. Zo werk ik in de winter altijd maanden in Kaapstad. Om deze vliegreis te compenseren zocht ik online naar een organisatie waarbij ik dat kon doen. Zo kwam ik bij Trees for All terecht! Trees for All sprak me meteen aan omdat het zo’n open en fris karakter heeft. Niet iets dwingends, zo van: de wereld gaat eraan. Maar meer schouders eronder en doe mee! Daar hou ik van.”

4. En waar sta jij voor als kersverse ambassadeur van Trees for All?

“Ik sta voor toegankelijke, vrolijke duurzaamheid. Ik wil mensen niet afschrikken met alles wat ze niet goed doen. Daar hou ik zelf ook niet van. Ik wil laten zien hoe ik leef en van daaruit anderen inspireren. Dit doe ik via mijn stories op Instagram. Wie weet zijn er veel meer mensen die een standje voor hun huis willen zetten? Ik wil ervoor zorgen dat Trees for All nog veel meer bekendheid krijgt. Hoe tof zou het bijvoorbeeld zijn als alle modellen standaard CO2 compenseren voor elke vliegreis? Ik ben op een missie!”

5. Wat is je favoriete bos?

“Landgoed Amelisweerd. Binnen 5 minuten ben ik er al. Heerlijk om even weg te zijn van de drukke stad en de vogels te horen zingen. Belle houdt er ook van om even vrij te zijn. Die laat ik dan altijd los, totdat de boswachter ons weer achterna holt met een waarschuwing.”

6. Wat zijn jouw 5 beste groene tips?

  • Koop tweedehands meubels en kleding: is veel mooier en nog duurzaam ook.
  • Eet geen vlees. Dieren zijn lief.
  • Koop alleen iets als je het ECHT nodig hebt. Twijfel je? Nooit doen. Of denk er een weekje over na.
  • Organiseer kledingruilfeestjes met vrienden of vriendinnen. Het merendeel van onze kleding ligt te verstoffen in onze kast. Ruil het om voor iets nieuws.
  • Kijk de Netflix film: A Life on our Planet van David Attenborough. Dan weet ik zeker dat je iets gaat veranderen op het gebied van duurzaamheid!